Dehmen’den eleştiri

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü kutlamalarının ‘Fener Alayı’ dışında Çanakkaleliler olmadan gerçekleştirildiğini söyledi.

Dehmen’den eleştiri

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü kutlamalarının ‘Fener Alayı’ dışında Çanakkaleliler olmadan gerçekleştirildiğini söyledi.

19 Mart 2018 Pazartesi 16:40
Dehmen’den eleştiri

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenlerinin ardından açıklama yapan İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen; “Yıllardır Çanakkaleliler için eziyete dönen Törenlerin bir tanesine daha şahit olduk. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma törenlerinin son derece kısa kesilmesi de anlaşılabilir değildir. Her yıl olduğu gibi, Törenlerin gerçekleştirileceği 18 Mart Stadyumuna, yüzlerce otobüsle getirilen Ak Partili “Bindirilmiş Kıtalar-Yapay Kalabalıklar” alınmış, ikametgâhı Çanakkale olan hemşerilerimiz alınmamıştır. Bindirilmiş kıtaların İzmir Marşı’nı Cumhurbaşkanına uyarlamaları tam bir komedidir. Törenlere bindirilmiş kıtalar yerine Çanakkaleliler alınmalıdır. Cumhurbaşkanının stadyumdan ayrılmasından sonra ise, tören geçişleri esnasında tribünlerde kimse kalmamıştır. 18 Mart Törenlerine şehrin gerçek sahiplerinin alınmaması skandaldır, şiddetle kınıyoruz. Deniz Zaferinin kutlama etkinleri çerçevesinde, yolların kapatılması, akla hayale gelmeyen güvenlik tedbirleri, Çanakkalelileri canından bezdirmektedir” dedi.

“Deniz Zaferi kimsenin tekelinde değildir”

“Yüzbinlerce Şehidimiz, bu vatan için canını vermiştir. Kimi ve kimleri kurtardığını düşünmemiştir” diyen Dehmen; “Sırf Cumhurbaşkanı istedi diye, bu şehrin seçilmiş Başkan veya Vekilinin törenlere alınmaması, Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Protokole Çanakkale Belediye Meclis Üyeleri alınmazken, Ensar vakfı gibi yandaş kurumların alınması, Şehitlerimizin kemiklerini ikinci defa sızlatmıştır. 18 Mart Törenlerine Çanakkale Belediye Başkanı veya Vekilinin, Temel Atma törenlerine ise Gelibolu Belediye Başkanının alınmaması ikinci bir skandaldır. Bu devlet bir partinin devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nüfus kâğıdını taşıyan her Türk Vatandaşının devletidir. İYİ Parti olarak, gerek tören alanlarında, gerekse tören hazırlıklarında, ötekileştiren, ayrıştıran uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Fener Alayında, stadyuma alınmamalarına ve törenlerde özellikle dillendirilmemesine İNAT, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak” sloganlarıyla şehri inim inim inleten Gençlerimizi canı gönülden kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
PartiIyi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol