2018 Çanakkalemizin yılı oldu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu 2018’in sona ermesi nedeniyle yayınladıkları yeni yıl mesajında Çanakkale’ye yapılan yatırımlara değindiler.

2018 Çanakkalemizin yılı oldu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu 2018’in sona ermesi nedeniyle yayınladıkları yeni yıl mesajında Çanakkale’ye yapılan yatırımlara değindiler.

31 Aralık 2018 Pazartesi 12:46
2018 Çanakkalemizin yılı oldu

2018 yılının Çanakkale için önemli bir yıl olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Eğitimden, sağlığa, turizme kadar bir çok alanda yeni yatırımlar hayata geçti ve bir çok projenin temeli atıldı. Turizm de ‘2018 Troya Yılı’ kapsamında Çanakkalemize gelen turist sayısında ciddi artış oldu. Müzemizin tamamlanmasıyla beraber 600 bine yakın turist şehrimizi ziyaret etti. Onun yanı sıra Milli Şairimiz  Mehmet Akif Ersoy’un onardığımız evine 40 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Bu yatırımlarla Çanakkalemizin ekonomisi ayrı bir pencere açmış oldu. Assos, Kazdağları, Küçükkuyu-Midilli seferleri ekonomimizin önemli değerleri arasında yer alıyor. Ayrıca 2018 yılında geleceğimizin mimarı gençlerimizi de unutmadık. Eğitim kalitemizi arttırmaya devam ediyoruz. Geride bırakacağımız bu yılda 20 yeni eğitim kurumu kazandırmanın yanı sıra 4 tane okulumuzun temelini attık. Önümüzdeki yıl içerisinde 8 tane okulumuzun temelini atmayı ve 13 tane okulumuzun açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Çanakkale artık geçmişte olduğu gibi yatırımların yavaş ilerlediği bir şehir konumundan ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı konumuna gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 2019 yılının Çanakkalemize hayırlı olmasını diler tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutlarım” dedi.

2018 yılında 8 yeni hastane hizmete girdi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Çanakkalemiz artık sağlık alanında göç alan bir konuma erişti. Yapılan yeni devlet hastanelerimizle beraber hemşehrilerimiz modern bir sağlık hizmetiyle buluşmuş oldu. 2018 yılında 8 yeni hastanemizin açılışını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 11 tane inşaatı devam eden projemiz mevcut. 2002’de 729 olan yatak kapasitemiz bugün 1734’e çıktı. Yenilenmeyen ilçe devlet hastanemiz neredeyse kalmadı. Bu yıl gençlerimizi de unutmadık. Onların sağlıklı bir şekilde spor yapabilmeleri için bir çok projenin açılışını gerçekleştirerek hizmete sunduk. 4 Köyümüze Futbol sahasının, yeni gençlik merkezlerimizin açılışını gerçekleştirdik. Yeni yılda 8 tane köyümüze futbol sahası ve 4 tane yeni spor salonları inşa edeceğiz. Hedefimiz ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil edecek sporcuları Çanakkalemizden çıkmasını sağlamak. Tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar sağlık, mutluluk getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol