1915 Çanakkale Köprüsü ile seyahat süresi 6 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakasındaki şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Turhan; “1915 Çanakkale Köprüsü ile seyahat süresi 6 dakikaya inecek” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ile seyahat süresi 6 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakasındaki şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Turhan; “1915 Çanakkale Köprüsü ile seyahat süresi 6 dakikaya inecek” dedi.

25 Kasım 2018 Pazar 16:09
1915 Çanakkale Köprüsü ile seyahat süresi 6 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatını incelemek üzere Çanakkale’ye geldi. Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisindeki şantiyesine giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Turhan, çalışmaları inceledikten sonra Gelibolu ilçesine hareket etti. Gestaş'a ait gemiyle inşaat çalışmalarının bir bölümünü denizden inceleyen Bakan Turhan, daha sonra köprünün Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkisindeki şantiyesinde yetkililerden bilgiler aldı. İncelemelerinin ardından 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan; “Bugün ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yollarının yapıldığı şantiyede bulunuyoruz. Çalışmaları yerinde izlemek için ekibimizle birlikte burada çalışmalar hakkında bilgi aldık. Bugün itibarıyla özellikle bu projenin en önemli yapısı olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde deniz içerisinde yapılmış olan temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmaları tamamlanmış durumda. Yine bu temeller üzerine yerleştirilecek olan keson imalatlarında da sona yaklaşıldı. Bu yıl sonu itibarıyla kuru havuzda yapılan, inşa edilen keson imalatı ki, bunlar iki adetten oluşuyor, birisi Asya tarafında, diğeri Avrupa tarafındaki köprünün temeline yerleştirilecek ve köprünün ayakları bu temel üzerine inşa edilecek” dedi.

Amacımız köprüyü 18 Mart 2022 tarihinde tamamlayıp, hizmete açmak

1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte iki yaka arasındaki ulaşım süresinin 6 dakikaya ineceğini ifade eden Bakan Turhan; “Yaklaşık ulaşım süresi normal şartlarda 1 saat, ancak trafiğin yoğun olduğu saatlerde, günlerde bu süre 5 saate kadar çıkıyordu. Bu hizmetin, bu projenin hizmete girmesiyle artık Çanakkale Boğazı'nın her iki yakasındaki seyahat süresi 6 dakikaya inecek. Avrupa'dan gelip de Ege Bölgesi'ne gidecek olan trafik artık deniz araçlarında beklemeden veya İstanbul Boğazı'nı, Körfez'i dolaşmadan bu köprü vasıtasıyla çok kısa bir sürede Ege Bölgesi'ne, Güney Marmara Bölgesi'ne ulaşmış olacak. Amacımız bu köprüyü 18 Mart 2022 tarihinde tamamlayıp, hizmete açmak” diye konuştu. “İnşaat tamamlanıncaya kadar bu projenin yapımına kamu kaynağı harcanmamış olacak” diyen Bakan Turhan; “Tamamlandıktan sonra geçen trafik ile garanti edilen trafik arasındaki fark görevli şirkete verilecek. Bizim buradaki öngörümüz, inşallah açılışından 4-5 yıl sonra tahminlerimiz gerçekleşirse, bu güzergahta garanti edilen trafiğe ulaşmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu trafiğe ulaştığımızda bir garanti ödemesi de gerekmiyor” şeklinde konuştu. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a, incelemeler sırasında Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve protokol üyeleri eşlik etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 25.11.2018 17:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol