Çanakkaleli Turizmciler 2023’e hazırlanıyor

23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Çanakkale Valiliği himayesinde turizm sektör temsilcileri bir araya geldi.

Çanakkaleli Turizmciler 2023’e hazırlanıyor

23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Çanakkale Valiliği himayesinde turizm sektör temsilcileri bir araya geldi.

04 Şubat 2019 Pazartesi 18:49
Çanakkaleli Turizmciler 2023’e hazırlanıyor

Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2018 Troya Yılı boyunca yapılan faaliyet, çalışma ve projeler değerlendirilerek 2018 Troya Yılının bölge ve ülke turizmine sağladığı katkılar ve 2023 Vizyonu çerçevesinde yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Toplantıda, 2019 yılında Çanakkale Turizminin sürdürülebilir tanıtımının gelişmesi için kurumsal bir yapının hayata geçirilmesi, 2018 Troya yılı ile elde edilen uluslararası farkındalığın devam etmesi için Troya merkezli tanıtımlarla pekiştirilmesi ve bu kapsamda uluslararası fuarlarda tanıtımlara devam edilmesi, Tarihi Gelibolu Yarımadasında İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelecek ziyaretçilerin arttırılması için iletişim ve tanıtım çalışmalarının yürütülmesi, Yurtdışındaki Üniversitelerin akademisyenlerini Troya’ya ziyaretleri ile ilgili çalışmaların yapılması, Bölgenin turizm altyapı ve üstyapı çalışmalarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunularak önümüzdeki yıllarda Çanakkale turizmi ile ilgili yapılması gereken ve önem arz eden konular görüşüldü. 

2018 Troya Yılında yerli ve yabancı ziyaretçilere açılan Troya Müzesi’nin de ele alındığı toplantıda, tarihi, kültürel, doğal zenginliklere sahip Çanakkale’nin her alanda gelişmesi için Şehir Merkezinde atılması gereken adımlar ve alt yapı ve üst yapıda yapılması gerekenler ele alındı. Vali Yardımcısı Vekili Turan Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Adalet ve Kalkınma Partisi 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider,   İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz,   Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkaleli Uluslararası Turizmci Hüseyin Baraner, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik,  Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer,  Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu ve Turizm Sektörünün temsilcilerinin katıldığını toplantı  görüş ve önerilerle son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleEmittTurizmciler
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol