Erkek; “Yapılanlar Çanakkale Ruhuna yakışmıyor”

Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde protokol konuşmasında CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yer verilmemesine CHP’den tepki gecikmedi.

Erkek; “Yapılanlar Çanakkale Ruhuna yakışmıyor”

Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde protokol konuşmasında CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yer verilmemesine CHP’den tepki gecikmedi.

19 Mart 2018 Pazartesi 18:09
Erkek; “Yapılanlar Çanakkale Ruhuna yakışmıyor”

CHP Çanakkale İl Binası’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve çok sayıda partili katıldı. İlk olarak söz alan CHP’li Vekil Bülent Öz; “18 Mart Deniz Zaferi’mizdi ve şehitlerimizi andığımız bir gündü. 18 Mart 1925’te Anadolu’nun 4 bir köşesinden Çanakkale’ye gelerek, 7 düvel düşmana dur denilen ve savaştan barışın yaratıldığı gün 18 Mart 1915’in 103. Yıl dönümüydü. Bu şanlı tarihimizi kutlayıp, şehitlerimizi anarken ne yazık ki üzücü olaylar yaşadık. Hep dile getirdik, getiriyoruz. Sanki bilinçli olarak Çanakkaleli hemşerilerimizin kutlama alanına alınmadığı kutlamaları yaşıyoruz. Elbette ki il dışından gelen misafirlerimiz, bizlerin başımızın üstünde yerleri vardır. Ama özellikle il dışından gelen misafirleri sabahın erken saatlerinde stadı alınıyor. Tabi törene yakın saatlerde Çanakkaleli hemşerilerimiz stada geldiğinde, “Stad doldu. Kapılar kapandı” denerek Çanakkaleli hemşerilerimiz kapı dışında kalıyor. Kentin seçilmiş Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a son iki yıldır bilinçli bir şekilde ıslıklama ve protesto yapılmakta. Bununla ilgili ben geçen yıl bir soru önergesi vermiştim Başbakan’a. “Kentin seçilmiş belediye başkanı bilinçli olarak neden yuhalanıyor. Organize bir planlamamı var.” Şeklinde ve “Çanakkaleli hemşeriler stada neden alınmıyor” diye 1 yıl oldu hala cevap gelmedi. Bu olayların bilinçli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bu sözde akademisyen derhal görevden alınmalı

“Bunun haricinde, Onsekiz Mart Üniversitesi’nde sözde akademisyen bir zat şehitlerimize ve camilerimize alçakça dil uzattı” diyen Öz; “Onsekiz Mart Üniversitesi’nde sözde bir akademisyen çıkıp, “Çanakkale’de camiler genel ev olarak kullanılmıştır” şeklinde yalan ve iftira atarak şehrimize, geçmişimize açıkçası şehitlerimize dil uzatıyor. Biz şehitlerimize olan borcumuzu bu şekilde dil uzatarak ödeyemeyiz. Biz şehitlerimize olan borcumuzu çağdaş medeniyetlere ulaşarak ödeyebiliriz. Ama maalesef bu zata soruşturma dahi başlatılmamış. Hala derslere giriyor. Şuanda inceleme aşamasında. İnceleme bittikten sonra soruşturma açılacağı, soruşturma açıldıktan sonra görevden alınacağı söyleniyor. Bunun takipçisi olacağız. Bir an önce bu soruşturma açılmalı ve soruşturma açıldıktan sonrada bu sözde akademisyenin derhal görevden alınması lazım. Çanakkale’nin ekmeğini yiyip, suyunu içen bu kişi, bu konuşmaları ve bu düşünceleri ile Çanakkale’mize yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Erkek; “Çanakkale ruhuna saygısızlık yapılıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, “Öncelikle vurgulamak isterim ki 18 Mart’ta Çanakkale halkına ve tarihimize büyük bir saygısızlık yapıldı. Bu saygısızlık bizzat sarayın talimatı ile Ak Parti tarafından gerçekleştirdi. Tarihimizde ilk kez Çanakkale halkının temsilcisi olan seçilmiş Belediye Başkanı’nın katılmadığı bir resmi tören gerçekleştirildi. Dünkü törenlerde Çanakkale Boğaz Komutanı konuşturuldu, Çanakkale Valisi konuşturuldu. Ama Çanakkale Belediye Başkanı olmadığı için törenlerde konuşamadı. Ama sosyal medyada tarihi bir konuşma gerçekleştirerek, tüm Çanakkaleli hemşerileri ve tüm Türkiye ile bu konuşmasını paylaştı. Hiç kimsenin ifade ve düşünce özgürlüğünü elinden alamazsınız. Ama 18 Mart gibi tarihimizin en şanlı, en önemli zaferlerinden birinin kutlamasında siz Çanakkale Belediye Başkanı’nı törenlere katmayıp, bunu engelliyorsanız, bunun en güzel cevabını Çanakkale halkından zamanı geldiğinde alırsınız. Tabi o törenlerde Çanakkale halkıda yoktu. Çanakkale halkının temsilcisi olmayınca Çanakkale halkıda tabi ki olmuyor. Bir siyasi partinin organizasyonu ve bindirilmiş kıtalar ile bir tören gerçekleştirilmek isteniyor son zamanlarda Çanakkale’de. Ama işte bu 18 Mart’ın, tarihin bir töreni olmuyor ve maalesef bir siyasi partinin mitingi oluyor. Yapılanlar Çanakkale ruhuna yakışmıyor. Çanakkale ruhuna saygısızlık yapılıyor. Biz ilgili yerlere en güzel cevabı 10 binin üzerinde hemşerimiz ile birlikte fener alayı sırasında verdik” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol