Çanakkale’ye Adalet Heykeli

18 Mart Stadyumunun hemen yanında yer alan ve halk arasında ‘üçgen park' olarak bilinen alanda düzenleme ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Adalet Meydanı ve Adalet Heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Çanakkale’ye Adalet Heykeli

18 Mart Stadyumunun hemen yanında yer alan ve halk arasında ‘üçgen park' olarak bilinen alanda düzenleme ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Adalet Meydanı ve Adalet Heykeli düzenlenen törenle açıldı.

24 Ocak 2019 Perşembe 19:49
Çanakkale’ye Adalet Heykeli

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ügür Gökhan, CHP MYK üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Başkan Gökhan; “İçinde bulunduğumuz hafta “Adalet ve Demokrasi Haftası”, içinde bulunduğumuz park Çanakkale'nin yeni Adalet Parkıdır. Adalet ve Demokrasi Haftası ülkemizin yakın siyasal tarihindeki aydın cinayetlerinden hareketle; adalet, özgürlük ve demokrasi özlemimizi dile getirdiğimiz bir simgedir. Bugün burada olmak benim için çok anlamlı. Hayatım boyunca gerek sade bir vatandaş, gerekse Çanakkale'nin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olarak, yaptığım her işin öznesine ‘Önce İnsan'ı koydum. İnsan için en önemli değerler olan ‘Adalet, eşitlik ve özgürlükler'i koydum. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımda hep birlikte Çanakkale'yi elbirliği ile Barışın ve Özgürlüklerin Kenti yaptığımızı görüyorum. Ülkenin her yerinden pek çok insanın yaşamak için Çanakkale'ye geldiğini görüyorum” dedi.

“Hepimiz Adalet yolunda birleştik”

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Bugün burada sadece bir parkın, bir meydanın, bir heykelin açılışını yapmayacağız, 2017 yılından bugüne dek süren adalet arayışını hep birlikte taçlandıracağız. Bu süreci en başından tekrar hatırlatmak isterim. Bildiğiniz üzere, Haziran 2017'de CHP İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu'na yirmi beş yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verilmişti. Adalet ve demokrasi için 15 Haziran'da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde Adalet Yürüyüşü başladı. Günlerce yürüdük, çocuk, genç, yaşlı, engellisi demeden hepimiz adalet yolunda birleştik. Adalet Yürüyüşünde 25 günde, toplam 429 kilometre yol kat edildi. Genel Başkanımız yazın en sıcak günlerinde yaklaşık 700 bin adım attı. Yürüyüşün son bulduğu Maltepe'de adalet ve demokrasi sevdalısı vatandaşlarımızın sayısı 1 buçuk milyonu buldu. Adalet Mitinginde yürüyüşün gerekçesi ve adalet talepleri yinelendi ve Adaleti simgeleyen Themis Heykelinin resmiyle beraber dev bir dilekçe yazıldı.  Maltepe'de adalet ve demokrasi için yankılanan çığlıklar dinmedi, miting gününden sonra toplumun her kesiminden önemli çağrılar yükseldi” dedi.

“Çanakkale demokrasiye duyulan özlemin sözcüsü oldu”

Çanakkale'nin adalete, eşitliğe ve demokrasiye duyulan özlemin sözcüsü olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Adalet Kurultayı tam da bu nedenle 26-30 Ağustos 2017 tarihlerinde, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Çanakkale'de gerçekleştirildi. Çanakkale; tüm Anadolu'nun düşman işgaline karşı omuz omuza savaştığı ve koyun koyuna yattığı yer olarak adalete, eşitliğe, demokrasiye duyulan özlemin sözcüsü oldu. Binlerce yurttaş adalet mücadelesi için, kendi fikirlerini duyurmak için Gelibolu'da bir araya geldi. Dört günlük program içinde toplamda 77 çalıştay, 8 ana panel yapıldı ve 699 konuşmacıyı dinledik. Adalet Mitinginde resmi sergilenen Themis Heykeli, Çanakkale'de Adalet Kurultayında vatandaş ile buluştu. Yüz binlerce adalet sevdalısı tuğlaların üzerine isimlerini yazdırdılar, Adalet Kurultayı'ndan sonra, ‘Türkiye'de adalet arayışını simgelemek için' isimlendirilen tuğlalar ile oluşturulan anıtı hepimiz şu anda görüyoruz. Bu uzun yolculuğa Çanakkale'den selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

“Durağın adını da ‘Adalet Durağı' koyduk”

Adalet Heykeli'nin Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Çanakkale'ye armağanı olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale Belediyesi olarak uzun zamandır bu park alanının daha nitelikli kullanılması yönünde fikirler üretiyorduk. Bugün bu alan için geliştirilebilecek daha uygun bir fikir olmadığını biliyoruz, çünkü en güzelini, en yakışanını, en anlamlısını şu an karşınızda görüyorsunuz. Parkın hemen yanındaki durağın adını da ‘Adalet Durağı' koyduk. Tahmin etmesi zor değil, bu proje; akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve daha birçok niteliği ile yıllardır adından övgü ile bahsettiğimiz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Çanakkale'ye armağanıdır. Kendisini bu anlamlı projeye hayat verdiği için tekrar tebrik ediyorum. Hepinizin bilmesini isterim ki, Sayın Büyükerşen'in fikirlerini Çanakkale'de yaşatmak benim için ayrıca bir onur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

“Adalet mücadelesi her daim yaşatılacaktır”

Adalet heykeli hakkında bilgi veren Başkan Gökhan; “Gördüğünüz üzere Adalet Heykeli ana yapısını tuğlaların oluşturduğu 6 adet sütundan, güneş şeklinde bir duvar kitlesinden tasarlanmıştır. Bu önemli tasarımdaki ana düşünce milletin ancak el ele bir araya gelerek adaleti yüceltebileceği düşüncesidir. Adalet Kurultayına katılanların birer taşlarının bulunduğu bu heykel ile adalet mücadelesi her daim yaşatılacaktır. Onurlu bir yaşam mücadelesinin simgesi olacak Adalet Parkı ve Adalet Heykeli'nin kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Başkan Gökhan'ın ardından söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, meydanın ve heykelin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve protokol üyeleri kurdele kesimi ile Adalet Meydanı ve Heykeli'nin açılışını gerçekleştirdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol