Akol’de Fikret Dedeoğlu Rüzgarı

Geçtiğimiz haftasonu Akol Otel Roof Bar’da Akustik Geceler etkinliği kapsamında yazdığı söz ve besteler ile seslendirdiği şarkılar ile Türkiye’de müzikseverlerin gönlünde taht kuran sanatçılardan Fikret Dedeoğlu sahne aldı.

Akol’de Fikret Dedeoğlu Rüzgarı

Geçtiğimiz haftasonu Akol Otel Roof Bar’da Akustik Geceler etkinliği kapsamında yazdığı söz ve besteler ile seslendirdiği şarkılar ile Türkiye’de müzikseverlerin gönlünde taht kuran sanatçılardan Fikret Dedeoğlu sahne aldı.

31 Ekim 2017 Salı 09:29
Akol’de Fikret Dedeoğlu Rüzgarı

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Akol Roof Bar’da Fikret Dedeoğlu rüzgarı esti. Romantik parçalara verdiği hayat ile müzikseverlerin beğenerek dinlediği Fikret Dedeoğlu ile siz gazete okurlarımız için kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Sorduğumuz sorulara oldukça samimi cevaplar veren Fikret Dedeoğlu, Çanakkale’de olduğu için gayet heyecanlı olduğunu fakat kalamayacağı için üzüldüğünü söyleyerek sözlerine başladı. “Buraya kadar gelmişken kalıp şehitlikleri de gezmek isterdim.” diyen başarılı sanatçı, “Program yoğunluğundan dolayı bu akşam konser sonunda dönmek durumundayız. Çanakkale’ye ilk kez geldim ve ilk kez geldiğim yerlerde daha çok heyecanlanıyorum.” dedi.

Dedeoğlu ile yaptığımız samimi röportaj ise şu şekilde;

“Trabzon’dan İstanbul’a müzik yolculuğunuz nasıl başladı? Neler oldu?”

Trabzon’dan İstanbul’a müzik kariyeri ile ilgili konulara da kısaca değinen Fikret Dedeoğlu, “Daha önceleri müzisyendim. Müzisyen olduğum için daha iyi sanatçılarla çalışabilmek adına gözü karartıp İstanbul’a yerleştim. 3,4 sene birçok sanatçıyla çalıştıktan sonra, internette patlayan bir şarkım sonrası bende bateri çalmayı bırakıp şarkı söylemeye başladım.

“Müzik kariyeriniz nereden nereye geldi? Kariyer planlamanızda eksik hissettiğiniz bir şey var mı?”

Fikret Dedeoğlu önce gülerek, “Bir arpa boyu yol gidemedim.” diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu. Fikret Bey daha sonrasında, “Nereden nereye geldi derken, önceleri işin arkasında ve mutfağındayken, şimdilerde ise işin ön planındayım. Benim sorumlu olduğum bir sürü arkadaşım var artık. Açıkcası bir anda en dipten, en tepeye oynayan yada öyle hayal eden bir adam değilim. İşlerim genelde yavaş, fakat sağlam ilerliyor. Kendime bir kitle oluşturuyorum. O yüzden şu anki kariyer planlamamda üzgün olduğum, eksik hissettiğim bir şey yok.

Kariyerinizle ilgili ‘dönüm noktam’ dediğiniz olay nedir?

Yıldız Tilbe ile tanışmam. İstanbul’a geldikten sonra, kötü bir dönemdeydim. Artık memlekete dönme noktasına gelmiştim. Kız kardeşim mesaj gönderdi bana “Ağabey Yıldız Tilbe Twitter’dan bir şeyler yazıyor bak” dedi. Yıldız abla “Kendini çalan değil, beni çalan müzisyenlerle çalışmak istiyorum bıktım, yıldım” gibi bir tweet atmıştı. Yıldız ablanın orkestra değiştirmeleri meşhurdur hani (gülüyor). Ben de okuyunca hemen mesaj yazdım: “Ben bu işi kıvırabilirim ablacığım” diye. 5 dakika sonra beni takibe aldı, mesajlaştık, numaramı yazdım. 10 dakika sonra aradı. “Ne yapıyorsun, ne ediyorsun, kimsin, nerelisin?” gibi sorular sordu. Bir anda kendimi Yıldız Tilbe’ye orkestra kurar halde buldum.

“Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladığınız yeni projeleriniz var mı?”

Önümüzdeki ay içerisinde yeni bir singlemı piyasaya süreceğiz. Onun hemen ardından da 8, 9 şarkılık bir albüm çıkarmayı planlıyorum.

 “Birçok şarkınızın söz ve bestesi size ait. Yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?”

Evet bütün şarkılarımın söz ve müziği bana ait. İlk iki albümümde birer tane arkadaşımın şarkısı var. Önümüzdeki aylarda da yine bir arkadaşımın şarkısı olacak, diğer tüm şarkılarımın söz ve müzikleri bana ait. Yazarken kendi hikayelerim ve arkadaşlarımın hikayelerinden, yani genelde yaşanmış olaylardan ilham alıyorum. Bu yüzdende sıcak ve samimi olduklarına inanıyorum. Aldığım tepkilerde bu yönde olduğu için mutluyum.

“Çanakkale’ye gelmeniz nasıl oldu? Tekrar gelmek ister misiniz?”

Benim prodüktörüm Post Prodüksiyon’dan Polat Yağcı. Polat Bey bu taraflarda çok etkin çalışıyor. Ege yöresinde çok güçlü ve birçok dostu var. Akol Otel’in sahibi de yine Polat Bey’in çok yakın bir dostu ve çocukluk arkadaşı. Bu sebepten bugün burada olmamı sağlayan da Polat Yağcı. Evet Çanakkale çok güzel bir şehir, çok pozitif bir havası var ve en kısa zamanda tekrar gelmek istiyorum.

Dedeoğlu’ndan anlamlı Cumhuriyet coşkusu

Öte yandan Fikret Dedeoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yılının ilk dakikalarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Bayramını tıpkı 94 yıl önce Ulu Önderimizin yaptığı gibi bir duble rakı ve beyaz leblebi ile kutlarken, aynı zamanda da İzmir Marşını kendisini izlemeye gelen hayranları ile söyledi. Ardından Çanakkale Türküsünü de seslendiren Dedeoğlu “ Böyle bir günde şehitler diyarı Çanakkale’de olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman şahsım olarak örnek aldım ve son nefesime kadar da onun yolunda ve izinde gideceğim. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, Şehitlerimize, Gazilerimize bize böylesine güzel ve anlamlı bir emanet bıraktıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
SözAkolFikretDedeoğlu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol