AK Parti adaylarını tanıttı

AK Parti, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

AK Parti adaylarını tanıttı

AK Parti, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

31 Ocak 2019 Perşembe 11:39
AK Parti adaylarını tanıttı

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı'nda AK Parti'nin Belediye Başkan adayları tanıtıldı. AK Parti'nin aday olarak gösterdiği tüm Belediye Başkan adayları tek tek anons edildi. AK Parti’nin Çanakkale, ilçe ve belde Belediye Başkan adayları da, kurulan platforma çıkarak partilileri selamladı. AK Parti’nin Çanakkale’de Belediye Başkan Adayları şu şekilde; Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Ayvacık Mehmet Ünal Şahin, Bayramiç Sadettin Arslan, Biga Bülent Erdoğan, Bozcaada Erdoğan Madak, Çan Abdurrahman Kuzu, Eceabat Adem Ejder, Ezine Güray Yüksel, Gelibolu Bülent Çetin, Gökçeada Muzaffer Dağlar, Lapseki Eyüp Yılmaz, Yenice Veysel Acar, Kepez-Alper Altınok, Geyikli-Mevlüt Oruçoğlu, Umurbey-Nail Pekşen, Çardak-Ahmet Öztürk, Karabiga-Ahmet Elbi, Gümüşçay-Adnan Pastırmacı, Evreşe-Ali Kamil Soyuak, Küçükkuyu-Halil Zahit Mert, Kalkım- İbrahim Taşkın, Terzialan-Tuncay Göymen, Kavak-Yağmur Erçoban.

Turan; Bir seçim olmasının ötesinde

Aday Tanıtım Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Her seçimin seçmenle partinin bir araya geldiği ve sonuçlarının geleceği şekillendirdiği bir imkan verir. Fakat bu seçimlerde AK Parti'nin 10 yıllık iktidarının, Cumhur İttifakı'nın tekrar tartılacağı bir seçim olmanın çok ötesinde bir anlam ifade ediyor. Tabii ki yerel seçimlerde klasik belediyecilik hizmetlerinin, milletin beklediği hizmetlerin yapılması başımızın tacı. Bunu en iyi yapacak olan biziz. Fakat Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden sonra ve bunun daha 1 yıl olmayan mazisine baktığımızda daha kalıcı olması, toplumun tüm katmanları tarafından kabul edilebilir olması yeni dönemde siyasi kavgalardan uzak sırf hizmet ve yatırımlarla dolu olması için çok önemli. 1 sene dahi olmadan seçim yapmışız, 5 yıl AK Parti iktidarda. Olmaz ya bu dönemde, yerel seçimlerde AK Parti'nin oyu öngörülemeyen bir şekilde azalmış olursa başka bir siyasi tartışma gündeme gelebilecek. O yüzden diyoruz ki Türkiye bir ivme yakaladı. Bu nedenle genel seçimden hemen sonra yapılan yerel seçimler genel seçime yakın oranlarda Cumhur İttifakı'nın lehine sonuçlanması durumunda 5 yıl daha AK Parti iktidarının çok daha güçlü olacağını demokrasinin çok daha hızlı gelişeceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

"Biz cumhur ittifakının sadece belediyelerde birkaç başkanlık fazla veya az diye bir şey düşünmüyoruz” diyen Turan; “Küresel bir operasyon var Türkiye'ye. Venezuela'da ne olanlar, Irak'ta olanlar, dünyanın hakim güçlerinin yerel güçlerini nasıl etkilediğini üzülerek görüyoruz. Türkiye'nin büyük olması lazım, her alanda güçlü olması lazım. Türkiye'nin her alanda iddiasının olması lazım. Türkiye'nin iddiasını koruması için Cumhur İttifakı tüm bu beklentilerin karşılığı olarak kuruldu. O yüzden yerel seçimlerde belediye olarak değil daha üst bir ruh olarak bakıyoruz. Küresel operasyonların bozulacağının en güzel argümanının bu ittifak olacağını düşünüyoruz. Cumhur İttifakı'nın önünün açık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleAkpartiAdaylar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol