Başkan Gökhan Hayvan Barınağını ziyaret etti…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeni ile Çanakkale Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Başkan Gökhan Hayvan Barınağını ziyaret etti…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeni ile Çanakkale Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.

04 Ekim 2017 Çarşamba 18:20
Başkan Gökhan Hayvan Barınağını ziyaret etti…

Başkan Gökhan’a ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü de eşlik etti. Başkan Gökhan burada, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeni ile ziyarete gelen 18 Mart İlkokulu, Özlem Kayalı İlkokulu ve Çanakkale Belediyesi ATAM Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri ile de bir araya geldi. Minik öğrenciler Başkan Gökhan’a Hayvan Haklarını Koruma günü için yaptıkları maskeyi hediye etti. Minikler ile bir süre hayvan hakları üzerine sohbet eden Başkan Gökhan, ardından basın mensuplarına Hayvan Haklarını Koruma günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gökhan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Dünya sadece insanlar için yaratılmamıştır. Dünya, bütün canlılar için ve canlıların ortak yaşamı için yaratılmıştır. Dolayısı ile biz insanlar olarak refah içerisinde yaşamayı hedeflerken, aynı zamanda hayvanları ve bitkileri de koruyup kollamak, onlara da yaşam hakkı tanımak sorumluluğunu da üstümüzde taşıyoruz. Çünkü bunu yapabilecek olan insandır. Hayvanların ve bitkilerin korunması ancak insanlar tarafından yapılabilir. Biz de bu anlayış ile kentimizde yaşayan diğer bütün canlılar ile beraber yaşamanın yollarını aramak zorundayız. Bunun için de çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle kedi ve köpekler olmak üzere diğer hayvanlarımızı da koruyup kollamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kedi evlerimiz ve köpek barınaklarımız var. Bunların yanında kuşlarla da ilgili ağaçlara küçük kulübeler yapıyoruz. Buradaki amaç olabildiğince bu kentte yaşayan hayvanların yaşam haklarını yerine getirmek ve bunu sağlamak. Arkadaşlarımız da bu anlayış içerisinde çalışıyorlar. Bu konuda yoğun çaba gösteren veteriner arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Kentlilerimiz de bu konuda çok bilinçli. Onlarda çalışmalarımızda biz destek oluyorlar. Bize yardımcı oldukları için onlara da teşekkür ediyorum. Kordonda bile sabah güvercinler dolaşıyor ve orda yemlerini yiyorlar. Bu bile kentin bir parçası. Doğanın bütün unsurları ile birlikte yaşamak güzel. Ağaçlar, çiçekler, hayvanlar ile yaşamak güzel. Kazdağları ile ilgili mücadelemizin temelinde de bu yatıyor. Oradaki bitkiler ve hayvanlar ile ilgili duyarlılığımız, canlılığın sürdürülebilir olmasına dayanıyor. 4 Ekim Hayvan Hakları günü nedeni ile tekrar tüm hemşerilerimi doğanın ve hayvanların korunması konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Bu konuda duyarlı olan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Özellikle bugün buraya çocuklar gelmiş. Çocuklara hayvan ve doğa sevgisini aşılamak çok önemli. Çağdaş, ileri ülkeler, demokrasi ve insan hakları noktasında gelişmiş ülkeler bu bağlamda doğaya da sahip çıkıyorlar. Çünkü sağlıklı doğa da bir insan hakkıdır. Bunu da sağlamak için mücadele ediyorlar. Biz de çocuklarımıza bu yaşlarda bu bilinci vermek zorundayız.” Ziyaret kapsamında ayrıca hayvan barınağında incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Mustafa Cesur’dan barınağın durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol