Güneşhan; “Çanakkale halkı kesinlikle kaosa pirim vermez”

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP tüzük kurultayı ve güncel siyasi olayları değerlendirmek üzere basın açıklaması düzenledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a da cevap veren Güneşhan; “Çanakkale Barış’ın kentidir. Çanakkale halkı kesinlikle kaosa, kavgaya pirim vermez” dedi.

Güneşhan; “Çanakkale halkı kesinlikle kaosa pirim vermez”

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP tüzük kurultayı ve güncel siyasi olayları değerlendirmek üzere basın açıklaması düzenledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a da cevap veren Güneşhan; “Çanakkale Barış’ın kentidir. Çanakkale halkı kesinlikle kaosa, kavgaya pirim vermez” dedi.

13 Mart 2018 Salı 15:48
Güneşhan; “Çanakkale halkı kesinlikle kaosa pirim vermez”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yönetim kurulu üyeleri ile partililerin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Cumhuriyet halk Partisi olarak öncelikle il ve ilçe kongrelerimizi tamamladık. Daha sonra 36. büyük adalet ve cesaret kurultayımızı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta sonu da 19. olağanüstü tüzük kurultayımızı yaptık. Yapmış olduğumuz bu tüzük kurultayı ile birlikte partimiz artık 2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine tüm örgütümüz ile birlikte hazır duruma gelmiştir” dedi.

“Tüm enerjimizi seçim çalışmalarına vereceğiz”

“Yaratılmak istenen algının aksine, tüzük çalışmaları kapalı kapılar arkasında değil, şeffaf ve tüm üyelerin katılımı ve önerileri dikkate alınarak gerçekleşmiştir” diyen İsmet Güneşhan; “Genel başkan adayı olabilmek için gerekli imza oranı %10’dan %5’e düşürülmüştür. Bu oran daha önce  %20 idi. Yine örgütlerimizden gelen talep doğrultusunda Parti Meclisi adaylığı için en az on kurultay delegesinin imzası şartı yeni tüzükte yer almaktadır. Yeni tüzük ile birlikte örgütlerimiz daha da güçlenmiştir. İl ve ilçe Başkanlıklarımızın bulundukları il ve ilçe de örgütü yönetici hükmü tüzükte özel olarak vurgulanmıştır biz Cumhuriyet halk Partisi olarak güçlü örgütlerle Türkiye’de iktidara gelmeyi hedefliyoruz. Yeni tüzükte milletvekili adaylarının belirlenmesine ilişkin %85 ön seçim şartı korunmuştur. Hatta ilk taslak Metin’de bir milletvekili çıkarılan illerin ön seçim dışında tutulması önerilmiş olmasına rağmen örgütlerden gelen itiraz sonucunda kurultaya sunulan metinden çıkartılmıştır. Yine hangi seçim çevresinde hangi yöntem ile seçim yapılacağı örgütlerimizin görüşü alınarak parti meclisinden karar alınması gerekliliği açık bir şekilde belirtilmiştir. Örgütümüzün görüşü alınmadan nasıl bir yöntemle seçim yapılacağını parti meclisi belirlemeyecektir. Cumhurbaşkanı adayının belirlenme yöntemi de ilk kez parti tüzüğüne girmiştir. Cumhurbaşkanı adaylığının seçmen yoklaması, ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması yöntemlerinden hangileri veya hangisi ile yapılabileceğine parti meclisinin karar vereceği kaydedildi. Gençlere önem veren bir parti olarak biz Cumhuriyet halk Partisi gençlik kotasının % 10’dan %20’ye çıkarılarak gençlerin önü açılmıştır. Yine yeni tüzükte MYK üyeleri genel başkan tarafından parti meclisi üyeleri arasından atanacaktır. Ancak parti meclisİ üyeleri çalışmalarından memnun kalmadığı MYK üyelerini üçte iki çoğunlukla görevden alabilecektir. Yeni tüzükte ilk defa eski genel başkanlar, eski meclis başkanlığı ve genel başkanın belirleyeceği isimlerden oluşan bir etik kurulu oluşturulacaktır kurulan bu etik kurulu partinin ilkelerini belirleyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde artık tüzük kurultayı ile birlikte parti çalışmaları tamamlanmıştır. Bundan sonra 2019’da yapılacak olan seçimlere odaklanıp,  tüm enerjimizi seçim çalışmalarına vererek, demokratik çağdaş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden yapılandırılmasını sağlayarak tek adam rejimine son vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız”

Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade eden Güneşhan; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin gıda güvenliğini tehdit eden şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı pancar üreticilerinin ve fabrika işçilerinin yanında mücadele ediyoruz. Şeker fabrikaları halkımızındır ve asla satılamaz. Genç cumhuriyetin kıt kaynakları ile kurduğu bu değerli işletmeler iktidarın anlık rant hesaplarına kurban edilmek isteniyor. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi değil, kooperatiflerimizin bu fabrikaların yönetimi ve mülkiyetinde pay alması bu kritik sektörün başarılı seyrine devam etmesi için atılması gereken birinci adımdır. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin iktisadi yönden ve halk sağlığı yönünden elle tutulur bir yanı yoktur. Aynı politikalar sonucunda; TEKEL kapandı, 300 bin çiftçi olumsuz etkilendi, fabrikalar yok oldu. SÜMERBANK kapandı, tekstilde dışa bağımlılık arttı. SEKA kapandı, Türkiye de kağıt üretilmez oldu. Köyler boşaldı ve tarımsal üretim çok azaldı” diye konuştu.

Çanakkale halkı kesinlikle kaosa, kavgaya pirim vermez”

“Artık Türkiye’nin meselelerine eğilip, bu konudaki çalışmalarımızı arttırmak isterken AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gençlik Kolları Kongresi’nde yine belediye başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilgili, kentle ilgili bir takım laflar etmiştir.” diyen Güneşhan, bunları kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Bir kere Çanakkale Barış’ın kentidir. Çanakkale halkı kesinlikle kaosa, kavgaya pirim vermez. Ama hala anlayabilmiş değil bu grup başkanvekili arkadaşımız. Çanakkale’de eğer siyaseten iş yapmak istiyorsanız, öncelikle barışı ve hoşgörüyü savunmak zorundasınız. Ama bunları savunmayıp, “Bundan sonra daha da sert olacak. Olacakları göreceksiniz.” gibi tehdit vari konuşmalar ile Çanakkale halkı kesinlikle yılmaz. Bu tür anlayışlara ve bu tür düşüncelere de kesinlikle pirim vermez. Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi birlik, beraberlik içerisindedir. Belediye başkanımızın hiç kimseyle kavgası yoktur. Tüm ilişkilerimiz, medeni ilişkiler çerçevesinde, tüm siyasi partililer ile sürmektedir. Hatta bildiğiniz gibi, geçtiğimiz dönemde de sert mücadeleler verdiğimiz, farklı görüşlere sahip olduğumuz, istifa eden AK Partili il başkanı ile belediye başkanımız, bir yerde karşılaştığı zaman son derece medeni ve insani ilişkiler çerçevesinde el sıkışmıştır. Bu bile çok farklı noktalara getirilmiştir. Bundan kaybeden Çanakkale halkı olmaz. Burada kaybeden AKP olur. Bülent Turan anlayışı ile zihniyeti olur. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimse laf söylemesin” ifadelerini kullandı.

“Açık ara birinci parti olacağız”

Güneşhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bunlar neden bu kadar çok agresifleşip, sert olmaya çalışıyorlar? Çünkü bizi başka iller ile karıştırıyorlar. Başka yerlerde bunlar geçerli olabilir ama Çanakkale’de olmaz. En son yapılan ankette AKP’nin Çanakkale Markez’deki oyu %18’dir. Hızla düşmektedir. Çünkü bu siyaset anlayışı, doğru bir siyaset anlayışı değildir. Bizde onlara Çanakkale’deki siyasetin seviyesinin yükselmesi için daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kaliteli bir siyasi zemin oluşursa, sonuçta Çanakkale kazanır. Çünkü biz hepimiz Çanakkale’nin iyiliği ve geleceği için bu çalışmaları sürdürüyoruz. Yapıcı ve kaliteli bir siyaset olursa bundan Çanakkale beslenir. Kavganın, kaosun, çatışmanın olduğu bir yerde Çanakkale halkı kesinlikle yer almaz. Dolayısıyla anket sonuçları da bunu net bir şekilde göstermektedir. Bizim belediye başkanımızın ne diğer örgütler ile nede belediyeler ile hiçbir sıkıntısı, problemi yoktur. Biz 2019 seçimlerine birlik ve beraberlik içerisinde gidiyoruz. AKP’deki bu telaş tamamen sadece Çanakkale’yi değil ülkeyi de yönetememe basiretsizliğinden kaynaklanıyor. Bakın görüyorsunuz yeni seçilmiş olan bir il başkanı istifaya zorlanıyor. Bu sadece Çanakkale için değil, İstanbul İl Başkanı’da görevden alındı. Belediye başkanları, bakanlar, başbakanlar bir gecede görevden alınıyor. Artık maalesef AKP’de her şey bir kişinin dudağı arasında olmuş durumda. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikli alanımız olan Çanakkale’nin daha rahat, daha mutlu, daha huzurlu, yaşam kalitesinin daha yüksek bir kent olması için belediye başkanlarımız, örgütlerimiz ile çalışıp 2019 yılında en az 10 ilçemizde belediye başkanlıklarını kazanacağız. Yine Merkez’de de genel seçimlerde açık ara 1. Parti olacağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleChp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol