Avukatlar, Ankara’da buluştu

Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısı ile Ankara’da bir araya gelen avukatlar, Türkiye Barolar Birliği’nden Türkiye adının çıkarılması ile Avukatların Barolara üyelik zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin girişimin durdurulmasını istediler.

Avukatlar, Ankara’da buluştu

Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısı ile Ankara’da bir araya gelen avukatlar, Türkiye Barolar Birliği’nden Türkiye adının çıkarılması ile Avukatların Barolara üyelik zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin girişimin durdurulmasını istediler.

26 Şubat 2018 Pazartesi 14:43
Avukatlar, Ankara’da buluştu

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Ankara’da düzenlenen toplantıya katıldı. Türkiye Barolar Birliği’nin “Barolar ve Türkiye Barolar Birliği, Türkiye’dir” davetiyle Ankara’da buluşan Baro Başkanları, Baroların Kurullarının üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından 8.000 Avukat, Ankara, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda toplandı. Avukatlar hep birlikte Baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin yanında oldukları mesajını verdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Metin Feyzioğlu'nun davetiyle yapılan toplantıya, Avukatların yanı sıra Şehit yakınları, Gaziler, Gazi yakınları, Milletvekilleri,  diğer Meslek Odaları ve Birliklerinin temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Av. İbrahim Cem Erbil, Av. Şennur Tarak, Av. İnci Zeynep Koray, Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av. Mustafa Ertürk, TBB Delegeleri Av. Adnan Güler ile Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ile çok sayıda Çanakkale Barosu üyesi Avukat da Ankara'daki toplantıya katıldı. Avukatlar önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabirdeki ziyarete TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Baro Başkanları ve binlerce avukat katıldı. Sonrasında Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonuna geçilerek toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; “Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Türkiye Barolar Birliği adından TÜRKİYE ibaresi ile Avukatların Barolara üyelik zorunluluğu kaldırılmak istenmektedir. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar, adlarını 1136 Sayılı Avukatlık Kanunundan almaktadır. Her ikisi de kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Barolar ve Türkiye Barolar Birliği oluşturdukları kurumsal kimlikleriyle yıllardır gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda halkımızla ve ülkemizle özdeşleşmiştir.  Türkiye Barolar Birliği ve Barolar, Devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olmuşlardır. Türkiye Barolar Birliği’nden TÜRKİYE adının çıkarılması ile Avukatların Barolara üyelik zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin girişim durdurulmalıdır. Hukuk devletimiz açısından bu girişimin durdurulmasını acil görüyoruz. Bu sebeple Ankara da toplandık. Bu toplantıyla çağrımızı kamuoyuyla paylaştık. Toplantıya meslektaşlarımızın katımı üst düzeydeydi, salon doldu, çok sayıda meslektaşımız toplantıyı dışarıya kurulan ekrandan takip etmek zorunda kaldı. 8.500 kişinin katıldığı büyük bir toplantıydı. Çanakkale Barosu üyesi Avukatlar olarak bu toplantıda bizde bulunduk. Toplantının Avukatlık mesleği, Barolar ve Barolar Birliği açısından yararlı geçtiğini düşünüyorum. Yapılması düşünülen değişikliğin bu toplantı sonrasında durdurulacağına inanıyorum.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 26.02.2018 14:45
Anahtar Kelimeler:
AnkaraAvukatlar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol