ÇTSO’nun konuğu Başkan Gökhan

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Şubat 2019 ayı olağan Meclis toplantısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuk oldu.

ÇTSO’nun konuğu Başkan Gökhan

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Şubat 2019 ayı olağan Meclis toplantısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuk oldu.

15 Şubat 2019 Cuma 15:54
ÇTSO’nun konuğu Başkan Gökhan

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç; “2018 yılı ortalarında yaşanan gelişmeler sebebiyle ekonomimiz ciddi şekilde durgunlaştı. Özellikle Eylül ayı itibariyle ekonomimiz durağan bir döneme girdi. Euro, dolar kurunun yükselmesi sebebiyle firmaların borç yapılanması alt üst oldu ve birçok firma zor bir sürece girdi. Devletimizin ekonomiyi düzeltmek için uyguladığı hamleler bir nebze de olsa toparlanma sürecine katkı sundu. Yapılan hamleler ile euro, dolar kuru düşerken piyasalar biraz rahatladı” dedi.

“Dünyada büyük güçler arasında yaşanan siyasal ve ekonomik gerilimler çok yüksek” diyen Kılıç; “Bu arada; geçmişte var olan, dünyanın acil durumlarda sergilediği ortak irade artık kalmadı. Önümüzde zorlu bir ekonomik gelecek var. Bu tahminler karşısında kaygılanmamak mümkün değil. Küresel borç yüklü milli gelirin yüzde 225’ine, yani 3 katından fazlasına çıktı. Dünya ekonomisi tehlikeli bir sürece girmiş durumda, bütün ülkeler gibi Türkiye de büyük risk altında. Üstelik bu riskler insan yaşamına çok ciddi etkiler yapıyor. Küresel finansal koşulların özellikle borç yükü altında olan ülkelere yaptığı baskılar da önemli bir sorun. Bu borçlar dolar bazında ve ülkelerin makroekonomik göstergeleri tehdit ediyor. Konut satışları Aralık ayında maalesef ekside kaldı, iç piyasada durgunluk devam ediyor. Ekonomide soruna günlük ve kısa vadeli olarak bakıldığında hata yaparız, uzun vadede inşaat olsun, tarım olsun, diğer sektörler olsun kalıcı çözümlere yönelik adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

ÇTSO’nun ve Yönetimin ahenkli çalışmalarının Çanakkale’ye ciddi katkı sunduğunu dile getiren Kılıç; “2018 yılının Troya yılı ilan edilmesinde emek harcayan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Özellikle Turizm komiteleri, Valilik, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanı ve tüm STK’lara teşekkür ederim. 2018 yılı dolayısıyla Çanakkale’miz ciddi bir ivme kazandı, yatırımlar aldık. Ülkemizde ve yabancı ülkelerde Çanakkale’mizi tanıttık. Müzemiz açıldı ve birçok ile örnek olduk. Birlik beraberlik içinde hareket ederek EMİT Fuarı’nda (Dünyanın sayılı Turizm Fuarında ) Çanakkale’mizi turizmci arkadaşlarımızla ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla tanıttık ve temsil ettik. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her zaman olduğu gibi İlimizi ve değerlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Troya Müzesi hizmete açıldı ve Çanakkale için gurur kaynağı. Bizler önümüze çıkan engelleri aşacak güçte ve kararlılıkta bir milletiz. Ve hep birlikte, el ele vererek bir kez daha zorlukların üstesinden gelmeyi başaracağız. 2019 yılında da ÇTSO olarak birçok başarılı projeye imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kentimizi yatırımlarımız ve hizmet ile güçlendireceğiz

Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Mükemmel bir coğrafi konumun, mitolojik ve milli tarihin çok özel bir kentiyiz. Kent kültürünü özümsemiş bir iliz. Turizmdeki geleceğini planlamak, yol haritasını belirlemek ve yatırımların hayata geçirilmesi için şehrimizdeki kurumların, turizm derneklerinin, üniversitelerin turizm fakültelerinin iştirakiyle hareket ederek kentimizi yatırımlarımız ve hizmet ile güçlendireceğiz. Yeter ki gerekli teşvikler ile güçlü adımlar atabilelim. Turizmdeki devlet teşvikleri ve uluslararası teşviklerden yararlanabilmek, Çanakkale’mize gelen turist sayısını kademeli olarak artırabilmek için şehrin turizme yönelik bir yol haritasını çizmek, kongre ve fuar turizmini geliştirebilmek için Çanakkale Ticaret Odası şehrin turizmi için daha önce olduğu gibi yine taşın altına elini koymaya hazırdır. Birlikte hareket ederek turizmde çok büyük başarılara imza atacağımıza eminim.”

Başkan Gökhan meclis üyelerine seslendi

Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmanın ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin 5 yılda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Ülgür Gökhan konuşmasının ardından, ÇTSO Meclis üyeleri tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Ülgür Gökhan’a ÇTSO Meslek Komiteleri tarafından Yönetim Kuruluna iletilen sorunlar arasında yer alan; Çanakkale‘nin otopark sorunu, otogar tuvaleti, bekleme salonu ve Çan kavşağı yol bağlantısı, AVM’de denetimlerin arttırılması, yıkılan Kamu binalarının yerine bina yapılmaması, yeşil alanların arttırılması, ada bazında imar uygulaması konularını gündeme getirdi. Meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen diğer konular da; trafik sorunu, yaya geçitlerinin bazı alanlarda çok yakın mesafede yer alması, taziye evi ihtiyacı, Belediye kreşlerinin aynı işi yapan özel sektöre rakip olmaması gerektiği oldu. Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2018 yılı kesin hesaplarına ilişkin raporunun Batuhan Eyit tarafından okunması ve onayının ardından, azami fiyat tarife talepleri görüşülerek Meclis oturumu tamamlandı.                                                   

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol