Çanakkale Belediyesi’ni yerden yere vurdu

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Dünya Şehircilik Günü’nde Çanakkale Belediyesi’nin kentteki eksikliklerini tek tek açıkladı.

Çanakkale Belediyesi’ni yerden yere vurdu

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Dünya Şehircilik Günü’nde Çanakkale Belediyesi’nin kentteki eksikliklerini tek tek açıkladı.

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:27
Çanakkale Belediyesi’ni yerden yere vurdu

Dünya Şehircilik Günü’nde Çanakkale’de şehirciliği konuşmak için basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, mekan olarak da unutulmuş kaderine terk edilmiş 75. yıl parkını seçtiklerini söyledi. Çanakkale’nin bir çok sorunu olduğunu ancak bugün kronikleşmiş belli başlı sorunların tekrar altını çizmek, çözüm üretmek adına bu konuları tartışmaya açmak istediklerini belirten Başkan Yıldız; “Adından da anlaşılacağı üzere bu park ismini Cumhuriyetimizin 75. kuruluş yıl dönümünden alıyor. Yakın tarihte Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutladık. Gönül isterde ki kutlamalardaki coşkumuz 19 yıldır hizmet bekleyen bu parkımıza da yansısaydı. Gönül isterdi ki 19 yılda bu parkta ağaçlar yetişmiş, çiçekler açmış olsaydı, çocuklarımız için basketbol, futbol sahaları yapılmış, hemşerilerimiz için kültür sanat ve sosyal aktivite alanları oluşturulmuş olsaydı. Maalesef hem bu park adına hem de Çanakkale adına buruk bir şehircilik günü kutluyoruz. Çanakkale'nin bir çok sorunu var ancak bugün kronikleşmiş belli başlı sorunların tekrar altını çizmek, çözüm üretmek adına bu konuları tartışmaya açmak istiyoruz” dedi.

“Çanakkale'de trafik ve otopark sorunumuz var!”

Çanakkale Belediyesi’nin yıllarca yapılan her inşaattan otopark bedeli adı altında para topladığını ancak bu binaların otopark ihtiyacını karşılamadığını ifade eden Başkan Yıldız; “Otopark yönetmeliği açıktır. Mümkünse binada otopark yapılması, mümkün değilse alınan otopark bedeli karşılığında o binanın otopark ihtiyacının belediyece bizzat karşılanması gerekmektedir. Çanakkale'de mecburen her yolun bir şeridi otopark olarak kullanılmakta, ana caddelerde bile trafik tek şeritten akmaktadır. Acilen şehir merkezinde ve mahallelerde katlı otopark alanları yaratmak, yeni binalarda daire sayısı kadar otopark yapmayı zorunlu kılmak, imar planlarında yolları daha geniş düzenlemek, toplu taşımayı özel araca gerek duyulmayacak seviyelere taşımak gerekmektedir” diye konuştu.

“Çanakkale'de hayvan hakları ihlali var!”

“Çanakkale'de sokak hayvanları her yıl en az bir kaç kez toplu olarak zehirleniyor, belediye bu konuda ciddi bir adım atmıyor” diyen Başkan Gültekin Yıldız; “Barınak içler acısı, tedavi için bırakılan sokak hayvanının ya kaybolduğu ya da öldüğü söyleniyor. Gerçek anlamda tedavi ve rehabilite merkezi yok. Beslenme noktaları kaderine terk edilmiş durumda, doğa koruma müdürlüğümüz tarafından hediye edilen 25 takım mama ve su kabı var bunlar hala parklara yerleştirilmiş değil. Biz de 15 takım mama ve su kabı temin ettik belediyeye hediye etmek için ama bu şartlar altında hayvan severlere dağıtılmak üzere hayvan severler derneğine hediye etmeyi daha uygun bulduk. Acilen Çanakkale'ye bir barınak ve tedavi merkezi kurulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Çocuk hakları ihlali var!”

Kentte çocukların sosyal alanların azlığından, park, bahçe ve spor alanlarının yetersizliğinden dolayı araç yollarında top oynadığına dikkat çeken Yıldız; “Maalesef çocuklarımız sosyal alanların azlığından, park, bahçe ve spor alanlarının yetersizliğinden dolayı araç yollarında top oynuyor, kaldırımlarda bisiklet sürmeye çalışıyor. Çocuklarımız bizim her şeyimiz , geleceğimiz, onların sağlıklı gelişimi için imar planında yeşil alan olarak ayrılan alanların acilen düzenlenmesi, çocuklarımızın ve halkımızın kullanımına sunulması , atıl bırakılmaması gerekmektedir” dedi.

“Toplu taşıma sorunumuz var!”

Çanakkale’de toplu taşımada sorunlar yaşandığını dile getiren Başkan Yıldız; “Çanakkale'de toplu taşıma ne taşıyıcıları ne de vatandaşı memnun etmiyor. Halk otobüsü sahipleri hak ettikleri ücreti kazanamamaktan, vatandaş yağmurda karda otobüs duraklarında gereğinden fazla beklemekten şikayetçi. Ak Partili belediyelerde artık akıllı, klimalı, lcd tv’li duraklar var. Durak kışın sıcak, yazın serin. Bizim halkımızın da aynı standartı fazlasıyla hak ediyor. Köylere kalkan minibüsler ise başlı başına bir sorun, otogar şehir dışına taşınalı yıllar oldu, hala nerden kalkıyor, nerden geçiyor belli değil, bir standarda kavuşturulmuş değil. Biliyorsunuz Çanakkale belediyesinin tramvay projesi var. Sanırım ilk kez 1999 seçimlerinde vaat ettiler, görev sürelerinin dolmasına 1.5 yıl kaldı. Tramvay Çanakkale için bir hayaldi, sayelerinde hayal oldu” ifadelerini kullandı.

“Belediye kimin malını kimden sakınmaktadır”

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Çanakkale halkına dağıtılmak üzere Çanakkale Belediyesi’ne 1.000 adet bisiklet teslim edildiğini ancak bu bisikletlerin üzerindeki Sağlık Bakanlığı yazılarının kapatılarak, üzerine Çanakkale Belediyesi yazıları yapıştırıldığını söyleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, bu bisikletlerin hala tam olarak halka dağıtılmadığını ve belediyenin depolarında muhafaza edildiğini ifade etti. Yıldız; “Sağlık bakanlığımızın bisiklet yolu projesi kapsamında belediyelere 2017 yılı sonuna kadar bisiklet yolu yapma zorunluluğu getirilmiştir. Ancak yaya geçitlerini iptal edip bisiklet yolu yapın ya da çarşı caddesi gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerden, kaldırımlardan bisiklet yolu geçirin denilmemiştir. Çanakkale Belediyesi bu projenin amacına uyun olmayan hatta tepki toplayan bisiklet yolları belirlemiştir. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla halkımıza dağıtılmak üzere Çanakkale Belediyesine 1.000 adet bisiklet teslim edilmiş olup, bu bisikletlerin üzerindeki sağlık bakanlığı yazıları kapatılmış, üzerine Çanakkale Belediyesi yazıları yapıştırılmıştır. Bu bisikletler hala tam olarak halka dağıtmamış olup, belediyenin depolarında muhafaza edilmektedir. Belediye kimin malını kimden sakınmaktadır” dedi.

“Çarpık kentleşme sorunumuz var!”

“Çanakkale'ye hava fotoğrafından bakmak bile kentin geldiği vahim noktayı görmek için yeterli. Nerdeyse yeşil alanı olmayan betondan ibaret bir şehir Çanakkale” diyen Başkan Yıldız; “Bunun en büyük sorumlusu da 25 yıldır bu kentin imar planlarını yapan CHP Belediyesi. Kentsel Dönüşüm yasası Çanakkale için büyük bir fırsat, belediye bu fırsatı kaçırıyor.Acilen deprem kuşağında olan Çanakkale'mizde kentsel dönüşüm atağına kalkmak ancak belediyenin yaptığının aksine kentsel dönüşümü 2 daireli binayı yıkıp yerine 8 daire yapmak olarak görmek yerine, yeşil alanı, otoparkı, çocuk parkı olan yaşam alanları yaratmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sarıçay artık Karaçay olmuştur”

Çanakkale'de Sarıçay’ın artık Karaçay’a dönüştüğünü kaydeden Yıldız; “Çanakkale'de Sarıçay artık Karaçay olmuştur. Çanakkale Belediyesi 1997 yılında DSİ ile yaptığı protokol ile çayın kullanım hakkını almış, bakımını üstlenmiş olmasına rağmen, Sarıçay'ı ve çevresini de kaderine terk etmiştir. Kirlilik artık gözle görülür ve önüne geçilemez hale gelmiştir. Acilen Sarıçay'a el atılması çözüm üretilmesi gerekmektedir. Bu konuda Çan, Ezine ve Bayramiç Belediyelerimizin dere ıslahı tecrübelerinden istifade edebilirler” dedi.

“Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Çanakkale'nin göz bebeğidir”

Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Çanakkale'nin göz bebeğidir. Bu şehre yapılmış en büyük en anlamlı yatırımlardan birisidir. Hastaneyi hedef alan değersizleştirmeye çalışan eleştiriler, çözüm üretmeyen ama hep olumsuz olarak eleştiren, klasik CHP anlayışıdır. Son Belediye Meclisinde CHP ilçe başkanı sayın Celal Karakaş yeni hastanenin şehir dışında olduğunu, yerinin yanlış olduğunu iddia etmiştir. Hastane bugün için şehrin kıyısında gözükebilir ancak 5-10 yıl sonra merkezinde kalacaktır. Büyük düşünmek, geleceği, 500.000 nüfuslu Çanakkale'yi planlamak gerekmektedir. Kaldı ki bu şehri 25 yıldır aralıksız CHP yönetmektedir. İmar Planlarını CHP yapmıştır. Sayın Ülgür Gökhan ve CHP hastane için şehir merkezinde bir yer planlamış da Sağlık Bakanlığımız mı yapmamıştır? Bu şehirde hizmet üretmek Türkiye'deki tüm şehirlerden daha maliyetlidir. Hükümetimiz döneminde yapılan yeni Devlet Hastane'sinin de Adliye Sarayının da arsası Bakanlık tarafından satın alınmak suretiyle bu hizmetler Çanakkale'mize kazandırılmıştır. Bizim Mevcut Belediye Yönetiminden beklentimiz bu sorunlardan çözebildiği kadarını kalan 1.5 yıllık görev süresinde çözmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmesidir. Çanakkale için ve kronikleşmiş bu sorunlar için kesin çözüm Ak Belediyeciliktir.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 08.11.2017 17:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol