Ejder’den sert tepki

Eceabat eski Belediye Başkanı Adem Ejder, sosyal medyada yayınlanan Eceabat Belediyesi’ne ait mali durum çizelgesine tepki gösterdi.

Ejder’den sert tepki

Eceabat eski Belediye Başkanı Adem Ejder, sosyal medyada yayınlanan Eceabat Belediyesi’ne ait mali durum çizelgesine tepki gösterdi.

03 Mayıs 2019 Cuma 17:03
Ejder’den sert tepki

Sosyal paylaşım sitesinden konu ile ilgili bir yazılı açıklama yayınlayan Eceabat eski Belediye Başkanı Adem Ejder, bazı şer odaklarının elinde olan sayfalarda paylaşılan Eceabat Belediyesi’nin 31 Mart 2019 itibariyle mali durum çizelgesinin doğrululuk payının bulunmadığını söyledi. Ejder; “Haftanın başında Eceabat Belediyesi Sosyal Medya hesaplarında ve bazı şer odaklarının elinde olan sayfalarda Eceabat Belediyesi 31 Mart 2019 İtibariyle Mali Durum Çizelgesi paylaşıldı. Öncelikle belirtmek isterim ki Mali Durum Çizelgesi birilerinin istediği şekilde yazılıp çizilmiştir. Kesinlikle bir doğrululuk payı bulunmamaktadır. Görevi halka hizmetten başka birşey olmayan kişiler daha görevinin 1.ayında pes etmişe benziyorlar. 2014-2019 Mali Durum Çizelgesini sizlerle paylaşayım. Biz 2014 yılında göreve geldiğimizde Belediyenin 14.5 Milyon TL İller bankası ve Esnafımıza büyük miktar bir borcu bulunmaktaydı. Ancak hiçbir zaman bunu dile getirip mağdur edebiyatı yapmadık. Bizim tek bir görevimiz olduğunun bilinciyle tek derdimizin Eceabatlı Hemşehrilerimize hizmet olduğunu biliyorduk. Her zaman dediğim gibi ''Halka Hizmet Hakka Hizmettir.'' sözüyle 20 Yıl Şehitler Diyarı Eceabatımıza hizmet ettim” dedi.

“Kimseye Eceabatlının yerini peşkeş çekmedim”

“Kimseye Eceabatlının yerini peşkeş çekmedim. Her zaman Hemşehrilerimizin hakkını korudum” diyen Ejder; “2014 yılında göreve geldiğimizdeki 14.5 Milyon İller Bankası borcunu her zaman düşürülerek 31 Mart 2019 İtibariyle 8.5 Milyon TL kadar düşürdük. Kısacası 5 Yılda 6 Milyon TL İller Bankası kredisi ödedik. Bu kredi şehrin su arıtma, kanalizasyon vs. Projeler için kullanılıyor ve Ödeme vadeleri 15-20 Yıllık oluyor. Güncel Borç diye paylaşılan borç aslında 15-20 Yılda ödenecek bir borç ve bu belediyemize gelen paydan otomatik kesiliyor.Belediye haricen bir ödeme yapmıyor. Diğer bir konuda Personelimizin maaşları ve emekli ikramiyeleri olarak bir kalem belirleyip sanki tüm personelimizi aynı anda emekli edecek kadar bir ikramiye tutarı belirtmişler ve İşkur vasıtasıyla çalışan personelimizin maaşlarınıda buraya dahil etmişler. İşkur aracılığıyla çalışan personelimizin maaşlarını aslında İşkur ödemektedir. Belediyemizden bir para çıkışı olmamaktadır. Kendilerine göre çizip paylaştıkları tabloya aslında gelir–gider oranını paylaşsalar bu tür yanıltıcı rakamlar yerine gerçek rakamları görebileceğiz” şeklinde konuştu.

“Borcu bulunmayan ender belediyelerden birisiyiz”

Ejder sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şunu da belirteyim Eceabat Belediyesi olarak başta Sosyal Güvenlik Kurumu ve Devletimizin herhangi bir kurumuna BORCU BULUNMAYAN ender belediyelerden birisiyiz. 5 yılda belediye araçlarımızın %85'i kadarını yeniledik. Sıfırdan kurulan Belediye şirketimize tamamen kendi imkanlarımızla ve hiç borçsuz yaklaşık 8 Milyon TL değerinde araç kazandırdık. Araçlarımızın hepsi 2015 model üstü ve ilçemizin 10-15 yıl tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda araçlar. Bu araçlarımızla yapılan ticari faaliyetler sayesinde yaklaşık 58 Belediye şirketi personelimizle güçlü belediye kadrosu oluşturduk. Belediyemizin ve Şirketinin kasasında para hiç bir zaman eksi olmadı her zaman maaşları ve ikramiyelerini zamanında ödedik. Ücretsiz Hastane servisi ve Öğrenci Servislerimizle hafta içi her gün halkımıza hizmet ettik. Çanakkalede öğrenim görüp Eceabatta ikamet eden yaklaşık 200 öğrencimize Ücretsiz Geçiş Kartı hizmeti sağladık. Şehir dışında tedavi olmak zorunda olan vatandaşlarımız için ücretsiz araç ve şoför tahsis ettik. Kemalpaşa Kordon Düzenlemesi, Şehitler Parkı ve Seyit Onbaşı Parkları sayesinde tüm kıyı şeridimizi yürüyüş yolu haline getirdik. Her zaman yeşil alan kazandırdık. İlçe Kabristanlığımıza ve Çeşmelerimize özel önem verdik. İlçemizin kanalizasyon ve alt yapı sorununu sıfıra indirdik. Kısacası yeni yönetimler hiçbir şey yapmasa bile biz İlçemizi 10-15 yıl ileriye götürdük. İş bilenin kılıç kuşananın... Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol