Öz; “Çanakkale’de hangi branşta doktor mevcuttur”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz; uzman doktor eksiğinin vatandaşa hem maddi hem manevi kayıplar yaşatıyor iddiasıyla TBMM’ye soru önergesi verdi.

Öz; “Çanakkale’de hangi branşta doktor mevcuttur”

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz; uzman doktor eksiğinin vatandaşa hem maddi hem manevi kayıplar yaşatıyor iddiasıyla TBMM’ye soru önergesi verdi.

01 Mart 2018 Perşembe 15:27
Öz; “Çanakkale’de hangi branşta doktor mevcuttur”

Önergede yer alan soruların Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından cevaplandırılmasını isteyen CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz; “Anayasa’mızın 56. maddesi “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimlerdeki sağlık ve sosyal kurumlarından yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir.” hükmetmektedir. Çanakkale İlçelerindeki (Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Ezine, Eceabat, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki, Yenice) Devlet Hastanelerinde olmayan branşlar ve yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği nedeniyle vatandaşlarımız hala civar illere gitmekte, hem maddi hem manevi yönden mağduriyet yaşamaktadırlar. Ayrıca mevcut MR, EKG, Ultrason, Tomografi vs. cihazlarının yetersizliği sebebiyle de randevuların ileri tarihlere verildiği bilgisi mevcuttur.” dedi.

Öz şu soruları yöneltti; “Anayasa’mızın hükmünden yola çıkarak, Çanakkale İlçelerinde hangi branşta doktor mevcuttur. Hangi branşlarda eksik vardır?  Çanakkale İlçelerinde olmayan branşlar için ne zaman atama yapılacaktır? Çanakkale İlçelerindeki Hastane ve Aile Hekimliklerinde çalışan sağlık personelinin sayısı kaçtır? Sağlık personeli eksiği varsa ne zaman atama yapılacaktır? Çanakkale İlçelerindeki Devlet hastanelerinin yatak kapasitesi ne kadardır? Yoğun bakım ünitesi mevcut mudur? Mevcut ise kapasitesi ne kadardır, talebe karşılık verebilmekte midir? Eksik var ise çalışmalar hangi aşamadadır? Çanakkale İlçelerindeki hastanelerde MR, EKG, Ultrason, Tomografi vs. cihazları ihtiyacı karşılayabilmekte midir? Karşılamıyorsa hastaların mağduriyet yaşamaması için yeni cihaz alımı ile ilgili çalışmalar yapılmakta mıdır? Çanakkale İlçelerindeki 112 Acil Çağrı Merkezlerinde kaç adet ambulans bulunmaktadır. Tüm ilçelerde ambulans sayısı yeterli midir? Ambulans sayısı yetersiz olan ilçeler için araç tahsisi yapılacak mıdır?”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol