Reklamcılık eğitimi sona erdi

Basın İlan Kurumu’nun Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Zonguldak’ta gerçekleştirdiği “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Reklamcılık eğitimi sona erdi

Basın İlan Kurumu’nun Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Zonguldak’ta gerçekleştirdiği “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

11 Ekim 2018 Perşembe 16:15
Reklamcılık eğitimi sona erdi

Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürlüğü tarafından, yerel gazeteleri reklamcılık sektörü hakkında bilgilendirmek, bu konudaki becerilerini artırmak, mesleki niteliklerini geliştirmek, bu yolla bölgenin kalkınmasına ve tanınmasına katkı sağlamak ve yerel basının gelir kaynaklarını güçlendirerek yapısal sorunların aşılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” eğitimi sona erdi. Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşen eğitime, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde yayımlanan resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını haiz 27 basın işletmesi ile internet yayıncılığı yapan haber siteleri çalışanları katıldı. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Uzman Ali Mutlu tarafından verilen ve iki gün süren eğitim sonunda bir sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu dönüşümün vazgeçilmez olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Gazete işletmeleri de bu bağlamda kendilerini yenilemek zorunda. Biz kurum olarak elimizden geldiği kadar bunu hem teşvik ediyor, hem destekliyoruz. Bugün burada sertifika törenini yaptığımız eğitim de bunun adımlarından biri. Gazete işletmelerinin güçlenmesi ve bağımsız haber anlayışının devam ettirilmesi için alternatif gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Dijital reklam bu alternatiflerden biri ve en önemlisi. Yerel gazetelerimiz hepinizin bildiği gibi ilan gelirleriyle ayakta duruyor. İlan ve reklamları çoğaltmaya çalışırken şu hususları da unutmamamız lazım. Gazeteleri güçlü kılan itibarlarıdır. İtibarın oluşması, yerleşmesi ve sürdürülebilirliği zordur. İtibarı oluşturan gazetenin içeriği, yani ürettiği haber ve kullandığı dildir. Doğruluk, kesinlik, nesnellik ve dengelilik gibi ilkeler öylesine, alelade oluşturulmuş kavramlar değildir. Her şeyden önce bu ilkelere dikkat edilmesinde büyük yarar görüyoruz. Sonra yaşadığımız çevre, insanımız, kültürümüz, sosyal ortamımız… Yani bizi biz yapan değerler! O değerlere sahip çıkmalı ve yüceltmeliyiz. Sözlerime bu duygularla son verirken eğitime katılan arkadaşlarımı kutluyor, burada kazandıkları tecrübeyi iş yaşamlarına yansıtarak başarılı olmalarını diliyorum.” ifadelerine yer verdi. Nuhoğlu konuşmasını, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’a, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav’a, Uzman Eğitimci Ali Mutlu’ya, BİK Genel Müdürlük Proje Geliştirme Grubuna ve emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Bik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol