Çanakkale’nin dev projeleri değerlendirildi

Çanakkale merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonunda yapıldı.

Çanakkale’nin dev projeleri değerlendirildi

Çanakkale merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonunda yapıldı.

28 Şubat 2019 Perşembe 16:13
Çanakkale’nin dev projeleri değerlendirildi

Toplantı öncesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Sıfır Atık Projesi kapsamında naylon poşet kullanımını azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yaptırdığı bez çanta Vali Orhan Tavlı tarafından Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Balıkçı’ya ve muhtarlara verildi. Toplantıda, 2018 TROYA Yılı çalışmaları kapsamında Çanakkale Valiliği ve OPET tarafından imzalanan protokolle Tevfikiye Köyünde yapılan Arkeoköy çalışmalarıyla, 2018 Troya Yılında tamamlanarak yerli ve yabancı ziyaretçilere açılan TROYA Müzesi ve TROYA Ören Yerinin konu edindiği CNN Türk’de yayınlanan Yeşil Doğa Programı izlendi. Toplantıda ayrıca Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Çağrı Oğuzhan, 91 adet sanayi parseli ve sanayiciler ile çalışanların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak teknik altyapı idari ve sosyal tesisler ile çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi olarak planlanan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Çanakkale Valiliğinde vatandaşlarımızın talep, öneri, şikâyet ve sorunlarını iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı Milletin Kapısı olan “Açık Kapı” yla ilgili Muhtarlara bilgi verildi. Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Orhan Tavlı, 18 Mart 2022'de hizmete girecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, ihracat, lojistik üst, sağlıkla ilgili yapacağı katkılara değinerek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı gerçekleştirilen Çanakkale’yi bölgenin yazılım ve teknoloji üssü  haline getirecek olan Çanakkale   TEKNOPARK’ın önemini vurguladı. Programda, Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünü ileri bir aşamaya taşıyacak olan Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin önemine de değinen Vali Orhan Tavlı, köy ve mahalle muhtarlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleOrhantavlı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol