Turan; “Çanakkale milli bir destandır”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Turan; “Çanakkale milli bir destandır” dedi.

Turan; “Çanakkale milli bir destandır”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Turan; “Çanakkale milli bir destandır” dedi.

16 Mart 2018 Cuma 22:17
Turan; “Çanakkale milli bir destandır”

Çanakkale’nin artık bir dünya kenti haline geldiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, son yıllarda Çanakkale’nin kelimenin tam anlamıyla büyük bir atılım yaşadığını söyledi. Çanakkale’nin yollarıyla, hastaneleriyle, tatil beldeleriyle güçlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Turan; “Tarımdan sanayiye, ormancılıktan hayvancılığa, kültürden turizme marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Assos, Kaz Dağları, Troia, 1915 Çanakkale Köprüsü, Teknopark, Çanakkale Ezine Gıda OSB gibi kendi içinden birçok marka çıkardı. Çanakkale bu özellikleriyle artık bir dünya kenti haline gelmiştir. Giderek büyüyen ekonomisiyle kalkınan Türkiye’nin yüzü niteliğini taşıyor. “Marka şehir” imajıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor” dedi.

“Bir millet, istiklâli söz konusu olduğunda nasıl yeniden ayağa kalktığını tüm dünyaya göstermişti”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle Çanakkale Hedef Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “18 Mart 1915 günü Çanakkale sularında boğazı geçip Osmanlı İmparatorluğunun başkenti İstanbul’a ilerlemeye çalışan İngiliz ve Fransız kuvvetleri kendilerinden çok emindiler. Karşısında kendisine başkaldıracak, kendisiyle mücadele edecek bir gücün olmadığını düşünüyordu. Müttefik devletlerin gemileri Çanakkale Boğazına girmeye çalıştıklarında karşılaştıkları direnişle büyük bir yenilgi yaşadılar. Türk milletinin iman dolu göğsü onların toplarını parçalayıp atmıştı. Bir millet, istiklâli söz konusu olduğunda nasıl yeniden ayağa kalktığını tüm dünyaya göstermişti. “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” diyerek vatan toprağını düşman postalları altında ezdirmeyeceğini cümle âleme duyurmuş oldu” diye konuştu.

“Çanakkale’den yayılan milli şuur, tüm Anadolu’ya yayılıyor”

“1915’te düşman gemileri Çanakkale Boğazına dayandığında nasıl ki “söz konusu vatansa gerisi teferruat” olduysa 15 Temmuz’da sokağa çıkan milletimiz için de aynısı oldu. Afrin’de teröre karşı yiğitçe mücadele eden Mehmetçik de kalbinde, beyninde Çanakkale’deki asil direniş ruhunu taşıyor” diyen Turan; “Dün olduğu gibi bugün de Çanakkale’den yayılan milli şuur, tüm Anadolu’ya yayılıyor. Bundan sonra da herkes şunu bilmelidir ki, bu millet var oldukça, bu topraklar için hiç çekinmeden şehit düşer, gazi olur ama yine de mabedinin göğsüne namahrem eli değdirmez. Çanakkale bu coğrafyada yeşermiş her medeniyetin kuruluş öyküsünde vardır. Bu topraklarda Büyük İskender, Konstantin, Pers İmparatorları, Fatih Sultan Mehmet Han, Gazi Mustafa Kemal iz bıraktılar” şeklinde konuştu. 

“Her ferdimiz Çanakkale’yi görmeli, bu manevi havayı tatmalıdır”

Milli tarihin ayrılmaz bir parçası olan Çanakkale’nin bu yıl önemli bir projeye ev sahipliği yaptığına da dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “İçinde bulunduğumuz yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından, hükümetin teşvikiyle “Troia Yılı” ilan edildi. Proje kapsamında Troia ve çevresindeki yerleşim yerlerinde altyapı çalışmalarından yol çalışmalarına kadar birçok alanda yenilenme faaliyeti gerçekleşecek. Tarihi döneme şahitlik etmek için tüm milletimizi Troia’ya ve Çanakkale’ye bekliyoruz. Ecdadımızın şehadet şerbeti içtiği toprakları görmek, milli bilinçle dolmak için her ferdimiz Çanakkale’yi görmeli, bu manevi havayı tatmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale emin adımlarla ilerliyor”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Uzun yıllar Çanakkale tarihinden, kültüründen, coğrafyasından kaynaklı potansiyelini kullanamadı. Verimli toprakları, kültürel zenginlikleri, tarihsel konumu arka planda kaldı. Son yıllarda ise, Çanakkale kelimenin tam anlamıyla büyük bir atılım yaşadı. Yollarıyla, hastaneleriyle, tatil beldeleriyle güçlü bir şehrimiz var artık. Tarımdan sanayiye, ormancılıktan hayvancılığa, kültürden turizme marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Assos, Kaz Dağları, Troia, 1915 Çanakkale Köprüsü, Teknopark, Çanakkale Ezine Gıda OSB gibi kendi içinden birçok marka çıkardı. Çanakkale bu özellikleriyle artık bir dünya kenti haline gelmiştir. Giderek büyüyen ekonomisiyle kalkınan Türkiye’nin yüzü niteliğini taşıyor. “Marka şehir” imajıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Şehrimizi daha fazla büyütmek, kalkındırmak, ekonomisine can katmak hepimize düşen büyük bir sorumluluktur. Bunun bilinciyle Çanakkalemiz için çalışmaya devam edelim.” Turan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümünde hemşerilerini Pazar günü saat 12.00’de Gelibolu’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek, Çanakkale için önemli bir proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün deniz dibi kazık çakımına davet etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol