Çanakkale beyaza büründü

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda TIR yolda kalırken, Çanakkale Boğazı’nda etkili olan fırtına nedeniyle seferlerde de aksamalar yaşandı.

Çanakkale beyaza büründü

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda TIR yolda kalırken, Çanakkale Boğazı’nda etkili olan fırtına nedeniyle seferlerde de aksamalar yaşandı.

24 Şubat 2019 Pazar 19:22
Çanakkale beyaza büründü

Çanakkale'de fırtına ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken, ilçelerde de kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı ile birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, sabahın ilk saatlerinde çocuklar, anne ve babalarıyla dışarı çıkarak kar yağışının tadını çıkardı. Öte yandan gün boyu etkili olan kar, deniz ulaşımından sonra kara ulaşımını da durma noktasına getirirken, Çanakkale 15 Temmuz Demokrasi Otogarı önündeki yokuş nedeniyle çok sayıda TIR yolda kaldı ve ekipler seferber oldu. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yokuşunda da aşırı buzlanma meydana geldi ve ekipleri bölgede tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Karayolu ulaşımı etkilendi

Çanakkale'de poyraz ve tipi gün boyu deniz ulaşımına izin vermeyerek hayatı olumsuz etkiledi. Feribotların çalışmaması nedeniyle şehirler arası otobüslerle yolculuk eden çok sayıda vatandaş boğazın Anadolu ve Avrupa yakalarında zorunlu konaklamak durumunda kaldı. Akşam saatlerinde fırtına ve tipinin deniz ulaşımında yarattığı olumsuzluğa karayolu da eklendi. Yollarda buzlanma da meydana gelince karayolunda ulaşım durma noktasına geldi. Çanakkale-Bursa ve Çanakkale-İzmir güzergahında Karayolları ekipleri gün boyu tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak yolları güçlükle de olsa açık tuttu. Ancak akşam saatlerinde ekiplerin hızına yetişemediği tipi özellikle Çanakkale 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın bulunduğu çevreyolunda ulaşımı durdurdu.

TIR’lar yolda kaldı

Otogar önünden Özbek rampasına tırmanan TIR'lar başarılı olamayıp, yolda kaldı. Çok sayıda TIR yolda kalınca Çanakkale-Bursa yolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verildi. Trafik ekipleri hemen müdahale edip, yol güvenliği aldı. Bölgeye çağrılan Karayolları ekiplerinin kar küremesi ve tuzlaması çalışmasının ardından yol kısmen normale döndü. Ancak buna rağmen bazı araçlar yine de yoluna devam edemedi. Trafik polisleri ise otogardan ilçelere hareket edecek olan minibüsleri zincir takmadan yola çıkarmadı.

Sürücüler uyarıldı

Çanakkale'nin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri durmaksızın kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Lapseki-Çanakkale karayolunda asfalt karla kaplanırken, eksilere düşen hava sıcaklığı buzlanmaya da neden oldu. Karayolları ekipleri ara vermeden yaptıkları tuzlama ve kar küreme çalışması ile yolu açık tutmaya çalıştı. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri ise, güzergahta devriye görevi yaptı. Fırtına, tipi ve dondurucu soğuğa rağmen Lapseki-Çanakkale karayolunda bazı kavşaklarda trafik polisleri hem karayolu ekiplerinin çalışmasını yönlendirdi hem de sürücüleri yavaş seyretmeleri konusunda uyardı.

Kartpostallık görüntüler oluştu

Çanakkale'de tipi ve fırtına nedeniyle kent merkezi de beyaza büründü. Kent merkezinde yollar kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar da karlarla kaplandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle çoğu vatandaş, araçlarını bulunduğu yerden kıpırdatmadı. Çanakkaleliler, dışarı çıkarak kar yağışının keyfini yaşarken, çocuklar da kar topu oynayarak hafta sonu tatilinde unutulmaz dakikalar yaşadılar. Truva Atı ve kordonboyunun yanı sıra yat limanındaki teknelerinden de beyaza örtüye bürünmesiyle ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Deniz ulaşımı da aksadı

Çanakkale'de etkili olan fırtına ve tipi nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine iki gün sefer yapılamadı. Kuzey Ege Denizi'nde şiddetini daha fazla hissettiren fırtına ve kar yağışı, Çanakkale'de deniz ulaşımının da aksamasına neden oldu. Olumsuz hava nedeniyle gemi trafiğine kapalı Çanakkale Boğazı'nda yoğun fırtına ve tipiye rağmen GESTAŞ, özel izinle Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu hattında karşılıklı birer sefer düzenledi. Çanakkale Boğaz Hattı'nda seferlerin planlı bir şekilde yapıldığını bildiren GESTAŞ yetkilileri; “24.02.2019 Pazar günü olumsuz hava şartları nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir-Eceabat hattında Çanakkale’den Eceabat’a tek saat başlarında (11.00-13.00 gibi), Eceabat’tan Çanakkale’ye ise çift saat başlarında (10.00-12.00 gibi), Kilitbahir'den Çanakkale'ye tek, Çanakkale'den Kilitbahir'e çift saat başlarında seferlerimiz devam edecektir. Lapseki-Gelibolu hattında seferlerimiz ise saat başı devam etmektedir. 24.02.2019 Pazar günü Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki tüm seferlerimiz olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmiştir” dediler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleKaryağışı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol