Çanakkale’de Edebiyat Şöleni…

2018 Troya Yılı kapsamında başlayan Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali yoğun ilgi görüyor.

Çanakkale’de Edebiyat Şöleni…

2018 Troya Yılı kapsamında başlayan Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali yoğun ilgi görüyor.

05 Nisan 2018 Perşembe 13:15
Çanakkale’de Edebiyat Şöleni…

Kültür ve Turizm Bakanlığı etkinlik takviminde yer alan, ‘2018 Troya Yılı’ kapsamında Çanakkale Valiliğinin himayelerinde düzenlenen ve antik Troya Ören Yerinde düzenlenen tören ile başlayan Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivaline Çanakkale halkı, edebiyat ve kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. Troypark Avm’de bir hafta sürecek Uluslararası Homeros Edebiyat Festivalinin ilk günleri edebiyatseverlerin akınına sahne oldu. Festivalin açılış günü Türkiye’nin önemli tarihçi yazarlarından İlber Ortaylı’nın söyleşisi binlerce kitap ve edebiyatsever tarafından izlendi. Söyleşiyi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi, Vali Yardımcıları, il protokol üyeleri, bürokratlar, STK yönetici ve temsilcileri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve binlerce edebiyatsever izledi. Yazarın kaleme aldığı son kitabı Atatürk’ün 1000 adet ücretsiz dağıtıldığı söyleşinin ardından yüzbinlerce takipçisi bulunan Ahmet Şerif İzgören’in söyleşisi de yüzlerce edebiyatsever tarafından soluksuz izlendi. 500 ücretsiz kitabın dağıtıldığı söyleşi sonrası yazarın imza etkinliği gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Festivalin ilk gününde etkinliğin gerçekleştirildiği Troypark Avm’ye 9 bin 548, etkinlik alanına ise 5 bin 239 edebiyatseverin giriş yaptığı bildirildi.

Konuk ülke yazarlarına büyük ilgi

2018 Troya Yılı Uluslarararası Homeros Edebiyat Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti. 26 Mart- 01 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında cumartesi günü ÇOMÜ Kütüphanesinde kitapseverler ile buluşan yazar Irmak Zileli ile başlayan ikinci gün etkinlikleri konuk ülke Kore heyetinin sunumu ile devam etti. Vali Orhan Tavlı ve eşi, protokol üyeleri ve STK ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin de izlediği etkinlikte Kore Dostluk Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Hee Soo Lee, Tarihçi yazarlar In Uk Kang, Jangıl Kım ve turizm yazarı Mın Jeng Lee Troya konulu özel sunumlarda bulundu. Söyleşi Çanakkale halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Festivalin ikinci günü ünlü yazar Hasan Ali Toptaş’ın söyleşisi ve imza etkinliği ile sona erdi. İkinci gün etkinliklerinin gerçekleştirildiği Pazar günü Troypark Avm’ye 6 bin 400, etkinlik alanına ise 2 bin 412 kişinin giriş yaptığı kaydedildi.

Troyazar’da çocuklar unutulmadı

2018 Troya Yılı Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali’nde çocuklar da unutulmadı. Festival kapsamında değişik yaş gruplarından binlerce çocuk ve öğrenci ülkenin önde gelen çocuk yazarları ve kitaplar ile buluşacak. Hafta arası her gün söyleşiler ile zenginleştirilen etkinliklerde merkez ve ilçelerdeki tüm okullardan binlerce öğrenci kendi yaş gruplarına hitap eden yazarların söyleşilerini izlerken seçtikleri kitapları imzalatma imkanı bulacak.

Etkinlik hafta sonunda da dopdolu

Böylesine geniş kapsamlı bir festivalin ilk kez düzenlendiği Çanakkale’de hafta sonu da etkinlik kapsamında ülkenin önemli yazarlarının söyleşileri devam edecek. 7 Nisan cumartesi günü Tuğçe Isıyel’in söyleşisi ile başlayacak etkinlik Çanakkale’de doğan ve çocukluk yıllarını Bayramiç’te geçiren Milli Şair, İstiklal Marşımızın yazarı, büyük edebiyatçı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Sema Argon ile birlikte Fatih Bayhan’ın söyleşisi ve imza etkinliği ile devam edecek. Festival 8 Nisan Pazar günü ise Sinan Canan, Savaş Ş.Barkçin ve Dücane Cündioğlu’nun söyleşileri ve imza etkinlikleri ile son bulacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
2018Troya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol