Çan’da yatırımlar tam gaz

Çan’da köklü bir değişim başlatan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu:“ Çan 20 yıl hizmetsizliği gördü ve sonrasında ki 10 yılda hizmeti gördü. Çan hizmetle buluştu. Çanlılar hizmetin keyfine vardı. Çanlılar hizmetin tadına vardı” dedi.

Çan’da yatırımlar tam gaz

Çan’da köklü bir değişim başlatan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu:“ Çan 20 yıl hizmetsizliği gördü ve sonrasında ki 10 yılda hizmeti gördü. Çan hizmetle buluştu. Çanlılar hizmetin keyfine vardı. Çanlılar hizmetin tadına vardı” dedi.

28 Ekim 2018 Pazar 13:22
Çan’da yatırımlar tam gaz

Çan Belediyesi tarafından ilçede başlatılan köklü değişim hamleleri devam ediyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda yenilenen Fatih Mahallesi Gençlik Parkı ilçeye 7. spor ve aktivite alanı olarak kazandırıldı. Sil baştan köklü bir değişim yapılan Fatih Gençlik Parkı ve Spor Aktivite Alanı içerisinde çocukların güvenli bir şekilde oynaması için kamera sistemi, oyun ve spor aletleri, yürüyüş yolu, yenilenmiş oturma bankları ve yaz aylarında mahalle sakinlerinin düğün, nişan gibi özel eğlencelerini düzenleyebilecekleri geniş bir meydan bulunuyor. Fatih Mahallesi Muhtar Konağı binasının içerisinde yer aldığı Fatih Gençlik Parkı ve Spor Aktivite Alanının açılışına Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili, STK’lar ve Çan Halkı katıldı.

Maliyetten kaçmadık, kaliteden ödün vermedik

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Fatih Gençlik Parkı ve Spor Aktivite Alanı açılışında yaptığı konuşmasında, yenilenen ve spor aktivite alanı olarak hizmete sunulan alanda maliyetten kaçınmadıklarını ve kaliteden ödün vermediklerini söyledi. Başkan Kuzu:“ Bugün burada açılışını yaptığımız alanın eski halini biliyorsunuz ve burayı baştan aşağıya yeniledik.  Zeminiyle, çocukların oynayabileceği alanlar, bayanların spor yapabileceği alanlar, etrafında yürüyüş yolu, taşıyla, Muhtar Evimizde burada sil baştan yenilenmiş bir alan oldu.  Hatta meydanda bile yazın düğünlerin yapılabileceği güzel bir alan oldu. Biz burada hiç maliyetten kaçınmadık, kaliteden hiç ödün vermedik” dedi. İlçede bulunan parklara kamera koyduklarını belirten Başkan Kuzu:“ Biz artık parklarımıza kameralarda koyuyoruz. Bu parkımızda kameramızda var. Kameramızdan da biz belediyede zabıtamızda burasını 24 saat kayıt altında tutacak. Çocuklarımızın güvenliği içinde kıymetli bir şey artık parklarımızda bunu da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Çan tarihinin en büyük alt yapı yatırımını yaptık

İlçede yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Kuzu, ilçede alt yapıyı baştan aşağı yenileyerek bitirdiklerine dikkat çekti. Çarşı Merkezinde bizim tek eksiğimiz Çarşı Merkezindeki yollar kaldı ifadelerini kullanan Başkan Kuzu; “Çan’ın alt yapısını bitirdik. Bu belki söylerken bir cümle gibi geliyor ama çok maliyetli, zor ve hiçbir Belediye Başkanının girmediği bir iş. Nasıl bizden öncekilerde alt yapıya girmediyse ilk Çan’ın Belediye Başkanları altyapıyı yapmış sonrasında kimse dokunmamış. Biz geldik, bu bir cesaret örneğidir, Çan’ın tüm sorunlu bölgelerinde altyapısını değiştirdik.  Allaha şükürler olsun artık yağmur yağdığında çok büyük bir afet olmadığı sürece Çan’da biz alt yapı ile ilgili bir sorun yaşamıyoruz. Bunu sizin desteğinizle biz yaptık çok şükür” ifadelerini kullandı.

Toplam 2 bin araçlık iki otopark

Çarşı Merkezindeki yolların yapım çalışmaları devam ederken Çarşı Merkezindeki otopark sorununu da çözdüklerini dile getiren Başkan Kuzu, toplam 2 bin araçlık iki otoparkın faaliyete geçmesiyle birlikte trafik ile ilgili bir sorunun kalmayacağını belirterek şu sözlere yer verdi:“ Bir Çarşı’da eksiğimiz kalmıştı yollarımız, şu anda Çarşı Yollarını yapıyoruz. Yolları yaparken de Çarşı, Merkez’deki otopark sorununu da çözüyoruz. Çarşı’ya aracı ile inenler bilir ciddi anlamda otopark sıkıntımız vardı. Şu anda yaptığımız yollarda çift taraflı otopark yapıyoruz ve bitirdiğimizde Çarşı Merkezine bin araç sığdırıyoruz. Hükümet Konağı’nın bahçesini de şimdi aldık, orayı da düzenliyoruz. Orayı da otopark olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Çay boyuna iki köprü arasını da döşüyoruz, bittiğinde oraya da bin araç sığacak. Bir daha Çan Merkezinde inşallah trafik ile ilgili bir sorunumuz kalmayacak”

Caddelerimiz İstiklal Caddesi gibi oldu

Yapımı biten yolların daha sonra ışıklandırıldığına vurgu yapan Başkan Kuzu, caddelerin İstiklal Caddesi gibi olduğu tabirini aldıklarını ve bunun kendilerine keyif verdiğini söyledi.

Kocabaş Müjdesi

Çan’da olmayan, bitmeyen bir projenin kalmadığını belirten Başkan Kuzu; “Velhasıl bakın Çan’da olmayan, bitmeyen bir proje yok. Mesire Alanı dedik, açtık. Vatandaşlarımız kullanıyor. Kültür Merkezi ben çocukken başlamıştı biz bunu da bitiririz dedik, bitirdik birkaç hafta sonra orayı da açacağız. İçini gördüğünüzde emin olun şok olacaksınız. Devlet Yurdu üniversite büyüsün diyorduk şu anda Çan’a bir tane devlet yurdu oluyor. Çayın boyunda geçerken bakın kocaman bir vinç görürsünüz, işte orada da Kredi Yurdumuz devam ediyor Haziran ayında oda bittiğinde burada üniversitenin büyümesine ciddi bir katkı sunacak.  Peki her şey on numara mı hiç eksiğiniz mi yok. Verdiğimiz sözlerden bir tek eksiğimiz var, Kocabaş Çayı. Şimdi Kocabaş’ı bana şöyle soruyorlar bir eksiğimi bulmak için soranlar var Kocabaş ne oldu diye, birde bizi sevenler tedirgin olduğu için soruyor Kocabaş’ta vardı başkanım diyorlar sevdikleri için, oradan gol yiyeceğiz diye. Bugün burada onu söylemiş olalım Allah nasip ederse 2 Kasım’da ihalesini yapıyoruz, Kocabaş’a da hemen başlıyoruz ve 8 milyonluk projeyi de orada gözler önüne seriyoruz” dedi.

Çanlılar hizmetin tadına vardı

“Çan 20 yıl hizmetsizliği gördü ve sonrasında ki 10 yılda hizmeti gördü” ifadelerini kullanan Başkan Kuzu sözlerini şu sözlerle sürdürdü; “Bunu bize oy veren vermeyen herkes takdir ediyor. Şunu diyorlar bana, Çan’a büyük işler yaptınız. Büyük hizmetler yaptığımızı herkes söylüyor. Çan 2009’da bu kararı verdi, 2019’da Çan eski günlerine dönmek istemez. Niye? Biz dediğimiz her projeyi gerçekleştirdik. Bütün belediyelere bakın, Çan kadar hizmet eden, proje üreten bir Belediye yok. Eksiğimiz var mı? İllaki var bakın. Kocabaş dedik şu ana kadar yapamadık, edemedik. Kasım’da ona da başlıyoruz. İlla ki ufak tefek kusurumuz var ama büyük proje anlamında Çan 2009’dan beri belediyeciliğin ne olduğunu gördü. Çan hizmeti bekliyor, Çan hizmetle buluştu. Çanlılar hizmetin keyfine vardı. Çanlılar hizmetin tadına vardı.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanYatırım
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol