Başkan Arslan; "Sosyal yardımlarda hiç geri kalmadık"

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı..

Başkan Arslan; "Sosyal yardımlarda hiç geri kalmadık"

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı..

27 Ağustos 2020 Perşembe 17:13
Başkan Arslan; "Sosyal yardımlarda hiç geri kalmadık"

Başkan Arslan, Kepez Belediyesi’nin borcunun 52 milyon 515 bin 601 lira 51 kuruşa düştüğünü söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan
, Kepez Halk kafe de gerçekleşen toplantıda konuştu. Arslan; “Hesap verebilen, çevreye duyarlı ve şeffaf belediyecilik ilkelerine bağlı kalacağımı vaad etmiştim. Göreve başladığım günden bu yana bu ilkeler doğrultusunda hizmet ettim. Özellikle hesap verilebilirlik ve şeffaflık öncelikli ilkelerimdi. Bunun gereği olarak göreve ilk başladığımda ilk iş olarak belediyenin içinde bulunduğu mali tabloyu tespit ederek kamuoyu ile paylaşmak oldu. Ayrıca her 4 Nisan’da bu paylaşımın devam edeceğinin sözünü vermiştim. Ancak bu 4 Nisan dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir korona belasıyla baş başa kaldık. Normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde 16 aylık hizmet sürecini sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak adına bugün buluştuk” dedi.

Rüzgargülü ve Güneş Paneli projesi


Başkan Arslan, önem verdiği bir projeyi de vatandaşlarla paylaştı. Başkan Arslan; “Bir rüzgârgülü ve güneş paneli yapma adına çalışmalarımızı projelendirerek Avrupa Birliği hibe fonuna başvurduk. Bu proje bizim hesaplamalarımıza göre rüzgâr tribünü 900 bin Euro, güneş panelleri ise 60 bin Euro’luk bir yatırım yani toplamda 1,5 milyon Euro’luk bir yatırım bu. Bunun %50’sini Avrupa hibe fonlarından alabilmek için çalışıyoruz. Bu projenin de nihayetinde sonuçlandırılarak Kepez Belediyesi’nin artık elektrik faturası ödemekten kurtulacağını, bu bütçenin kepez belediyesi bütçesinde kalacağının planlamasını yapıyoruz. Yaklaşık 280 bin lira civarında aylık Kepez Belediyesi elektrik faturası ödüyor. 2 yıllık elektrik bütçemizi bu projeye yatırdığımızda ondan sonra artık Kepez Belediyesi elektrik faturası ödemeyecek ve bu bütçe Kepez halkının hizmetlerinde kullanılacak” açıklamalarında bulundu.


"Araştırma ve Anketlerde çıkan  Kepez'in en büyük sorunu, SU"


Kepez’in en büyük sorunun su olduğundan bahseden Başkan Arslan; “Kepezin suyu, Kepez ovasındaki artezyen kuyulardan çıkan suyun Kepez depoya ulaşması ve orada kısa bir klorlama çalışması yapıldıktan sonra şebekeye veriliyor. Tabi kuyu suyu, artezyen suyu olduğu için yüksek kireç var suda. Arıtma tesisimiz olmadığı içinde sadece ilaçlama ve klorlama yaptığımız için insan sağlına ve beyaz eşyalara sorun yaratıyor. Yapmış olduğumuz araştırma ve anketlerde Kepez’in en büyük sorunu su çıkıyor. Bunun iki çözümü vardı, birincisi geldiğimiz gibi bir ihaleye çıkmak ve cebimizden, bütçemizden bu parayı çıkartarak arıtmayı yapabilirdik. Arıtmanın maliyeti 8 ile 10 milyon liralık bir yatırım ama kasamızda böyle bir para yok. Kredi ile bu parayı ödeyeceğimiz için bu projenin maliyeti bize 15 ile 18 milyon civarında bize bir maliyet oluşturacaktı. 2.’si ise SUKAP ile bu projeyi yapabilirdik. SUKAP, bu maliyetin %50’sini hibe alıyoruz, kalan %50’yi ise 15 yıl düşük faizli kredi ile ödüyoruz. SUKAP projesini de onaylattık, Kepez’in hizmetine sunduk. Projemize göre 23 Nisan’da bu projenin temelini atarız, 29 Ekim’de de Kepez de şebekeden suyu akıtırız diye böyle iki anlamlı günde yaparız diye planladık. Lakin koronavirüsten dolayı buda geride kaldı, ancak 30 Haziran tarihinde bu ihale yapıldı. İhale bedeli 6 milyon 339 bin 723 TL artı KDV yaklaşık 7,5 milyonu aşkın bir rakam ve bu paranın %50’si SUKAP projesi tarafından. Bize yaklaşık maliyeti 5 milyon TL. Arkadaşlar ben paranın kıymetini biliyorum, ben halkımın bir kuruşunu namusum gibi koruyorum ve muhafaza ediyorum. Korona eğer girmeseydi biz bu 29 Ekim’de hizmete açacaktık ama 2021’in ilk aylarında inşallah Kepez’de arıtılmış suyu şebekeye ekip arkadaşlarım ile birlikte bu hizmeti vermiş olmanın onurunu yaşayacağız ve yaklaşık 10 milyon TL de Kepez Belediyesi’nin bütçesine kazanç olarak yazabiliriz” diye konuştu.

"Sosyal yardımlarda hiç geri kalmadık"

Sosyal Belediyecilik anlamında bir çok etkinlikte bulunduklarından bahseden Başkan Arslan; “Ben geldiğimde mali tabloyu asmıştım ve şeffaflık sözü vermiştim. Bu 4 Nisan koronaya denk geldiği için asamadık. İnsanlar komşularıyla tokalaşamazken bizim mali tabloyu belediyeden asmamız anlamsız olacaktı. Hayat normalleşsin mali tabloyu asacağız, kötü giden bir durum yok dedik ama bazıları yazmaya devam ediyorlar. Yazsınlar. 16 aydır ben ve ekibim görevimizin başındayız, rutin olan belediyecilik hizmetlerini yapıyoruz. Personelimize hiçbir maaş, ikramiye, kıdem tazminatı borcumuz yok. Sosyal yardımlarda hiç geri kalmadık. Kepkart üzerinden maddi yardım yaptık, ekmek dağıttık, süt dağıttık, hoş geldin bebek dedik, asker yardımı yaptık. Sosyal belediyecilikten hiç geri durmadık vatandaşlarımızın yanında olduk. Kültür belediyeciliği dedik 2 tane festival yaptık, 2 tane güreş yaptık. Birçok kültürel etkinlik düzenledik.”

"Kaynaklarımızı doğru kullandık"


Kepez Belediyesi’nin mali bütçesini paylaşan ve Kepez halkının her kuruşunu koruduklarına dikkat çeken Başkan Arslan; “Hamidiye Mahallesi’ni yeniden yarattık. Altyapı, üstyapı ve peyzaj çalışmalarına 9 milyar 4 milyon 930 bin 603 TL yatırdık. Yeni Hamidiye Mahallesi’nin tamamını 4 milyon 825 liraya yol ve parkelerini yaptık. 100 küsür bin lira ağaçlandırma çalışmalarına harcadık. 4 milyon 930 bin liralık Hamidiye’ye yatırım yaptık. Kepez meydan düzenlemesi 395 bin 064 liraya meydanın bir bölümünü yeniden düzenledik. Kepez hizmet grupları üzerinden halk kafeye 744 bin 062 TL 84 kuruş harcadık. Ekonomik krize, koronaya tüm olumsuzluklara rağmen bu sürede 9 milyon 386 bin 299 TL 64 kuruş borç ödedik. Başarı tesadüf değildir çalışmakla olur. Hani asamıyor diyorlardı ya bizde canlı yayında asalım. Kepez Belediyesi’nin borcu 25 Ağustos akşamı itibari ile 52 milyon 515 bin 601 lira 51 kuruşa düşmüştür. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz çok çalıştık, nasıl mı başardık tasarruf ettik. Kaynaklarımızı doğru kullandık. Planlı, programlı ve disiplinli olduk yani belediyemizin, halkımızın her kuruşunu namusumuz gibi koruduk. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm belediye meclisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol