Mert; “Buyursun, gelsin, konuşalım!”

AK Parti Küçükkuyu Belde Belediye Başkan Adayı Halil Zahit Mert ve çalışma ekibi, Mart ayının ilk haftasına hızlanan bir tempo ile girdi.

Mert; “Buyursun, gelsin, konuşalım!”

AK Parti Küçükkuyu Belde Belediye Başkan Adayı Halil Zahit Mert ve çalışma ekibi, Mart ayının ilk haftasına hızlanan bir tempo ile girdi.

10 Mart 2019 Pazar 17:04
Mert; “Buyursun, gelsin, konuşalım!”

Bir yandan Küçükkuyu içindeki esnaf ve ev ziyaretlerini Belediye Meclis Üyesi aday ekibi ile devam eden Mert, diğer yandan Altınoluk ve Çanakkale’ye giderek çalışmalarını sürdürdü. Edremit Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Tuncay Kılıç'ın Altınoluk’taki seçim koordinasyon merkezi açılışına katılan Halil Zahit Mert, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Belediye Başkan Adayları ile gerçekleştirdiği istişare toplantısına katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. Halil Zahit Mert, Bakan Pakdemirli’ye Küçükkuyulu balıkçıların bir talebini ilettiğini, ayrıca atık su arıtma tesisinden çıkan su ile bölgedeki zeytinliklerin sulanması projesini konuştuklarını ve gerekli filtrasyon sağlandıktan sonra bu suyun sulamada kullanılabileceği, projenin hayata geçirilmesi için de bakanlığın gereken her türlü desteği vereceği bilgisini aldığını ifade etti. Sosyal medya üzerinden canlı olarak gerçekleştirdiği ‘’Halil Zahit Mert’le Mertçe Muhabbet’’ programının 5.si’nde takipçileri ile buluşan Mert, mevcut belediye başkanının bir başarı tablosuymuşçasına duyurduğu faaliyetlerin hiçbirinin kayda değer olmadığını ve kamuoyunu yanıltacak şekilde süslenip püslenerek sunulduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir etkinlikte, mevcut belediye başkanının kendisine yönelik birtakım sorular sormuş olduğunu belirten Mert, canlı yayında tek tek ve detaylı şekilde bu soruları cevaplandırdı. Küçükkuyu’nun imar plânı konusunda mevcut belediye başkanını sert bir dille eleştiren Halil Zahit Mert, imar konusundaki usûlsüzlükleri konuşmak üzere belediye başkanını davet etti ve “Buyursun, gelsin, konuşalım, onun bana soracağı şeyler varsa sorsun, çünkü benim kendisine bilhassa bu konuda soracağım çok şey var, gelsin, herkesin önünde cevaplasın bu soruları’’ dedi. 2014 senesinde mevcut belediye başkanı tarafından halka sunulan projeler broşürünü de değerlendiren Mert, bundan 5 sene evvel yapılacağı vaat edilen bunca şeyden hangilerinin uygulamaya konabilmiş olduğunu sordu ve ekledi; “Bütün bu işler yapılmış ise nerede, ben mi göremiyorum?” dedi.

Facebook üzerinden gerçekleştirilen canlı yayına izleyicilerin katılımı da çok yüksekti, seyirciler canlı yayın sırasında sordukları soru ve gönderdikleri mesajlarla mevcut belediye icraatlarına dair şikayetlerini dile getirdi ve Belediye Başkan Adayı Mert’ten çözüm beklentilerini ifade etti. Halil Zahit Mert, mevcut belediye yönetimine çevrecilik kılıfı altında çevreye verilen ağır zararlardan bahsederek yüklendi ve geçen hafta arıtma tesisinin kirli suyunun doğaya bırakıldığının görüntülendiğini, belediyenin bunu güya elektrik sarfiyatını azaltma bahanesi ile mütemadiyen yaptığını belirtti. Mert, ayrıca belediyelerin iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışamayacağını, mevcut başkanın iş sözü verip sözde işe başlattığı personelin de kısa süre içinde verimsizlik-performans düşüklüğü vb. bahanelerle işten çıkarıldığını, geçtiğimiz dönemlerde bu gibi sözler verilen kişilerin seçim sonrası başkanın evinin önünde ağladığını, şimdi gene seçim rüşveti olarak insanlara vaat edilen istihdam alanının nasıl açılacağını merak ettiğini söyledi. Belediye çalışanlarına mobbing uygulandığına dair çok sayıda bilginin geldiğini belirten Halil Zahit Mert, “Sosyal demokrat belediyecilik böyle oluyor herhalde” diyerek mevcut başkanın baskıcı tutumunu eleştirdi. Küçükkuyu’nun bir beş yıl daha kaybetme lüksü olmadığının altını çizen Mert, Küçükkuyu halkını yalnızca beş yıllık bir plân için değil, uzun vadeli düşünmeye davet etti ve “Bir oy hakkımız ve sadece bir Küçükkuyumuz var, ona göre düşünelim ve karar verelim” diye konuştu. Halktan gelen mesajlar doğrultusunda “Küçükkuyu için büyük projeleri yaparsak ancak biz yaparız, buna Küçükkuyu’nun ilçe olması da dahildir” diyen Halil Zahit Mert, kendisinin mevcut belediye başkanı gibi yerine getirmeyeceği vaatlerde bulunamayacağını, tutabileceği sözler vereceğini ve söz verdiği her ne varsa da bunları yapacağını kesin bir dille ifade etti. “Şu an TARİŞ’in herhangi bir borcu bulunmuyor ancak Küçükkuyu Belediyesi’nin nereye ne kadar borcu olduğunu bilen yok, başkan önce çıkıp bunu açıklasın” diyen Halil Zahit Mert kendisine büyük bir destek ve ilgi gösteren vatandaşlara tekrar teşekkür etti ve seçime kadar canlı yayınlara devam edeceğini belirtti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol