Çanlı kadınlara ücretsiz Bursa gezisi

Çan Belediyesi’nin bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Çanlı kadınlar için özel gerçekleştirdiği ücretsiz Bursa gezisine Çan ve köylerinde yaşayan binlerce kadın yoğun ilgi gösterdi.

Çanlı kadınlara ücretsiz Bursa gezisi

Çan Belediyesi’nin bu yıl 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Çanlı kadınlar için özel gerçekleştirdiği ücretsiz Bursa gezisine Çan ve köylerinde yaşayan binlerce kadın yoğun ilgi gösterdi.

11 Mart 2018 Pazar 12:56
Çanlı kadınlara ücretsiz Bursa gezisi

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, her yıl 8 Mart Kadınlar Gününde geleneksel olarak gerçekleştirdiği kadınlara özel eğlence programını bu yıl Afrin şehitlerine saygı çerçevesinde iptal ederek, tüm Çanlı kadınlar için, Bursa’ya tamamen ücretsiz bir gezi düzenledi. Çan ve köylerinde ikamet eden binlerce kadın gerçekleştirilen geziye Çan Belediyesine başvuru yaptı. 8-9-13-15 Mart tarihlerinde dört kafile olarak planlanan ücretsiz Bursa gezisinin ilk iki kafilesi 8 ve 9 mart Perşembe ve Cuma günü yüzlerce Çanlı kadınla Bursa’nın tarihi ve manevi mekanlarını bir bir ziyaret etti. Ziyaretlerine tarihi Yeşil Türbe’den başlayan Çan Belediyesi gezi kafilesi, buranın ardından tophane parkına geçerek burada bulunan Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ederek dua etti. Tophane parkı seyir terasında toplu fotoğraf çekilen Çanlı kadınlar, Başkan Kuzu’nun öğle yemeği ikramıyla meşhur Bursa İskenderinin tadına baktı. Ardından tarihi Bursa ulu camiyi de ziyaret eden yüzlerce Çanlı kadın, Bursa kapalı çarşıda keyifli saatler geçirerek Bursa gezisini tamamladı. Çan Belediyesi Bursa gezisinin ilk kafilesini uğurlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptığı açıklamada, “Biz Türk Milletinin dini yaşamında, inancında ve milli değerlerinde, kadın her zaman baş tacı olmuştur. Çünkü kadın, analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakârlığın bir sembolüdür. Bu sebeple Türk Milleti olarak bizler, geçmişten günümüze, her daim kadına değer verdik. Bizlerde 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle her yıl Çanlı kadınlarımız için onlara özel eğlence programları düzenleyerek geleneksel hale getirdik. Bunların haricinde kadınlarımızın her anlamda ve her alanda yanında yer aldık, destekçisi olduk. Çan Belediyesi üretken kadınlar fuarımızla Çanlı kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarının önünü açtık” dedi. Başkan Kuzu; “Bu yıl da kadınlarımız için önceden planladığımız 8mart konserini Afrin şehitlerimize saygı çerçevesinde iptal ederek Çanlı kadınlarımıza özel Bursa gibi tarihi ve manevi anlamı yüksek bir şehre, Bursa’ya bir gezi düzenledik. Hamdolsun Çan ve köylerimizde yaşayan binlerce kadın bu geziye büyük ilgi gösterdi. Kadınlarımız için her zaman daha iyisini daha güzelini yapmaya devam edeceğiz inşallah. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in “Cennet annelerin ayakları altındadır“ sözünün muhatabı olan ve yaşamımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın en güzeline layık” dedi.

iha

Son Güncelleme: 11.03.2018 13:02
Anahtar Kelimeler:
çanGeziMart8Kasınlar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol