Çetinkaya; “Hepimize çok görev düşüyor”

ÇTSO Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısı için toplandı. Toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Hayrettin Çetinkaya; “Genç ve dinamik olduğuna inandığım bir Meclis grubu oluştu. Toplumunda bakışı bu yönde olduğunu görüyor ve duyuyorum. Dolayısıyla hepimize çok görev düşüyor” dedi.

Çetinkaya; “Hepimize çok görev düşüyor”

ÇTSO Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısı için toplandı. Toplantıda konuşan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Hayrettin Çetinkaya; “Genç ve dinamik olduğuna inandığım bir Meclis grubu oluştu. Toplumunda bakışı bu yönde olduğunu görüyor ve duyuyorum. Dolayısıyla hepimize çok görev düşüyor” dedi.

03 Mayıs 2018 Perşembe 14:34
Çetinkaya; “Hepimize çok görev düşüyor”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Vekili Hayrettin Çetinkaya; “Çanakkale’nin sadece bu coğrafyada yaşayan bizlerin değil bu topraklarda yaşayan herkes için ayrı bir değeri ve manevi anlamı var. Bizler belirli süreler için geldiğimiz görevlerimizi bu bilinç ve ecdadımızdan aldığımız Çanakkale ruhu ile yerine getirmekle mükellefiz” dedi.

“Kendimize güvenmeliyiz”

“Dünya da gelişmeler artık çok hızlı değişiyor. Kim ne derse desin ilim ve bilimin getirdiği teknoloji ortamını uyum sağlayan kurum ve kuruluşlar bulundukları konumda ilerliyor ya da lider oluyorlar” diyen Çetinkaya; “Bizlerde yaptığımız ticaret ve sanayi çağa ayak uydurmak zorundayız. Yani kazanmak zorundayız. Ticaretin can suyu kardır, kar etmek durumundayız. Karnemizin notu kardır. Hayat bir mücadele demektir. Hayatın zenginliği ve güzelliği çoktur onları görün ve değerlendirin faydalanın. Toplum içinde olmaya çalışalım, toplumun sorunlarını görüp ilgilenmek çare aramak, üretmek gerekir. Bunlar da sizlere birer zenginlik ve saygınlık kazandıracaktır. Kendimize güvenmeliyiz güven verici olmalıyız, herkese güven duymalıyız” şeklinde konuştu.

“Cesur olalım”

Çetinkaya sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu salonda ticaretlerinden feragat ederek sadece gönüllülük esasına göre bulunan Meclis üyelerimizin heyecanını daimi kılmak için sürekli yeni projeler üretmeli ve Meclisimizi aktif olarak çalıştırmalıyız. Meclis günlerinde üyelerimiz Odamıza gelirken Çanakkale için yeni bir şey üretmenin heyecanı ve isteği içerisinde olmalıdır. Bizler bu heyecanı yaratmak ve sürekli kılmak üzere bu makamlara geldik. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Meclis çatısı altında Çanakkale’miz için hayata geçireceğimiz sosyal ve ekonomik projeler olmalıdır. Bu düstur ile şahsım ve Meclis divanımız adına Çanakkale’mizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü fikri burada tartışarak geliştirmeliyiz. Ben her Meslek Komitemizden yılda en az bir projeyi hayata geçirmesini rica ediyorum. Yönetim Kurulumuzun da bu konuda her türlü maddi ve manevi desteği vereceğine emimin.”

Aydoğdu; “Yerel aktörlerle birlikte hareket etmeliyiz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Mayıs ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ise; “Asli görevimiz olan bu hizmetin ifası ancak Çanakkale’mizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak marka kent yaratarak mümkündür. Bunu sağlayabilmek için de öncelikle kentimizdeki tüm yerel aktörlerle birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“Çanakkale’mizi hak ettiği yere birlikte getireceğiz”

Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyleyen Aydoğdu; “Ülkemiz gerek sınır ötesinde gerek yurt içinde haklı ve güçlü bir mücadele sürdürüyor. Ülkemize yönelik algı operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Türkiye’nin gelişme ve büyüme hedeflerine ulaşması için bu durumda bizlere daha fazla iş düşüyor. Elele, hep birlikte “ben” değil “biz” olarak, kendimiz için değil kentimiz için daha çok çalışacağız, Çanakkale’mizi hak ettiği yere birlikte getireceğiz. Bu bağlamda sizlerden ve üyelerimizden gelecek her türlü projeye de açığız. Kamu yararı güden, Çanakkale’ye kazandırmak için planlanan her projenin destekçisi, takipçisi ve sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

Gündem maddeleri görüşüldü

Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmanın ardından Çanakkale KOSGEB Müdürü Barış Alural’ın KOBİGEL Gelişim Destek Programı ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Müdür Alural bundan böyle açıklanan her destek programıyla ilgili olarak ÇTSO işbirliğinde bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ifade etti. Meclis Üyesi Armağan Aydeğer’in Çanakkale Turizm Tanıtım A.Ş. (ÇATTAŞ) ile ilgili sunumunun ardından, Meclis divanının önerisi ile Meclis üyeleri tarafından konunun daha aktif bir şekilde yürütülmesi amacıyla Komisyon kurulmasına karar verildi. Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ramazan Tahsin Uysal tarafından 2018 Nisan ayı mizanı ile ilgili raporun okunarak,  2018 Nisan ayı mizanının tetkik onayı yapıldı. Azami Fiyat tarifelerinin görüşülüp onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesiyle Meclis oturumu sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol