Mutan; “Siyaseten ve parti içi adalet arıyorum”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Adalet Kurultayı öncesi parti içi demokrasiye dikkat çekerek, yaklaşan kongreler öncesi çarşaf liste istediklerini açıkladı.

Mutan; “Siyaseten ve parti içi adalet arıyorum”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Adalet Kurultayı öncesi parti içi demokrasiye dikkat çekerek, yaklaşan kongreler öncesi çarşaf liste istediklerini açıkladı.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 17:06

Kepez Belediyesi hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Adalet elbette istiyoruz ama önce kendimize bakmamız gerekiyor. Önce parti içi demokrasi istemeliyiz. Yaklaşan kongreler öncesi Çarşaf liste istiyoruz. Herkesin partinin yönetimine aday olabilmesini yönetebilmesini istiyoruz” dedi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mutan, açlık grevine devam eden Semih ve Nuriye’ye destek olmak için sakal bıraktığını söyledi. Başkan Mutan; “197 gündür açlık grevini sürdüren, 93-94 gündür de devletin gözetiminde yani cezaevindeler. Türkiye Cumhuriyeti kendi insanının canını ve malını korumakla yükümlüdür. Ne olursa olsun bu insanlar ölürse; insanlık bu ülkede ölmüş demektir. Eğer bu iki insan devletin kontrolünde ölürlerse; bu devletin öldüğü anlamına gelir” dedi.

“Parti içi adalet arıyorum”

Çanakkale’de yaklaşan il ve ilçe kongreleri için parti içi adalet aradığına dikkat çeken Başkan Mutan; “Adalet arıyoruz, hukuk arıyoruz. Nerede arıyoruz adalet ve hukuku, 26 Ağustos’ta başlıyoruz 30 Ağustos gününe kadar Çanakkale’de arayacağız. Hem ulusal hem de uluslar arası boyutu ile. Bende siyaseten adalet arıyorum. Parti içi adalet arıyorum. Siyasette Adalet, Hukuk arıyorum. Temsilde adalet arıyorum. Yönetime seçilme noktasında herkesin temsil edilebildiği bir noktada adalet arıyorum. İnşallah sesimizi yukarıdakilerde duyar” diye konuştu.

“Bu tüzük demokratik bir tüzük değildir”

“Geçen kongredeki gibi 7 kişi fazlasıyla merkez ilçede 15 yönetim kurulu istemiyorum. Önceki seçimde 13 kişi fazlasıyla yani yüzde 50 nokta küsürle 25 kişilik yönetim kurulu istemiyorum. Açık ve net olarak söylüyorum; eğer çarşaf liste olmazsa o listeleri delmeye adayım. Ben yönetmek istiyorum diyenler gidecekler divana dilekçe vererek yönetmek istiyorum diyebilsinler istiyorum, bizde gidip o arkadaşı destekleyeceğiz” diyen Başkan Mutan; “Renk filan önemli değil ama siyasette adalet istiyorum. Siyasette adaleti tesis edemezsek; yarınları kurgulayamayız. Orada boşuna bir kongre yapmış oluruz. Siyasette adaleti sağlamak için siyasi partiler yasasını da değiştirmeye gerek yok. Çarşaf liste ile bunu yapabiliriz. İlçe başkanlarımıza da sesleniyorum; tek bir kişi bile aday olsa çarşaf listeyle seçim yapın. Bir kişi de çıkıp diyebilsin bende yönetmek istiyorum diye. Belki de o istenç ciddi anlamda karşılık bulacak tabanda. Bu tüzük demokratik bir tüzük değildir. Partimin tüzüğü muhalefeti barındırmıyor. Muhalefeti barındırmayan tüzük demokratik bir tüzük değildir. O yüzden değiştirmek gerekir. Bence kongre süreci öncesinde bir tüzük kurultayı yaparak en azından siyasi partiler seçim yasası tasarısı çerçevesinde Çarşaf Liste ile bunu başarabiliriz. Bu süreçle ilgili bunun mücadelesini edeceğim. Bu süreci demokratik olarak yürütemezsek; ülkeyi de getiremeyiz. Bunu da açık seçik söylüyorum” şeklinde konuştu.

“Çarşaf liste diyorum”

Çarşaf liste talebini her platformda dile getiren Başkan Mutan;  “Ülke yönetilemiyor, o yüzden siyaseti çözecek her adım ülkemize ciddi bir saygınlık kazandırır. Mevcut hükümet Türkiye’yi uluslar arası ilişkilerden kendisini soyutlandırarak yalnızlaştırıyor, bu şekilde de ülkeyi yönetemezler. Biz uluslararası alanlarda birçok antlaşmalar, iş birliği yapan bir ülkeyiz. O yüzden ülkemizdeki bu siyasi tıkanıklığı açmak için atılabilecek her adımı atmalıyız. Bunun için de kendi partimde Çarşaf Liste diyorum” dedi.

“En büyük sorun ulaşım ve otopark”

Çanakkale’nin en büyük sorununun ulaşım ve otopark sorunu olduğuna değinen Başkan Mutan; “Çanakkale’nin en büyük sorunu ulaşım ve otopark sorunudur. Buradan binin Esenler Mahallesine 1 saatte ancak ulaşabilirsiniz. Ulaşımda Kepez Belediyesi Çanakkale Belediyesine entegredir. Benden önceki Belediye Başkanı 2007 yılında yapmış olduğu protokolle entegre olmuş bir ağın içerisindeyiz. Bir seneden bu yana da mahkemelik durumdayız. İki aynı siyasi partili belediye olarak çözüm üretemedik. Genel merkezimize söyledim ki dün Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız inatla bu işi çözün demesine rağmen merkezdeki Belediye bu işi çözmüyor. Duysunlar beni diye söylüyorum; üç defa gittim Genel Merkeze ‘Çözün bu sorunu, bizi mahkeme kapılarına düşürmeyin dedim’ çözemediler” ifadelerini kullandı.

“Hayati mutludan başka da mutlu insan yok”

“Taşınanlar mutsuz, taşıyanlar mutsuz, biz Mutsuzuz. Kim mutlu? Orada bir müdür var ulaşımdan sorumlu Hayati. Hayati mutlu. Başka da mutlu insan yok” diyen Başkan Mutan; “Adam ne derse oluyor! Böyle bir dünya yok! Yerel yönetimler için yapılan genel memnuniyet anketleri var; yaptığımız anketlerde bu ulaşım sorunu en önde. Biz bu entegre ulaşımı destekliyoruz ama bu haliyle kesinlikle desteklemiyoruz. Tamamen teslimiyetçi bir sistem” şeklinde konuştu.

“Kepez Halkının hakkını yedirmeyeceğim”

Yeni Devlet Hastanesi’nin açılmasıyla ulaşım noktasında sıkıntı yaşanacağını kaydeden Başkan Mutan; “Yaşanan ulaşım sorununa dikkat çeken Başkan Mutan; “Kısa bir süre sonra yeni Hastane hizmete girecek. Hiç kimse kusura bakmasın kamu düzeni açısından Kepez’in menfaatleri hiç ediliyorsa buna daha fazla muhafaza etmeyeceğiz. Ulaşım sorunu çözülecekse bu ilde, birilerinin aklıyla gidilecek Kepez’i dışlayacaksanız yok. Devlet Hastanesi açıldığı anda; Çanakkale’den gelenler Kipa’da inerler! Kepez Belediyesi olarak üç kuruşa taşırım halkımızı Kipa’dan Devlet Hastanesine. Lâpseki’den gelen insan garaja indiriliyor, Ezine’den gelen garaja indiriliyor ama Kepez’e sokmuyorsunuz. Amacınız ulaşım sorununu azaltmak değil mi? Adam hastaneye gidecek, limana gidecek buraya gelmek için şehir içi otobüslere binmek zorunda bırakılıyor. Bırakın kardeşim insanlar rahatça gelebilsinler. Dengeler kuruluyor, birbirinizi destekliyorsunuz da bu halkı kim destekleyecek? Çanakkale halkının bilmesini istiyorum; Yeni Devlet Hastanesi açıldığında ulaşım noktasında söylüyorum sıkıntı yaşanacak, sokmayacağım. Beni görevden alabilirler ama Kepez Halkının hakkını yedirmeyeceğim. 3-4 yıldır bu sorunla uğraşıyoruz. Yazıktır günahtır, bu kadar haksızlığa da artık gerek yok” diye konuştu.

“Kepez ilçe olsa var ya ne mutlu olurum”

Kepez’in ilçe olacağı ile ilgili iddialara da yanıt veren Başkan Mutan şu şekilde konuştu; “Kepez ilçe olsa var ya ne mutlu olurum, böyle bir kasılırım. Böyle bir süreci yaşatan bir takvim yok sanırım, ilçe olmaktan mutlu oluruz. Ama bize gerek yok ki! Sevgili Bülent Turan kardeşim gidecek Cumhurbaşkanı’na yada Başbakana ‘Burayı ilçe yapalım’ diyecek, olacak bitecek. Ben isterim ama aklın yolu da bir olsun isterim; ilçe olursak ilçe müftüsü, ilçe milli eğitim müdür vs.vs. iyi de bu devlet bu kadar zengin mi? İşin bu tarafını da sormak lazım. Büyükşehirden biz faydalanırız; Yenice, Çan, Biga zarar görür ama ben Çanakkale Belediyesinin dibindeyim. Oraya bağlanırsam fayda görürüm, benim elimde asfalt yapma şantiyesi yok. O yüzden ben büyük fayda görürüm ama diğer ilçeler görmez. Halkla yönetme konusunda bir tarz var, halkla birlikte yönetirseniz keyif alırsınız. İktidar ellerinde, bir telefona bakar; KHK ile bir imza ile ilçe oluruz. Ben isterim, Kepez halkı da ilçe olmak ister ama aklın yolu da bir. İstemiyor gibi laflar çıkmış, istiyorum, Bülent bey işi kıvırsın ilçe olalım.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 23.08.2017 18:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol