Tarihe ışık tutan fotoğraf sergisi

Çanakkale Savaşı’na Osmanlı gazeteleri ile ışık tutan fotoğraf sergisi kapılarını açıyor.

Tarihe ışık tutan fotoğraf sergisi

Çanakkale Savaşı’na Osmanlı gazeteleri ile ışık tutan fotoğraf sergisi kapılarını açıyor.

09 Mart 2018 Cuma 15:40
Tarihe ışık tutan fotoğraf sergisi

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenecek olan “103 yıl önce Osmanlı basınında Çanakkale Savaşı” temalı fotoğraf sergisi 13 Mart 2018 tarihinde açılacak. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürlüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü Törenleri kapsamında 13-19 Mart 2018 tarihleri arasında fotoğraf sergisi düzenleyecek. “103 yıl önce Osmanlı basınında Çanakkale Savaşı” temalı fotoğraf sergisi kapsamında dönemin önemli gazete ve dergilerinden derlenen 40 adet fotoğraf sergilenecek.

Harp aşkından kahramanlık örnekleri

Şanlı ordumuzun kahramanlık ve harp aşkından örneklerin anlatıldığı fotoğraf sergisinde İngiliz ve Fransızların kirli savaş oyunlarının yanı sıra Osmanlı ile düşmanlarının arasındaki medeniyet mukayeseleri de çarpıcı bir şekilde ortaya konuyor. Osmanlı topçularının inanılmaz savunmasıyla batırılan veya ağır hasara uğrayan düşman zırhlılarına ait fotoğraflar da sergide yer alacak.

Osmanlı basınının önde gelen yayınları

Beyazıt Devlet Kütüphanesi arşivinden derlenen Harp Mecmuası, Tasvir-i Efkar, Tanin, Harbi Umumi Panoraması ve İkdam gibi Osmanlı basınının prestijli yayınlarında Çanakkale Savaşı’na ilişkin yayımlanan haberler Türkçe çevirileriyle birlikte 13 Mart 2018 tarihinde saat 17.30’da Esas 17 Burda AVM’de Çanakkale halkıyla buluşacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleFotoğraf
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol