Bu öfke değil, çığlıktır

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, eğilim yoklaması ile ilgili partide yaşananlara tepki gösterip zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Parti yöneticilerinin aklını başına almasını isteyen Mutan; “Bu öfke değil, çığlıktır” dedi.

Bu öfke değil, çığlıktır

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, eğilim yoklaması ile ilgili partide yaşananlara tepki gösterip zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Parti yöneticilerinin aklını başına almasını isteyen Mutan; “Bu öfke değil, çığlıktır” dedi.

15 Kasım 2018 Perşembe 13:34

Kepez Belediyesi hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı ve CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, ‘Sandık Hepimizin Namusudur’ adlı yaklaşık 9 madde şekillendirilen yazıyı partiye sunduğunu ancak daha henüz Merkez İlçe’den bir cevap alamadığını söyledi. Mutan; “Sandık Hepimizin Namusudur adlı yaklaşık 9 madde şekillendirdiğimiz bir yazılım var. Bu yazılımı resmi kayıtlara düşsün diye Merkez İlçe Başkanlığı’na geçen hafta Perşembe günü itibariyle teslim ettim. Belli taleplerimiz var ama hala tınmamakta ve ciddiye almamakta direnen de bir Merkez İlçe var. Maalesef böyle görünüyor. Artık il ve ilçenin kendi arasındaki çatlaklarının dışarıya yansıması gibi algılar mısınız onu bilmiyorum ama hepinizin de bildiği gibi şuradan veya buradan dedikodu şeklinde gelen Belediye grubunun tam ortadan çatladığı şeklinde duyumlar ve dedikodular var. Biliyor musunuz bunu?” dedi.  

Bölünmüş durumdalar

“Siyasetin maalesef usul ve esaslarını demokratik kılmadığın sürece kapalı kapılar ardında dedikodu zemininde yapılmakta olan siyaset tarzı maalesef tüm siyasi partilerin bir handikabı. Sizde biliyorsunuz değil mi isimleri zikretmemin bir anlamı var mı? 6’yı bölün 3’ü bir yanda, 3’ü bir yanda. Bölünmüş durumdalar ve üyelere cefa çektiriyorlar” diyen Mutan; “Biz siyaset kurumu adına katkı olsun diye mücadele ettiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde oturduk bir çalışma yaptık. Aklımızı 9 maddede toparladık ve koyduk. Sandık güvenliği açısından koyduk. Neden bütün sandıklar aynı gün yapılmıyor dedik. Biz bu ülkeyi yönetmeye talip olmuş bir siyasal parti olarak 5 tane sandığı bir araya getirip de insanların katılımını arttıracaksınız bakın. İl genele kaç kişi başvurmuş? 19. Beledye Meclisi’nde merkezde 49, Kepez’den 15, Belediye Başkanlığı’na Kepez’den 3, Çanakkale’den 4 ve herkesin orada birebir ilgi duyduğu ve alıp bizi götür dediği insanlarını getirecekler ve bir şölen havasında katılım sağlayacaklar. 3 hafta üst üste sandık koymaya çalışıyorlar. Biz bu konuyu kendilerine aktardık ve yapmayın dedik” şeklinde konuştu.  

Belediyede bir grup paso üye yapıyor

Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ayın 7’sinde dosyayı kabul edenler, sandıkları gün gün bölerek Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki o katılımı azaltacaklar. Hatta Kepez Belediye Meclis seçiminin tarihi belli değil. Tamam örgüt temayülü örgüt yoklaması dedik, geldiğimiz noktada biz halkın anlayacağı dilde önseçim diyoruz, sakatlamaya çalışıyorlar. Belediyede bir grup paso üye yapıyor. Hangi tarihe kadar olan üyelerle seçime gideceğiz belli değil. Bu Pazar Kepez’in Başkanlık seçimi var, hangi üye listesi ile gidilecek belli değil. Bunlar aday adaylarına verilmiş değil. Peki bu aday adayları hangi üyeler üzerinden o sandık çalışmasını yapacaklar belli değil. Aynı olay Merkez İlçe içinde geçerli. Bu kaygılarımızı dillendirdik. Asın şunu hangi tarihte olacaksa, bize bir tarih söylediler o aramızda saklı onu söyleyeyim.

Testileri çatladı, su tutmuyor artık ve tutmayacak

Asın 3 gün askıda kalsın. Bir gün itiraz verin ve kesinleştirin sonra bu listeyi aday adaylarına verin kardeşim verin. Birilerinde bu olabilir, birilerinin gizli ajandasında da olabilir.  Ama şunu bilin ki o gizli ajandasında olanların testileri çatladı, su tutmuyor artık ve tutmayacak. Siyaset kurumu kazanacaksa Cumhuriyet Halk Partisi’yle kazanacak onu da söyleyeyim. O da kazansın diye bizde aklımızı, emeğimizi, bedenimizi ve herşeyimizi bu taşın altına koyuyoruz. Öyle bir sorumluluğumuz var bizim.

Bu partide herkes eşit üyedir

Çanakkale’de birşeyler iyi ve düzgün gitsin diye uğraşıyoruz. Kimsede üzerine alınmasın, alınmak isteyen de alınsın. İmtiyazlı üye yoktur, olmamalıdır. Bu partide herkes eşit üyedir. Ama insanlara bir imtiyaz hissi verdirir noktada tutum ve davranış sergilerseniz bu bahsettiğiniz örgüt temayülü şaibe içerir onu söyleyeyim. Bunu insanlara izah edemezsiniz. Böyle oyunlar oynamamalıyız. Açık, şeffaf, hak, hukuk zemininde adaletli davranmalıyız. Yapıyor muyuz? Yapmıyoruz.”

Partinin yöneticileri aklını başına alsın

Parti yöneticilerinin aklını başına alması gerektiğine dikkat çeken Mutan; “Bugün ayın 15’i. 10 gün sonra merkezin seçimi var, 3 gün sonra Kepez’in var. Kepez’den konuşuyorum. Partinin yöneticileri aklını başına alsın. Ya adam gibi yönetsinler, ya da adam gibi yönetsinler. Başka çıkış yok bakın. Ben şu anda aday adayıyım. Ben hangi listeyle sandığa gideceğimi bilmiyorum. Önerilerimiz var. Bir sandık üst kurulu olsun. Her aday adayından orada bir eleman olsun. Parti yönetiminden de bir mi üç mü beş mi koyarsınız bir üst kurul olsun. Kaç sandık olacak biz bilmiyoruz. Ben kaç sandık olacağını sandık bölgelerine göre bilmeliyim değil mi? Daha elimizde avcumuzda hiçbir şey yok ve Kepez’de seçime gidiyoruz. Biri bir şey diyor, biri başka bir şey diyor. MYK, Çanakkale’deki Merkez İlçenin alıp İl’e yollamış olduğu kararı onadı mı? Yani örgüt temayülü olacak mı? Onadı mı? Bilmiyoruz” dedi.

Demokrasi istemek suçsa, suç işliyorum

“Biliyorsunuz, 147 tane Belediye Başkan adayı açıklandı. Çanakkale açıklanmadı. Neden açıklanmadı?” diyen Mutan; “Evet çoklu aday var. Yalova’da da çoklu aday var. Ama Yalova Belediye Başkan adayı açıklandı. Bu halkın bilme ve öğrenme hakkı var. Bu hak verilebilir. Neden bir şeyleri kapatıp götürmeye çalışıyorlar? Kaygılarım var ve bu kaygılarımı dillendirdim. Bunu onlara verdim ve bunun takipçisiyim. Bu takibimi de siz kamuoyunun denetimi üzerinden yapıyorum. Parti suçu mu işliyorum bilmiyorum. Ben bu ülkeye demokrasi gelsin diye uğraşıyorum. Demokrasi istemek suçsa, suç işliyorum arkadaşlar ben. Neden gizleyeceğim ve saklayacağım bir şeyleri. Gizlemeyeceğim ve saklamayacağım” şeklinde konuştu.

Açık kapı siyaseti orada da devam edecek

Yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanı olması halinde, Kepez Belediyesi’nde uyguladığı ‘Açık Kapı Siyaseti’ni Çanakkale Belediyesi’nde de sürdüreceğini dile getiren Mutan; “Söz veriyorum, eğer ben aday olursam ve seçilirsem şu açık kapı siyaseti orada da devam edecek. Ben neden STK’ları geziyorum? Birlikte yönetelim anlayışında olduğum için geziyorum. Ben örgütlü ve çağdaş toplumdan yanayım. Bütün yapılarla Çanakkale’yi yönetmek istiyorum. Kapalı kapılar ardında değil. O yüzden STK’ları dolaşıyorum. Topluma şu mesajı veriyorum ve inatla da vermeye devam edeceğim. Bundan sonra da bu anlayışım devam edecek. Sizlerle birlikte yönetmek istiyorum. Örgütlü yapılarla birlikte yönetmek istiyorum. Toplumun dengelerini çağdaş anlamda bu zeminde oluşturacağım. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Adil olunacak, şeffaf olunacak. Hak ve hukuk içinde davranılacak” ifadelerini kullandı.

Hesaplarınız mı var?

Eğilim yoklaması için sandıkların neden aynı günde konulmadığını da soran Mutan; “Çağrım bütün halka ve siyaset kurumunadır. Özelinde de siyaset yaptığım partiyedir doğal olarak. Verdim ve hala cevap alamadım. Sakata getiriyorlar. Neden bütün sandıklar aynı günde konulmuyor kardeşim? Hesaplarınız mı var? Şurada alırsak bu, burada alırsak şu, ötekini bile yapmaya gerek yok demek için mi? Yani Belediye Meclisini ve İl Geneli yapmamak için mi? Veya torba dolsun diye mi en sona bıraktınız arkadaşlar? Birilerine o yetkiyi vermek için bu önseçimi yapıyorsunuz? Seçilsin bütün yetkileri o alsın. Yapmayın” dedi.

Bu öfke değil, çığlıktır

“Ayın 26’sındaydı son başvuru. 7 Kasım da imtiyazlı üyeler dosya verdi. Bu partide imtiyazlı üye olmasın diye mücadele veriyorum. Herkes eşit kılınsın diye mücadele veriyorum ve vermeye de devam edeceğim. Bu öfke değil, çığlıktır” diyen Mutan; “Bu Ömer Faruk’un bu dönemle alakalı çığlığıdır. Herkeste duysun. Bu çığlık, çığlıklarla çoğalmalıdır ve büyümelidir. Partili partisiz hepimizin bu görevidir. Bu süreç böyle gidiyor ve sakata gelmemesi için emek harcayacağım” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 16.11.2018 13:15
Anahtar Kelimeler:
Chpömer Faruk Mutan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol