Başkan Gökhan çalışmaları yerinde inceledi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor.

Başkan Gökhan çalışmaları yerinde inceledi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor.

22 Ocak 2021 Cuma 15:29
Başkan Gökhan çalışmaları yerinde inceledi

Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip eşliğinde 22 Ocak 2021 Cuma günü düzenlediği teknik inceleme gezisi kapsamında Esenler Mahallesi'nde bulunan SSK Durağı arkasında bulunan alana yapılan yeni park alanı, Barbaros Atam Kreş ve Gündüz Bakımevi arkasında yer alan alanda yapımı tüm hızı ile devam eden Üretici Pazarı ile Barbaros Mahallesi'nde bulunan Yelken Kulübü alanı içerisine yapılması planlanan Derin Mavi Yaşam Merkezi alanında incelemelerde bulundu.

Engelli dostu malzemeler kullanılıyor

Başkan Gökhan İlk olarak SSK Durağı arkasında bulunan alanda yapımı tüm hızı ile devam eden yeni park alanında incelemelerde bulundu. Teknik ekip eşliğinde alanı gezen Başkan Gökhan, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Bin 700 metrekarelik park içerisinde; 110 metrekare fitness alanı, 250 metrekare çocuk oyun alanı, 500 metre uzunluğunda koşu parkuru, 4 bin 330 metrekare piknik alanı bulunuyor. Yeşil alanın hakim olduğu park alanında engelli dostu malzemeler kullanılıyor.

Kolay temizlenebilen hijyenik ortam

İnceleme gezisini sürdüren Başkan Gökhan ardından Barbaros Atam Kreş ve Gündüz Bakımevi arkasında yapımı büyük ölçüde tamamlanan Üretici Pazarı çalışmalarını inceledi. Bin 954 metrekarelik alan içerisinde zabıta bürosu, kadın-erkek ve engelli tuvaleti yapılırken, 93 adet peronun yer alacağı pazar yerinde, kolay temizlenebilir ve hijyenik olması amacı ile beton zemin yapıldı.

Teknik inceleme gezisi kapsamında Başkan Gökhan'ın son durağı Barbaros Mahallesi'nde bulunan Çanakkale Belediyespor Tesisleri'nin karşısındaki Yelken Kulübü alanı oldu. Başkan Gökhan, Yelken Kulübü alanında hayata geçirilmesi planlanan Derin Mavi Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi aldı.

Derin Mavi 7'den 77'ye tüm kentlilere

Çanakkale'nin sualtı zenginliklerinin kentli ile buluşturulacağı merkez ile Çanakkale bölgesine ait denizel ekosistemi tanıtmak, kentlilerin çocuklar ve gençler özelinde sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, sualtı ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak, kente yeni rekreasyon alanı kazandırmak amaçlanıyor. Sergilerin, koleksiyonların ve akvaryumların teknolojiyle desteklendiği modern bir yaklaşımla oluşturulacak merkez, 7'den 77'ye tüm kentlilerimize hizmet verecek. Merkezde, sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık, deniz gözlem alanı, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, kamplar ve daha birçok faaliyet hayat bulacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol