Adaylığını açıkladı, sözünü verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Biga üyesi Rıdvan İpek, Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri öncesi, Encümen Üyeliğine adaylığını açıkladı.

Adaylığını açıkladı, sözünü verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Biga üyesi Rıdvan İpek, Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri öncesi, Encümen Üyeliğine adaylığını açıkladı.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:46
Adaylığını açıkladı, sözünü verdi

Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Rıdvan İpek, Ak Partili üyelerin tutumlarını da eleştirdi. Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin seçiminin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Biga KHGB Encümenliğine aday olduğunu açıklayan Rıdvan İpek; “Geçmiş süreçte bana destek olan, yanımda yer alan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli oylarıyla iktidar partisinin temsilcilerinin tüm siyasi baskılarına rağmen; hür iradeleriyle sandık başına giden muhtarlarımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Biga İl Genel Meclisi Üyesi olarak, Biga’nın 108 köyünden yaklaşık Her yıl hayır cenaze düğün seçim harici en az yılda 2 şer defa 108’ünü gezdim. Tüm muhtarlarımızla yüz yüze iletişim kurdum. Köylerimizin sorunlarını birebir görerek notlarımız arasına aldım. Köylerimizde özellikle yol sorunu olduğunu gördük. En acısı ise köylerimizin spesifik birçok sorunu yıllardır çözülmeyi bekliyor. Bugüne kadar iktidarda olan anlayışın, tehditlerle, baskılarla, boş vaatlerle köylümüzü, muhtarlarımızı oyalamaktan başka bir şey yapmadığını köy ziyaretlerimizde gördük ve dinledik. Köy muhtarlalarımız oyalamaktan ve köy halkı karşısında zor duruma düşürmekten başka bir işe yaramadığını tespit ettik ve 5 yılın son düzlüğünde muhtarlarımızın,da artık YETER diyeceğine ve verecekleri oyların bir oyda bana vereceklerinden eminim bende onları seçildiğim takdirde asla ayağıma getirmeyeceğime , Boş sözler vermeyeceğime, tüm sıkıntıları ile bire bir ilgileneceğime kghb toplantılardan sonra hizmet giden yardım alan köylerin tutanaklarını tüm muhtarlarımızın da öğrenme bilme hakkının olduğuna inandığım için muhtarlar derneğinin panosuna tutanakları asacağıma söz veriyorum” dedi.

“Siyasette idare etme dönemini sona erdireceğim”

Muhtarlara ve köylere hizmet götürme noktasında, onların hizmetinde olacağına söz veren İpek; “Ben insanı ve insanımıza hizmeti odak noktama alacağım ve bu anlayışla hareket edeceğim. Bu konuda oy veren ya da vermeyen muhtarlarımıza, siyasi görüşlerine bakmadan hizmet etme gayesinde olacağım. Verdiğim tüm sözleri de yerine getirmek için var gücümle çalışacağım. Hizmet odaklı siyasi anlayışın siyaset kültürümüze yerleşmesi için mücadele edeceğim. Bu seçim sürecinde yaşadığım ve birebir tanık olduğum çirkin siyaset anlayışı konusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıktı ve bu açıklamayı paylaşmayı sorumluluğum gereği uygun gördüm” şeklinde konuştu.

AK Partilileri eleştirdi

İpek sözlerine şu şekilde devam etti; “AKP’li arkadaşlarımız köylerimizde gezerek dolaşarak, ‘biz size taş alacaktık yol yapacaktık’ gibi söylemlerde bulunarak bunları Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri tarafından engellendi söylemlerini duyuyoruz. Aslı astarı olmayan söylemler ile muhtarlarımızın kafalarını çelmeye çalışanlar gerçekleri saklamaktadır. Gerçek olan; 43,5 milyon liralık borçlanma yeni bir bütçe anlamına geliyor. Meclisin asli görevi olan bütçe yapma yetkisini böyle borçlanmalarla başka kanallara veya bir gruba devredilmesini doğru bulmuyoruz. Borçlanmanın ucu açık yer altı yer üstü hizmetleri diye başladı sonrada karar tahsisi yapıldı. 43,5 milyonun,6,5 milyonu gideceği yer belli projesi var ancak 37 milyonun nerede kullanacağı kalem belli değil bizim itirazımız buna.  Ancak idare bir teklif getirirse şu köylere şu yatırımları yapacağız falan köye falanca yatırımı yapacağız diye teklif geldiğinde biz tüm gelen projede Tüm köylerimize hizmet gitmesi için her türlü destek veren anlayışa sahip biriyiz. Böyle ucu açık ne olduğu belli olmayan seçime malzeme olabilecek bir borçlanmayı kabul etmemizin doğru olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Özel idarenin 48 adet lojmanı 2 adet moteli satışa çıkarıldı, neden buradan gelen paralar köylerimize kullanılmadı, elde edilecek parayı da akılları sıra seçimlerde kullanacaklar. Hani diyorlar ya engellediler. Engelleme falan yok. Neden mi? Dava açılmasına rağmen sanki Hiç dava açılmamış gibi Tüm borçlanma ile ilgili talep evrakları iller bankasına gönderdiler ancak iller bankasının içi bu yöneten iktidar tarafından boşaldığından işlemler gecikti. Bunun sorumlusu olarak da Cumhuriyet Halk Partisi’ni gösteriyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Kendi beceriksizliklerini Cumhuriyet Halk Partisi’ne fatura etmek istiyorlar, bunun hiç inandırıcılığı yok. Mademki 5 yıldır il genelinde hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorsunuz da bu 4. yılın sonunda mı aklınız başınıza geldi? Kimse inanır mı buna? Daha önce neden değil? Elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı? Kısaca bizim borçlanma deyince tek koşulumuz, hangi köye hangi hizmet olacak yapılacak bunu açıkça açıklasınlar, bu paralardan ne kadar kaynak ayırılacak açıklasınlar. Köylümüz eğer açıklama yaparlar ise asla mağdur kalmaz ve açıklama yapıldığı zamanda yapılacak hizmetler gerçekleşir ve bizlerde böyle bir teklifin arkasında amasız sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça meclis grubumuz olarak destekleriz.”

“Hizmet bekleyen köylerimizin talepleri bellidir”

Hizmet bekleyen köylerin taleplerinin belli olduğunu dile getiren İpek; “Çıkarın istekleri, sunun meclise.  43,5 milyon değil bütçenin tamamını 90 milyon borçlanalım. Yeter ki köy ayrımı yapmadan tüm köylerimize hizmet gitsin. Adalet olsun, ucu açık olmasın. Bigalı muhtarlarımız bir işini halledebilmek için defalarca meclise geliyor, gidiyor. İl ve İlçe başkanlıklarını söylemiyorum bile.  Böylemi olması gerekir. Gel, git. Gel, git.  Muhtarlarımızı oyalamayın, yapabileceğiniz bir şey varsa söz verin ve yapın.  Verdiğiniz sözlerden dolayı da muhtarlarımız kendi bulundukları köylerde sizlere güvenip köylülerine söz vermesinler kendi köyünde küçük düşmesinler” dedi.

Bigalı muhtarlara seslendi

“Buradan Bigalı muhtarlarıma seslenmek istiyorum” diyen İpek; “2014 seçimlerin de çok çalışarak Biga’dan iki tane il genel meclis üyesi çıkardık. CHP’ den ilk defa bir arkadaşınız, kardeşiniz daimi encümen seçildi, denetleme kurulu başkanı plan bütçe ve imar komisyonlarına seçilerek görevini en iyi şekilde sorunsuz bir şekilde yerine getirdi. Bu görevler hepsi sizlerin desteği ile oldu. Sizlere minnettarım. Bu dönemde Biga KHGB Encümeni adayıyım bu defa muhtarlarımızın da özveride bulunup bir oyu da bana vereceklerine yürekten inanıyorum. Seçimin sonucunda ne olursa olsun hiç kimseye dargınlığım ve ayrımcılığım asla olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpAday
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol