MHP’den iki aday adayı

24 Haziran genel seçimleri öncesi partilerde aday adaylığı heyecanı yaşanıyor. MHP’den Evren Yalçın ve Aliye Ertopçu Milletvekili aday adayı olduklarını açıkladılar.

MHP’den iki aday adayı

24 Haziran genel seçimleri öncesi partilerde aday adaylığı heyecanı yaşanıyor. MHP’den Evren Yalçın ve Aliye Ertopçu Milletvekili aday adayı olduklarını açıkladılar.

01 Mayıs 2018 Salı 18:26
MHP’den iki aday adayı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısı ile aday adayı olduklarını duyuran Aliye Ertopçu ve Evren Yalçın’ın basın açıklamasına MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda partili katıldı. İlk olarak açıklama yapan MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “24 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti, hem Cumhurbaşkanı’nı, hem de 600 milletvekilinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni eş zamanlı olarak seçecek. Bugünkü toplantımızın temel amacı bu seçimlere yönelik olarak partimize aday adaylığı noktasında başvuruda bulunan, başlangıç olarak 2 değerli arkadaşımızı sizlere tanıtmak ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konuda duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşmaktır. Çanakkale siyasi gündemini değerlendirecek olursak, ben özellikle daha deminde ifade ettiğim gibi 15 Temmuz sonrası MHP’ye büyük bir teveccüh olduğunu mutlulukla müşade ediyorum. Ben bu kapsamda 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde MHP’nin mecliste güçlü bir parti olarak temsil edileceğine inancım tamdır. Bu konuda biz gerçekçi hedefler koymak ve bu noktada çalışmak adına büyük bir irade ortaya koyuyoruz. Çanakkale’de bize gelen anket sonuçlarına göre en az bir milletvekili beklediğimizi ifade etmek isterim. Elbette bizim talip olduğumuz 4 milletvekilinin tamamıdır. Ancak az öncede ifade ettiğimiz gibi biz gerçekçi verilerden hareket ediyoruz. Ben 1 milletvekilliğinin rahatlıkla alınabileceğini düşünüyorum.” dedi.

“Gayret bizden, Tevfik Allah’tandır”

MHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan Aliye Ertopçu ise; “1964 Çanakkale doğumluyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. İlk ve Ortaokulu Umurbey'de, Lise tahsilimi Lapseki de tamamladım. Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştım.1981 yılında evlenerek Almanya ya yerleştim. 2010 yılında Türkiye ye geri döndüm. 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Umurbey belediye başkan adayı oldum. İl Başkanımın ve teşkilatımın gösterdiği teveccühle 24 Haziran 2018 seçimlerinde Çanakkale aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında bizim önceliğimiz ülke ve millet bekasıdır. İşte bu yüzden Cumhur İttifakı yapılmıştır. Bugün vatan meselesi vardır. Liderimizin önderliğinde biz, ben demek yerine VATAN diyenlerdeniz. Cumhur ittifakının özü budur. Gidecek başka bir vatanımız olmadığı için, Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur ittifakına Evet demiştir. İşte bu yüzden; Türkiye sevdalısı, dürüst ve ilkeli insanların bir arada olduğu Milliyetçi Hareket Partisinden Millet Vekili Aday Adayı olarak bende taşın altına kafamı koyuyorum. Zor bir vazifeye aday olduğumun bilincindeyim. Ne Arabın yüzü, ne şamın şekeri demeyerek devletimin Kızıl elma ülküsünden şaşmayacağımı bilmenizi isterim. Gayret bizden, Tevfik ALLAH'tandır. Bizi kırmayıp geldiğiniz için değerli basın mensuplarına, kıymetli Çanakkalelilere teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Huzurlu ve güvenli bir Türkiye için Cumhur İttifakı diyoruz.” diye konuştu.

Yalçın; “Çanakkale'ye hizmet etmek için aday adayıyım”

Aliye Ertopçu’nun ardından Milletvekili aday adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Evren Yalçın oldu. İlk önce kamuoyuna kendini tanıtan Yalçın şu şekilde konuştu; “1981 Çanakkale/Merkez doğumluyum. Evliyim ve biri erkek diğeri kız olmak üzere 2 evladım var. Eğitim hayatımı Çanakkale’nin bir evladı olarak sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, Merkez Ortaokulu, İbrahim Bodur Lisesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ile tamamladım. 2004 yılından beri özel eğitim alanında faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumunda yönetici vasfı ile ticaret yapıyorum. 2014 yılında Çanakkale Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve 2018 yılında Ticaret ve Sanayi Odası 20. No'lu Meslek Komitesi Üyesiyim. Lise yıllarımın başında tanıştığım ülkücü hareketin mensubu olmaktan hep onur ve şeref duydum. Yenildik denildiği zaman değil, yorulduk denildiği zaman kaybedildiğinin bilincinde olarak, Çanakkale'ye yeni bir soluk getirmek için, şahsi istikbal ve ikbal beklendiği için değil, şahsi istikbal ve ikbalimizi Çanakkale'ye feda etmek için, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız düsturu ile herkesi kucaklamak için, Çanakkale'ye hizmet etmek için 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde partimden aday adayı oluyorum. Biliniz ki bizim için hiçbir maddi zenginlik Yusuf İmamoğlu'nun şehit edildiğinde cebinden çıkan 35 kuruştan daha değerli olmadığı gibi, Hiçbir makam ve mevki, Şehit Mustafa Pehlivanoğlu ve arkadaşlarının idam sehpasına çıkarken bastığı sandalyeden daha yüce değildir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızı, partililerimizi, dava arkadaşlarımızı Milliyetçi Hareket Partisi saflarında tüm gücüyle mücadeleye davet ediyor ve bu mücadeleye güç katmak için aday adaylığımı açıklıyorum. Milliyetçi Hareketin Kanatları Geniş, Gölgesi Serin, Havası Ferah, Safları sıkı, Kapısı herkese açık ve temeli çok sağlamdır.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 02.05.2018 09:56
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleMhp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol