Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Çanakkale Belediye Meclisi, esnaflar için olağanüstü toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Çanakkale Belediye Meclisi, esnaflar için olağanüstü toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

08 Haziran 2020 Pazartesi 17:31
Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Pandemi kurul toplantıları gerçekleştirildi. İl Hıfza kurullarının kararları olarak yayınlandı. Çanakkale'de bu sürecin iyi yönetildiğine inanıyorum. Vefa grubu, Belediyenin çalışmaları ihtiyaç sahibi insanlarımıza maddi, manevi destekler verildi. Büyük bir sıkıntı olmadan bu süreci atlattık diye düşünüyorum. Maske dağıtımı gerçekleştirdik, pazar yerlerinde, otobüslerde ve kamu kurumlarına da destek verdik. Kayıplarımız oldu, ancak kaç adet kaybımız olduğunu bilmiyoruz. Bunu sır olarak saklıyorlar, bunu bende bilmiyorum. Çok olmadığını biliyorum sadece, inşallah bir-iki aya kadar sıfırlanır diye düşünüyorum” dedi.

“Mesafeyi korumalıyız, maske takmalıyız”

 “Çanakkale'nin bir avantajı birde dezavantajı var; her tarafımız büyükşehir, biz burada ada gibi kaldık, bu süreçte çok büyük insan sirkülasyonu olmadı” diyen Başkan Gökhan; “Ama şimdi yazlıkçılar turistler buradan geçecekler, Allah korusun kötü bir şey olmasın istiyoruz. Mesafeyi korur, hijyene dikkat eder maske kullanırsak riski minimum seviyede tutabiliriz. Çanakkale'nin kültür ve eğitim seviyesi yüksek olduğu için insanlarımız süreci olgunlukla karşılayıp tedbirli davranıyorlar” şeklinde konuştu.

“Çevre kirliliğinin minimum seviyeye geldiği bir şehir yaratacağız”

Çevre kirliliğinin minimum seviyeye geldiği bir şehir yaratacaklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Çevreye sadece Belediyemiz değil, Devletin de sahip çıkması gerekiyor. Şu görüldü ki; insan oğlu evine çekildiğinde doğa kendini yeniden ortaya çıkıyor. Doğal ortamlarında kendilerini insandan kaçırmadan gelişiyorlar. Virüsün gerekçesi çevre kirliliğimidir bilemem, ama şunu gördük doğa Karbon  salınımından, suların temizlenmesine kadar, hava kirliliğinden gürültü kirliğine kadar dünya rahata erdi. Çanakkale belediyesi olarak tüm altyapı yatırımlarımızı tamamladık. Atık su arıtma, katı atık bertaraf etme tesislerimizi faaliyete geçirdik. Güneş enerjisini kullanıyoruz, yeni tesisimizde de güneş enerjisi teknolojisinden faydalanacağız. Çöpten enerji elde etmek için final aşamasına gelinmiş durumda. İçme suyu arıtma tesisimizin kaba inşaatı da bitmiş durumda, mekanik yapıya başlanacak. 800 bin nüfusa hitap edecek daha sağlıklı içme suyu üretimi gerçekleştireceğiz. Bu yılın sonuna kadar kaynakta bir sıkıntı olmazsa hizmete girecek. Katı atık ile ilgili anlaşılan firma yoğun bir faaliyet yürütüyor. SUEZ firması bilindiği gibi Avrupa da örnek bir firmadır. Çevre kirliliğinin minimum seviyeye geldiği bir şehir yaratacağız” diye konuştu.

Gökhan’dan Turan’a teşekkür

Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Belediye binasının ihalesinin ilanı yapıldı. İlan süreci aşamasına geldiğimizde ise; büyükşehirlerden çıkış yasağı kondu. İhaleye katılacak firmalar gelemeyeceklerini bildirince, mecburen ihaleyi erteledik. Yeniden keşif yapılacak şimdi. Güzelyalı da altyapı yatırımlarımız devam ediyor, kordonda da vatandaşların ucuza faydalanabilecekleri bir tesis kazandırmaya çalışıyoruz. Cennet otoparkı ile ilgili olarak bu ay çalışmaları sonlandırmak için çalışmalara ağırlık vereceğiz. Diğer alanlar ile ilgili çalışmalarımız sürüyor; mesela köpek barınağına olan ihtiyacımız şu anda ivedi aşamasına geldi. İlgili müdürlüğümüz orman müdürlüğü ile ilgili çalışma yürütüyor. Kayadere mevkiinde bir hayvan barınağı yapmayı düşünüyoruz. İşin içerisine bir parmak karışmaz ise; vaktinde yetiştiririz. Mesela Bülent Turan beye özellikle teşekkür ettim. Kendisi sağ olsun, maliyet artışından dolayı bir ek ödenek gerekiyordu, kendisini aradık, sıkıntımızı söyledik. İller Bankasından dolar kurundaki artış ile sıkıntımızı çözdüler.”

Gündem maddeleri görüşüldü

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçen Belediye Meclisi, Covid-19 salgını nedeniyle bazı alacakların ertelenmesi, alınmaması veya borcun yapılandırılması konusunu görüştü. Çanakkale Belediyesine ait kiralık işyerlerinde 3 aylık kira bedellerinin ertelenmesi, sonrasında da borcun eşit taksitlerde yapılandırılması, su faturalarında, sağlık personelinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandırılması, işgal harçları gibi belediyenin alacakları ile ilgili esnafın da yararına olan düzenlemeler oylandı.  Belediyenin alacaklarının ertelenmesi, taksitlendirilmesi gibi Covid-19 sürecinde alınan tedbirlerin tamamı oybirliği ile onaylandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol