Gider; “Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent yapacağız”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Çanakkale Ticaret Borsası’nda sektör üyeleri ile bir araya geldi. Gider, Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent haline getireceklerini söyledi.

Gider; “Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent yapacağız”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Çanakkale Ticaret Borsası’nda sektör üyeleri ile bir araya geldi. Gider, Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent haline getireceklerini söyledi.

19 Şubat 2019 Salı 18:28
Gider; “Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent yapacağız”

Toplantıya ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Badem, Cahit Akgül ve Borsa sektör üyeleri katılım sağladı. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptığı konuşmada; “Ayhan Bey’i uzun yıllardan beri tanıyoruz. Birçok çalışmamızda, yurt dışı ziyaretimizde, organizasyonumuzda bizlerin yanında oldu. Gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gerek İl Özel İdare Genel Sekreterliği, gerekse Milletvekilliği dönemlerinde kendisi ile çok yakın çalışmalarımız oldu. Kendisine her döneminde Borsamıza verdiği desteklerden dolayı öncelikle teşekkür ediyoruz” dedi.

Çanakkale için çalışmaya devam etmeliyiz

Birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale için çalışmaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kaya Üzen, “Hepimizin hedefleri ortak. Bizler İlimiz adına yapacağımız çalışmalarda bir arada olursak İlimiz ekonomisi için daha iyi sonuçlar alınacaktır. Sayın Gider’e Şahsım ve Yönetim Kurulum adına Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz. Çanakkale’ye değer katacak her türlü projenin yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz. Çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyor, yapılacak seçim sonrasında kazananın Çanakkale olmasını, firmalarımız olmasını, Ülkemizin olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Gider; “Çanakkale'mizi hep birlikte güzel günlere taşıyacağız”

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ise; “Biz, bugüne kadar Çanakkale için nerede lazımsak orada olduk. Bugün de, Çanakkale Belediyesi için yeniden göreve talibiz. İnşallah sizlerin teveccühünüzle bu göreve gelip, Çanakkale’mizi hep birlikte güzel günlere taşıyacağız" diye konuştu. Çanakkale’nin otopark, meydan ve nefes alanı gibi sorunları olduğunu belirten Belediye Başkan adayı Gider; “Çanakkale’nin nefes alanı yok. Nefes alanı olarak da daha önce belediyeye bedava teklif edilip yıkılmayan özel idare binası ve eski veterinerlik binasından başlıyoruz. Onun arkasındaki eski Devlet Hastanesi ve Tarım İl Müdürlüğü bahçelerini birleştirerek orayı bir bütün halinde değerlendiriyoruz. Biz ‘Oradaki bütün binaları yıkıp sadece ağaç bırakacağız, isteyen gezsin’ tarzı bir yer olmayacak. Eski Devlet Hastanesi olan binanın sonradan yapılan, arkadaki büyük kısmı yıkacağız. Önde kalan eski binaların bir bölümünü Devlet Hastanesi Poliklinik Hizmeti olarak devam ettireceğiz. Bir yerini 24 saat pansuman, enjeksiyon gibi basit hizmetleri yapmaya ayıracağız. Kalan binaların tamamını da atölye olarak kullanacağız. Heykel çalışmak isteyen heykel, kalay yapmak isteyen kalay, müzik çalışmak isteyen müzik çalışacak. STK’lar bir etkinlik yapmak istiyorsa veya iletişim bürosu açmak istiyorsa çalışmalarını orada sürdürecekler. Yani biz, o alanı yaşatacağız, ıssız bir alan olarak bırakmayacağız. O bahçenin içinde üç tanesi hariç tüm resmi kurumları çıkaracağız. Üç kurum, Gazi İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu. Çünkü biz, ilköğretim öğrencilerinin o bahçede daha güzel eğitim alabileceklerini düşünüyoruz. Hatta Milli Eğitimin bölge ile ilgili talebi varsa tarımdan devrolacak olan binaları da o amaçla ilkokul öğrencileri için kullanabiliriz. Ben, hiç kimsenin orada yapılacak olan parka gittiğinde orada oynayan öğrencilerden rahatsız olacağını düşünmüyorum. Tam tersine öğrenciler, oraya bir neşe katacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı kazandıracağız

Başkan Adayı Gider ayrıca “Çanakkale, meydanı olmayan bir şehir. Adı meydan olan bir Cumhuriyet Meydanımız var ama çelenk koyma dışında meydanımız yok. Eski Fen Lisesi Pansiyonundan başlayarak, sahile kadar olan adadaki tüm binaları yıkacağız. Dolayısıyla Çanakkale’ye doğru dürüst bir Cumhuriyet Meydanı kazandıracağız.” dedi.

“Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent yapacağız”

Çanakkale’de her kesimle görüştüğünü, talep ve sorunlarını dinlediğini belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Ayhan Gider; “Seçime hazırlanırken, uzmanlarla ‘Ne yapmak gerekir’ demek yerine, devamlı ‘Çanakkaleli ne istiyor’ şeklinde kamuoyu araştırmaları yaptık. Çünkü biz, halkın istediklerini halkla birlikte yapan bir partiyiz. Bu şehir böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Bizler bu şehri layık olduğu noktaya taşımak istiyoruz. Bunun sözünü veriyoruz.” diye konuştu. Toplantıda tarım sektörü ile ilgili yapılması gereken acil üç iş olduğunu belirten Gider, “Mezbaha konusu olmazsa olmazımız. Belediye olarak öncelikli işimiz. Ardından evlerin arasında hal binası olmaz, hal binasının yerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Üçüncüsü de gerçekten üreticinin daha iyi imkânlarda ürünlerini satabilmesi için üreticimize yakışır bir şekilde pazaryerinin oluşturulmasıdır.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleAyhangider
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol