153 çiftçi belgelerine kavuştu

Biga ilçesinde Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında, 2018 yılında düzenlenen kurslara katılanlara belgeleri törenle verildi.

153 çiftçi belgelerine kavuştu

Biga ilçesinde Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında, 2018 yılında düzenlenen kurslara katılanlara belgeleri törenle verildi.

15 Nisan 2018 Pazar 14:05
153 çiftçi belgelerine kavuştu

Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törene; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Biga İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Ak Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, MHP İlçe Başkanı Ahmet Tekin, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erken Bilen, İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr.Kıvanç Işık, İş Kur Biga Şube Müdürü Yasin Sezgin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Mutur, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı ve çok sayıda üretici katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ; “Çiftçilerimiz yeni teknik ve teknolojilere hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için biz bu eğitimleri sürdüreceğiz. 2017 yılında çeşitli toplantılar, eğitimler, sempozyumlar, konferanslar yaptık. Yaptığımız bu etkinliklerde 26 bin çiftçimizle birebir yüz yüze görüştük. Bizim 2018 yılındaki hedefimiz bu rakamı 40 bine çıkarmaktır. 2018 yılında 36 kurs planladık. Şu anda 27. sini tamamladık. Daha 3 aylık zaman içerisinde biz planladığımız sayıya neredeyse ulaşmışız. Yine 900 kursiyere bu zaman zarfında eğitim vermişiz. Bu senede inşallah 80 ile 100 kurs düzenleyeceğiz. 1965 olan 2017 yılındaki kursiyer sayısını da 2500-3000'lere kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bugün burada, beş köyümüzde düzenlediğimiz; Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Baklagil ve Yem Bitkilerinin Yetiştiriciliği, Bitkisel Üretimde Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele konularındaki kurslara katılan 153 çiftçimize belgelerini vereceğiz. Verdiğimiz eğitimlerin, eğitimler sonucunda verilen belgelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi. Bol, bereketli bir yıl geçirmenizi dilerim” dedi. Törende ayrıca Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı da birer konuşma yaptı. Halk oyunları gösterilerinin ardından çiftçilere belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol