ÇTB’de SGK teşvikleri bilgilendirme toplantısı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) tarafından “SGK Prim Teşviklerinde Yenilikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ÇTB’de SGK teşvikleri bilgilendirme toplantısı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) tarafından “SGK Prim Teşviklerinde Yenilikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

27 Şubat 2018 Salı 15:08
ÇTB’de SGK teşvikleri bilgilendirme toplantısı

Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇTB Yön. Kur. Bşk. Yrd. Gökhan Uysal, ÇTB Meclis Bşk. Yrd. İzzet Arıcı, Meclis Üyeleri Sina Yücel ve Yaşar Çetin, Borsa Üyesi firmaların temsilcileri ile iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; “Çanakkale Ticaret Borsası olarak ana misyonlarının ekonominin büyümesi ve üyelerinin rekabet güçlerinin artırılması, ülkemizin iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, Bu misyonla faaliyete başladığımız 1991 yılından bu yana özel sektörümüzün önünü açan hemen her yasal düzenlemenin altında Çanakkale Ticaret Borsasının imzası vardır. Çanakkale Merkez ve irtibat bürolarımız ile üyelerimizin sıkıntılarını takip ediyor; bu sıkıntılara çözüm önerileri geliştiriyoruz. Daha sonra kamu-özel sektör istişare mekanizmaları ile bu sorunların çözümünün takipçisi oluyoruz. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu reform alanlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu misyon doğrultusunda üyelerimiz için, iş dünyasının en önemli ihtiyaçlarının başında gelen nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi noktasında İŞKUR ile çalışmalar gerçekleştirdik. İş dünyası olarak “Bu iş olur” sloganı ile başlatılan İstihdam Seferberliği kampanyasına sizlerin katkıları ile destek sağladık. Sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da Çanakkale Ticaret Borsası olarak çalışmalar yaptık. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en büyük sorunlarından biri olan finansmana erişim ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri olduğundan Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi olarak imkânlarımız ölçüsünde projeye kaynak aktararak Borsamız üyesi Kobilerimize 5000.000 TL’lik nefes olduk. Piyasalarımızın tedirgin olduğu bu günlerde bu proje ile Çanakkale ve Ülkemiz iş dünyamıza bir umut olduk” dedi.

“Teşvik tutarlarını faiziyle birlikte geri alma imkanı getiriliyor”

“Yine bugünde siz değerli üyelerimizin ödenen vergilerinden kaynaklanan teşviklerin geri alınması amacıyla bu toplantımızı organize etmekteyiz” diyen Üzen; “Bakanlar Kurulunun, TBMM'ye sunduğu 75 maddelik torba kanun tasarısı ile prim teşviki, destek ve indirim şartlarını sağlamasına rağmen söz konusu indirimlerden yararlanamamış işverenlere geçmişte birikmiş olan teşvik tutarlarını faiziyle birlikte geri alma imkanı getiriliyor. Çanakkale Ticaret Borsası olarak söz konusu kanun tasarısı ile ilgili INFOCUS DANIŞMANLIK ile işbirliği oluşturduk. Siz değerli üyelerimizin geçmişe dönük 7 yıl boyunca yararlanamadığınız tüm prim teşviki, destek ve indirim tutarlarını geliştirilen yazılım aracılığıyla hızlı, güvenilir ve eksiksiz hesaplayarak, doğru bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumuna belgelendirmek üzere bu teşvikten yararlanmanız için her türlü desteği sağlamayı amaçlamaktayız. Toplantımızın başarılı geçmesi ve tüm kesimlere fayda sağlamasını diliyorum” şeklinde konuştu. Çanakkale Ticaret Borsası tarafından düzenlenen SGK prim teşviklerinde yenilikler başlıklı sunuma davetli olarak katılıp borsa üyelerine konuyla ilgili bilgilendirme yapan Infocus Danışmanlık Denetim Ltd. Şti. uzmanları geriye dönük teşviklerin talebi hususunda kanunda öngörülen yararlanma süresinin kısıtlı olması nedeniyle işverenlerin hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtb
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol