Başkan Gökhan Kent Gönüllüleri ile buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi hizmetlerinin kentlilere ulaşmasında gönüllü olarak destek sunan Kent Gönüllüleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Gökhan Kent Gönüllüleri ile buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi hizmetlerinin kentlilere ulaşmasında gönüllü olarak destek sunan Kent Gönüllüleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

09 Ekim 2018 Salı 12:05
Başkan Gökhan Kent Gönüllüleri ile buluştu

Programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve Kent Gönüllüsü kadınlar katılım gösterdi. Programda ilk olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kent Gönüllülerini fedakar çalışmalarından dolayı tebrik ederek; “Biliyorsunuz kent gönüllülüğü belediye kanunun 77. Maddesine dayanarak geliştirilmiş ve bizim de kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz bünyesindeki bir birim. Geleneksel olarak dönem başında kahvaltıda bir araya geldik. Biz 2013-2014 yılında bu bayrağı aldık ve kocaman bir aileye dönüştük. Arkadaşlarımız fedakar bir şekilde yaz-kış demeden belediye hizmetlerinin yürütülmesine katkı sunuyorlar. Şehirde gördükleri çeşitli aksaklıkları, ihtiyaçları bize iletiyorlar. Bu da şehirde bir sinerji oluşturuyor. Kadınların görünür olmasını sağladığınız için de Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Her gönüllümüz kendine düşen görevi yapıyor

Programda konuşan Başkan Gökhan ise; “Gönüllülük belediye yasası içinde olan bir kavram. Kentlerdeki hemşerilerin gönüllü olarak kent yaşamına katkı sunmaları çok önemli. Bir kentin yönetimi sadece belediye başkanına, belediye başkan yardımcılarına ve belediye personeline bırakılamayacak kadar karmaşık ve detaylı bir iş. Hiçbiriniz bütün kentte ne olup ne bittiğini görme şansımız yok. Gönüllüler aynı bir belediye başkanı ve yardımcısı gibi yasaların da verdiği yetkiyle görev yapmaktadırlar. İlk kuruluş 2005 yılında. Ne yazık ki Türkiye’de çok fazla kabul görmedi. Başka yerlerde Çanakkale’de olduğu gibi kent gönüllüsü oluşumu görmüyorum. Biz de her şey sistematik. Görevler belli. Her gönüllümüz kendine düşen görevi yapıyor. Çağdaş ülkelerde de gönüllülük çok önemli. Bu noktada öncelikle bu işi başlangıcında bunun organizasyonunda yer almış kişileri hatırlatmak istiyorum. İlk kurucu gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Ama bu oluşumun hemen akabinde Çanakkale’nin insanları, eğitimli, ileri görüşlü, çağdaş kafa yapısına sahip insanları, emekleri ve zamanlarının bir bölümünü kent yaşamına katkı sunmak için kullanmaya başladılar. 280 kişiye ulaşmışız. Erkekler de var ama kadınlarımız çoğunlukta” diye konuştu.

Çok ciddi ve önemli işler yapıyorsunuz

Kent Gönüllülerinin belediye hizmetlerini kentlilere aktarmada önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Çok ciddi ve önemli işler yapıyorsunuz. Tek tek bakarsak, Ramazanda sıcak yemek dağıtımları, üniversitede çorba dağıtımları, bebek hediyeleri, cenazelerde ve taziyelerde bulunuyorsunuz bunlar çok önemli. Çanakkale’de cenazesi olan insanlar hepsi bu hizmetlerden çok memnun olduklarını belirtiyorlar. İnsanlar sahiplenildiklerini hissediyorlar. Bu da çok önemli. İnsanlar bir kentte yaşarken mutlu olmayı ister, iyi ki bu kentte yaşıyorum demek ister. Ve öyle diyorlar. Rahatlar, mutlular. Cenazesi bile olsa, vatandaş acısını yaşarken sizler ve belediyenin ilgili birimlerindeki arkadaşlar A’dan Z’ye ne varsa yapıyorsunuz” şeklinde konuştu. Başkan Gökhan ayrıca, Fevzipaşa Mahallesinden de Kent Gönüllüsü oluşumuna katılım olduğunu belirterek bundan büyük mutluluk duyduğunu, çünkü Fevzipaşa Mahallesinin geçmişten bu güne kentin çok önemli bir değerini olduğunu ve sakinleriyle birlikte çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu kaydetti. Başkan Gökhan, Kent Gönüllülerinden de mahallenin daha fazla kalkınması adına proje geliştirmeleri talebinde bulundu. Konuşmaların ardından sohbet ortamında devam eden program, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol