CHP’den birlik beraberlik mesajı (Video)

Cumhuriyet Halk Partisinin her bayramda gelenek haline getirdiği bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

CHP’den birlik beraberlik mesajı (Video)

Cumhuriyet Halk Partisinin her bayramda gelenek haline getirdiği bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

04 Haziran 2019 Salı 17:16

Bayramlaşmaya CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Bayramlaşmada konuşan İsmet Güneşhan;”Sabrı bereketi en yoğun olduğu ramazan ayını hep beraber birlik beraberlik geçirdik. Adaleti kendine yol edinmiş yoksulların her zaman yanında yer almış yoksulluğun giderilmesi için mücadele etmiş her zaman için hakkın hukukun yanında yer almış sevgili peygamberimizin dediği gibi bayramlarımız bizlerin coşku içerisin de kutlayacağı en özel günlerdir. Dolayısıyla bayramlarımız birliğimizi beraberliğimizi bir arada yaşama coşkusu içerisinde olduğumuz özel günlerdir. Maalesef İslam dünyasında bu coşkuyu yaşayamıyoruz. Bugün Müslümanlar birbirlerini öldürmekte, Müslümanlar açlıktan dolayı ölmekte büyük yoksulluk ve yolsuzluk içerisinde yüzmektedir. Bugün dünyada en çok katliamların olduğu en çok ölümlerin olduğu bölge İslam ülkesinin bulunduğu bölgelerdir. Dolayısıyla bu süreç hepimizi büyük ölçüde üzmektedir. İslam ülkesi bu şartlar altında iken bugün kendi ülkelerinde yaşadıkları zor günleri bilen Müslüman din kardeşlerimiz kendi doğduğu topraklarından kendi ülkelerinden ayrılarak daha mutlu daha huzurlu bir yaşam kurabilmek için batı ülkelerine Avrupa’ya göç etmektedirler. Bugün İslam ülkeleri böyle Türkiye farklı mı? Maalesef Türkiye’de onlardan çok farklı değil. Bu sabah yüzbinlerce çocuk Babasından Anasından bayram harçlığı alamayarak güne başladılar, Bugün yüzbinlerce çocuk bizim çocukluğumuz döneminde babamızın anamızın almış olduğu ayakkabıları kıyafetleri yatağımızın altına koyarak bayram olsun da bayramlıklarımızı giyelim heyecanını yaşayamıyorlar. Bu sabah işsiz kalan anne baba çocuklarına bayram harçlığı verememenin üzüntüsü içerisinde kafalarını eğerek çocuklarıyla bayramlaşmak zorunda kaldı.”

 Sonrasında konuşan Ülgür Gökhan; 30 gün oruçlarımızı tuttuk Allah kabul etsin diyorum bugün ramazan bayramını kutluyoruz. Ben öncelikle bütün hemşerilerimizin ve yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum esenlik içerisinde geçirmelerini diliyorum. Çanakkale biliyorsunuz en yaşanabilir ve en mutlu kent olarak seçildi bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Çanakkaleli hem şehirlilerimiz de bu bağlamda mutlu ve huzurlu bir şekilde bu bayramı tamamlarlar herkese iyi bayramlar diyorum.”

Özgür Ceylan ise konuşmasında şunlara yer verdi ;” Çanakkale halkının ramazan bayramını kutluyorum bu kutsal ayı hakkıyla yerine getirdik, ibadetlerimizi yaptık hep birlikte bu ayı idrak ettik ama Müslümanlığın belki de olmazsa olmaz ilkesi kul hakkı yememektir. Maalesef ki Bu iktidar kul hakkı yedi Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve ona destek verenlerin haklarını gasp ettiler. Hak yediler inşallah buna en güzel cevabı 23 Haziran’da İstanbullu seçmenlerimiz verecektir. Ben bir kez daha Çanakkale Halkının Bayramını kutluyorum Özgürlüklerin ve Barışın Kenti Çanakkale’de doya doya idrak ettiğimiz bir aydan sonra herkese güzel bir bayram sevdikleriyle olan bir bayram diliyorum her şey çok güzel olacak diyorum.”

Ali Uyanık;” Bir Ramazan bayramından sonra yine hep beraber toplandık parti bayramlaşmasından bir aradayız. Ülkenin en sıkıntılı zamanlarında bir bayram yaşamak bir çelişki gibi geliyor ancak biz yine bir arada dayanışma içerisinde olmayı geleceğe umutla bakmayı istiyoruz. Çanakkale’nin en yaşanır kent olması çok güzel ama bu bize yetmiyor bu ülkenin Türkiye’nin en yaşanabilir Ülke olması en yaşam kalitesi yüksek ülke olmasını sağladığımız günlerde yine bayramlarda bir arada olmak istiyoruz. Ben tüm Çanakkaleli hemşerilerimizin ve halkımızın bayramını kutluyorum saygılar sunuyorum.”

Birol Arslan;” Tutulan oruçlardan sonra bayramdayız bayram birlik beraberlik gerektirir bizde partimizle üyelerimizle başkanlarımızla milletvekilimizle birlikte bayramlaşma programındayız ramazan tabi ki tutulan oruçların aynı zamanda adaletli olmak ve bağışlayıcı olmak kavramları içerir ama maalesef adaletli olduğumuz ne kadar tartışılır bir ülkede yapılan haksızlıklarla adaletsizliklerle geçirdiğimiz bir ramazan ayıydı. İnşallah bayramda bir arada oluruz ve bu yapılan haksızlıklara adaletsizliklere karşı bir oluruz beraber oluruz ben Kepezli hemşerilerim Çanakkaleli hemşerilerim ve bütün İslam halkının ramazan bayramını kutluyorum güzel günler göreceğiz diyorum herkese iyi bayramlar iyi tatiller diliyorum.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 04.06.2019 17:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol