Bozcaada’da çiftçilere ayni yardım yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda “Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi” kapsamında hibe desteği programı Bozcaada’da gerçekleştirildi.

Bozcaada’da çiftçilere ayni yardım yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda “Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi” kapsamında hibe desteği programı Bozcaada’da gerçekleştirildi.

12 Mart 2019 Salı 18:18
Bozcaada’da çiftçilere ayni yardım yapıldı

Tarımsal hibe desteği projesine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Çanakkale Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, Bozcaada AK Parti Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak, çok sayıda çiftçi ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ törende yaptığı konuşmada; “Biz her yıl 350 ila 400 bin TL arasında hibe desteklemesi yapmışız. Bu destekleme genellikle ürüne verdiğimiz desteklemenin dışında, Bozcaada ve Gökçeada’ya özel olan desteklemelerden kaynaklanan bir hibe desteğimiz. İşletme sayımıza baktığımız zaman Bozcaada’mızda 200 tane işletmemiz var. 15 bin dekarlık bir alanda tarımsal faaliyet yapılmakta. Küçük baş hayvan sayısı bin 500 adet, 15 arıcılıkla uğraşan arıcımız var. Toplamda 800 kovanda bal üretimi gerçekleştirilmekte” dedi. Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Bozcaada’da Turizmi desteklemenin yanı sıra tarıma da ciddi destekler verildiğini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; “Türkiye’mizin 3’üncü büyük adası, köyü olmayan tek adası, cumbalı evleriyle, bağlarıyla farklı bir mekan olan, plajlarıyla ayrı bir keyfi olan Bozcaada’mızda olmaktan ayrı bir onur duyuyorum. Bugün Bozcaada’mızda tarım ile ilgili bir tören için bir araya geldik. Tarımla ilgili her alanı desteklemeyi, tarımla ilgili her alanda işlerin öncüsü olmayı bir görev biliyoruz. Tarımda son dönemde Çanakkale’de güzel gelişmeler oldu. Bu gelişmeleri yaparken de vatandaşımız tek başına yapsın yorulsun değil, devletimizin desteğiyle beraber yapsın istiyoruz. Son dönemde tarımla ilgili her alanda büyük mesafe yol aldık. Bizim şehrimiz bir tarım kenti. Çanakkale’nin toplam nüfusunun 3’de 1’i 180 bin civarında kişi tarımdan ekmek yiyor. Tabi sanayisi, memuru, balıkçısı var ama büyük oranda kişi tarımdan ekmek yiyor. Bu çok kıymetli bir şey. O yüzden Tarım il müdürlüğümüzle birlikte omuz omuza vererek bir çok projeyi hayata geçirmek istiyoruz. 111 çeşit tarım ürünü var Çanakkale’de. Hiçbir ilde bu sayı yok. 111 ürünün 44 tanesi üretim bazında Türkiye’nin ilk 10’unda. O yüzden tarımı asla ihmal etmeden bu konularda adımlar atmak istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından projeler kapsamında ayni yardım almaya hak kazanan üreticilere ürün ve ekipmanları takdim edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Bozcaadaçiftçiler
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol