Lâpseki artık fark yaratan bir ilçe (Video)

Lâpseki’de bir ilki gerçekleştiren, 31 Mart yerel seçimlerinde Lâpseki’de 2. kez Belediye Başkanı olan Eyüp Yılmaz, Çanakkale Web Tv’ye özel açıklamalarda bulundu.

Lâpseki artık fark yaratan bir ilçe (Video)

Lâpseki’de bir ilki gerçekleştiren, 31 Mart yerel seçimlerinde Lâpseki’de 2. kez Belediye Başkanı olan Eyüp Yılmaz, Çanakkale Web Tv’ye özel açıklamalarda bulundu.

26 Haziran 2019 Çarşamba 17:33

1915 Çanakkale Köprüsü’nden devam eden projelere kadar açıklamalar yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; “Lâpseki çok yakında Çanakkale’ye alternatif bir ilçe olacak” yorumunu yaptı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale’nin yanı sıra Lapseki ilçesi için çok önemli olduğunu belirten Başkan Eyüp Yılmaz, Lapseki ilçesinin her geçen sene daha da ileriye gittiğini söyledi. Başkan Yılmaz ile yapılan röportajın ayrıntıları şu şekilde;

1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki işleyiş ne durumda, son durumu nedir?

Eyüp Yılmaz; 1915 Çanakkale Köprüsü hızla devam etmekte sizlerin de gördüğü gibi artık denizin altındaki çalışmalar bitti. Ayaklar suyun üzerine çıktılar, beton çalışmaları devam etmekte, Ayaklar yükseliyor bizde yakından izliyoruz orada yapılan çalışmaları ve çalışmalar çok hızlı gidiyor. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın bitirilmesi beklenen tarihinden 1 yıl öne çekmesine rağmen biraz daha erken bitirmeyi planlıyorlar. İnşallah öyle bir şey olur diyoruz, gönlümüz istiyor ki yıllardır hayal ettiğimiz sadece söylenti olarak gördüğümüz 1915 Çanakkale köprüsünden en azından belirlenen tarihten yani 18 Mart 2022’de hep beraber karşıya yürüyerek geçeriz diyorum. Çalışmaların gerçekten hızlı gittiğini söyleyebilirim hem karada hem de denizde çalışıyorlar ve 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Onun için diyorum bende belki verilen zamandan biraz daha önce biter diye düşünüyorum. Ama belki köprünün bu bölgeye yapılıyor olması bize, Lâpseki’ye çok büyük katkıları var. Eskiden sadece gemiler çalışmadığı zaman Lâpseki’nin ismi duyulurken daha sonrasında kirazımızı şeftalimizi ön plana çıkardık bunlarla ismi duyulmaya başlamıştı ama en önemlisi dünyanın ayak uzunluğu en fazla olan köprüsünün buraya yapılıyor olması, Ülkemizde yapılıyor olması hele hele bu bölgenin bu sıkıntıları, buraya gelen yolcuların karşıya geçmelerinde zamanının bir çok bölümünü burada geçirmeleri uzun kuyruklar oluşturmasının sona bulması hepimizi mutlu edecek aslında tüm bu bölgeyi kullanan vatandaşlarımızı memnun edecek bu bölgede yaşayan insanları memnun edecek. Kaldı ki köprünün sadece bu yönüyle değil bölgeye büyük ekonomik olarak katkısı var bunu söylememiz lazım. Bölge Lâpseki olarak şu an gerçekten tercih edilen teveccüh edilen ve büyük yatırımlar yapmak isteyen firmaların şirketlerin gelip sürekli bizlerle görüştüğü veya diğer yatırımcılarla Lâpseki’deki yerli yatırımcılarla görüşmelerini yaptıklarını biliyoruz. Kaldı ki bize de belediye olaraktan geliyorlar şu an 5 yıldızlı otel görüşmelerini yapıyoruz inşallah süreci devam ettiriyoruz. Yat limanı ile ilgili talepler var, yat limanını yapalım diyenler var ve bunun yanında birçok yatırımı yapmak isteyen insanlar var. Bölge artık tanınan bir bölge oldu, tanınan bir ilçe oldu bizde bunun sayesinde Öncelikle sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür etmemiz lazım, Bakanlar kuruluna ve bütün milletvekillerimize, bütün ilgili kurumlardakilere ayın valimize sayın kaymakamımıza hepsine teşekkür etmemiz lazım. Çünkü Lâpseki’nin 3 sene öncesine 5 sene öncesine gittiğimizde bu kadar ön plana çıkacağını kimse düşünmüyordu ama bugün baktığımızda Lâpseki tanınır bir ilce oldu. Ben eski dönemlerde ilk belediye başkanlığına başladığımda gittiğimde Lâpseki dediğimde Lâpseki neredeydi diye düşünüyorlardı buda benim tuhafıma gidiyordu ama şu anda gittiğinizde Lâpseki dediğinizde hee köprünün yapıldığı yer diye herkes söylüyor bizde bununla mutlu oluyoruz açıkçası.

Lapseki’de doğalgaz evlerde kullanılmaya başladı, bu süreci vatandaş nasıl karşıladı?

Eyüp Yılmaz; Tatbiki biz seçildiğimizde 2014 seçimlerinde Belediye başkanı olduğumuzda siyasetin içinde olduğumuzdan Lâpseki’nin sorunlarını biliyorduk ve bu göreve İlçenin sorunlarını bilerek geldik. Yıllardır yapılamayan hizmetler vardı mesela altyapı sorunu gibi 50 yıldır 60 yıldır yapılamamış bir kanalizasyon sorunumuz vardı bütün her şey şu an pırıl pırıl olan boğaza dökülmekteydi. Şu an denizimiz çok temiz çocuklar, vatandaşlar buradan denize girmekte artık Lâpseki’nin her yerinden denize girilebilmekte. Bu önemliydi bunun yanında suyla ilgili problemleri vardı Lâpseki’nin su konusu önemliydi Bayramdere barajından 22 km’den su getirildi evlere şu anda içilebilir kalitede su veriliyor. Elbette ki doğalgaz önemliydi insanların rahatlığı açısından çok önemliydi, hükümet o zamanda ilçelere bir hak tanımıştı nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler eğer ki elektrik abone sayısının %60’ı kadar olan kişiler abonelik ücretlerini şu hesaba yatırırlarsa oraya BOTAŞ doğalgazı çekecek diye bir imkan tanımıştı bizde bu imkanı kullandık mesela Gelibolu kullanamadı bu imkanı hala gelmedi onlara doğalgaz ama bize geldi doğalgaz ufak tefek sıkıntılar yaşasak ta doğalgazı da bu arada getirdik geçen yıl Kasım ayı itibariyle Lâpseki’de doğalgaz kullanılmaya başlandı. İnsanlar çok mutlular bende çok mutluyum. Hem insanların rahatlığı açısından hem çevre açısından hem de ekonomimiz açısından bunlar çok önemli şeyler. Eskiden harcanan paranın şuanda yarısını harcıyoruz bu çok önemli burada yaşayan insanlar için önemliydi Lâpseki için önemliydi elbette bunları yaptık ve bunun üzerine de altyapıyı yapıyorsun ama altyapı gerçekten çok zor yani bir belediye başkanının kolayla cesaret edemeyeceği en riskli olaylarından birisi altyapı ya giren bir çok belediye başkanı altyapıyı zamanında bitiremediyse zaman zaman bazı sıkıntıları, üzüntüleri yaşamıştır ama şükürler olsun ki biz zamanında bitirdik ve üzerini de taş kapladık asfalt kapladık buda önemliydi tatbiki bunları yaptıktan sonra insanların elbette ki tercihleri oluyor teveccühleri oluyor ben Lâpsekililere özellikle buradan teşekkür ediyorum. Şunun için teşekkür ediyorum bizim Lâpseki’de bir alışkanlık vardır her dönem belediye başkanı değişir ama insanlar yapılan işi gördükten sonra bizim onlarla gönül bağlarımızı gördükten sonra bize bir dönem daha Lâpseki’ye, Lâpsekililere hizmet imkanı verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum geçen dönem söylediklerimizin %90 ınını yerine getirdik birkaç projeyle ilgili başka sıkıntılar olduğu için uygulayamadık ama bu dönem yine projelerimiz var yeni projeler var verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıcaz ve Lâpseki’yi bir yerden altık bir yere getirdik bunun devamı daha gelecek.

Her sene gerçekleşen bir Kiraz Festivali var, bu dönem yeni festivaller olacak mı?

Eyüp Yılmaz; Bu sene ramazanla birlikte biz 1 Nisan’dan itibaren elbette ki sosyal projelerimiz yeni kültürel projelerimiz elbette olacak. Yenileri olacak eskileri devam edecek çocuklara yönelik gençlere yönelik daha farklı programlarımız olacak yeni projelerimiz olacak bunları yapmaya çalışıyoruz ancak özellikle şöyle söyleyeyim mesela biz geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ramazanlarda 30gün boyunca hep aynı yerde iftar veriyorduk. Bu sene değiştirdik vatandaşlardan gelen talep üzerine bu sene sokaklara çıktık 10 farklı yerde Lâpseki’nin içinde ramazan iftarları verdik ramazan programları yaptık bu daha farklı oldu. İşte yine kiraz festivaliyle ilgili bu sene kiraz festivalini sadece yarışmaların olduğu ve Lâpseki hayrının olduğu bölümü yaptık, diğerlerini bu sene yapmamaya karar verdik. Çünkü biz 1 haftalık bir programa yayıyorduk. Bu programı biraz tasarrufa gitmemiz gerekti, bundan dolayı da bazı programları kıstık. İnşallah önümüzdeki yıllarda yine bunlar devam edecek, şimdi yeni programlarımız var. Yine plaj voleybolu turnuvamız var diğer vatandaşların bildiği programlarımız devam ediyor. Çocuklarımızın kursları başladı. Okulların tatil olmasıyla birlikte her alandan kurslarımız var.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 26.06.2019 21:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol