“Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz”

Hizmet-iş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz Bayramiç Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

“Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz”

Hizmet-iş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz Bayramiç Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

06 Haziran 2019 Perşembe 15:01
“Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz”

Hizmet-iş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz Bayramiç Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından her ne kadar 31 Mart yerel seçimler öncesi belediye çalışanlarına hiç kimse tarafımca işten çıkartılmayacak vaatlerinin tam tersine 31 Mart seçimleri sonrası belediye çalışanlarını işten çıkartmaya başlaması sonrası işçilerimize destek amacıyla  ekmekleri ile oynamış olduğu işçilerin ekmeklerini geri vermesi işlerine geri alması için yapmış olduğumuz eylem sonrası Belediye Başkanı tarafından yapılan basın açıklamasında; Sendikamız üyesi belediyelerinde çalışan sadece 3 işçi olduğunu beyan etmiş ise de, Bayramiç Belediye Başkanlığında toplu iş sözleşmesi devam eden ve tek yetkili sendika Sendikamız HİZMET-İŞ SENDİKASIDIR. Belediye Başkanı 25 işçi ile karşılıklı olarak anlaşma sağlanarak işlerine son verildiği açıklamasını yapmış ise de, yaptığı açıklamada, bahsettiği  anlaşmada işçilere çok cüzi tutarlarda kıdem tazminatı üstelik 12 ay taksitle verileceği, eğer anlaşmaz iseler bu cüzi tutarları bile alamayacakları şeklinde tehdit edilerek anlaşmaya zorlandıklarını açıklamamıştır. İşçinin en büyük haklarından biri olan kıdem tazminatının 12 ay taksitle ödeneceği hiçbir kanunda yoktur. Buradan belediye başkanına soruyorum. Hasta olup ta doktor tarafından rapor verilen bütün işçileri işlerin aksadığı gerekçesiyle işten mi çıkaracak? İşçi aynı zamanda insan. Her insan hasta olabilir. Aman dikkat. Belediyede çalışan işçiler sakın hasta olmayın. Yoksa işler aksar başkan da sizi işten atar. Ayrıca Belediyeden işten çıkartılan işçilere destek amacıyla yapmış olduğumuz eylemde hiçbir suçu günahı yokken işten çıkartılan işçilerin yerine 25 işçi alındığını açıklamıştık. Geçen süreçte 41 işçi daha alınarak toplam 66 işçi işe alınmıştır. Madem işçi alınacaktı yıllarca emek vermiş ilçe halkına hizmet etmiş o kadar işçileri niçin işten çıkarttınız?  Bir Belediye Başkanının insanların ekmeği, rızkıyla uğraşacağına nasıl hizmet edebilirim diye düşünmesi gerekir. Ancak Belediye Başkanının panikle yapmış olduğu açıklamalardan anlıyoruz ki kendi yandaşlarına vermiş olduğu iş sözünü yerine getirme çabası içindedir.  

Bayramiç belediye başkanı tarafından işten çıkartılan işçiler ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Bu konu artık yargı sürecindedir. 31 Mart seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu açıklamalarda “biz hiç kimsenin ekmeği ile oynamayız, belediye başkanlarımız kimsenin ekmeği, aşı ile oynamayacak. Garantisi benim. Kimsenin aşına dokunulmayacak.” demişti. Ama sözlerinin arkasında durmadılar. Samimiyetsiz bir tavır içinde olduklarını bütün Türkiye görmüştür. Bakıyoruz ki Bolu da 97, Bayramiç te 57, İzmir Menderes Belediyesinde 60 işçimiz CHP li belediye başkanları tarafından işten çıkartılmıştır. 11 Haziran da Bayramiç Belediyesinde ve tüm Türkiye de işten çıkartılan emekçi kardeşlerimiz ile beraber Bolu dan Ankara ya “Hakkımızı ve işimizi istiyoruz” temasıyla bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bilinmeli ki, bu yapılan zulmü, hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. İşçilerimiz ile beraber sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bayramiçli İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur, dönmek bilmez yürürüz.” Tek geçim kaynağı belediye olan işçi kardeşlerimizi bayram öncesi işten çıkaran belediye başkanını vicdanı ile baş başa bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol