Faaliyet raporu onaylandı

Gelibolu Belediyesi’nin 2017 yılı başkanlık faaliyet raporu geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi CHP, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özacar, duyulan ortak güven için meclis üyelerine teşekkür etti.

Faaliyet raporu onaylandı

Gelibolu Belediyesi’nin 2017 yılı başkanlık faaliyet raporu geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi CHP, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özacar, duyulan ortak güven için meclis üyelerine teşekkür etti.

06 Nisan 2018 Cuma 13:31
Faaliyet raporu onaylandı

Gelibolu Belediyesi’nin 2017 yılı başkanlık faaliyet raporu, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar’ın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumu mazeret bildiren iki üye dışında tüm üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından meclis üyeleri ile Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2017 mali yılı denetleme komisyon raporu paylaşıldı. Raporda, 2017 yılı harcamalarının 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanununun öngördüğü ilk ve esaslar dikkate alınarak yapıldığı, belediyenin orta ve uzun vadeli yatırım planının yapılması gerektiği, bütçe kalemleri itibarıyla disiplinli mali politikalar uygulandığı, mal ve hizmet alımlarında daha çok ihale yoluyla alımlar yapılarak rekabet ortamının sağlandığı, alacakların tahsili konusunda gerekli özen gösterilmekle birlikte yeterli olunamadığı, harcamalarda daha çok yatırım harcamalarına öncelik verildiği belirtildi. Raporun okunmasının ardından Belediye Başkanı Özacar, meclise 2017 yılı faaliyet raporunu sundu. Gelibolu Belediyesi’nin 2017 yılı gerçekleşen gelirlerinin yılsonu itibarıyla yüzde 73,88 gerçekleşme oranı ile 41.374.336,04 TL olarak kesinleştiğini bildiren Başkan Özacar, gerçekleşen gider toplamının da yüzde 93.43 gerçekleşme oranı ile 52.323.944,27 TL olduğunu açıkladı. Tüm birimlerin raporunun sunulmasının ardından yasa gereği Başkan Özacar toplantıdan ayrıldı, yönetimi meclis birinci Başkan Vekili Mustafa Çoban devraldı.

Okunduktan sonra oylamaya sunulan Gelibolu Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu, geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi bu yıl da CHP, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Özacar, oylamanın ardından meclis üyelerine teşekkür ederek “Bu kente hizmet etmekten büyük keyif alıyoruz. Güzel şehrimize bir şeyler yapılmışsa bu hepimizin başarısı. Bundan sonraki süreçte de el birliğiyle Gelibolu’ya hak ettiği güzel hizmetleri devam ettirmenin gayreti içinde daha fazla çalışma olanağı buluruz” ifadelerini kullandı. Belediye encümen üyeliği seçimiyle devam eden oturumda, CHP grubunun aday gösterdiği Arif Taş ve Mustafa Çoban oy çokluğuyla bir yıl süre ile görev yapacak encümen üyeleri oldular. Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Kemal Tarım, Ali Rıza Sayın, Özkan Sürer, Feyzullah Ayyıldız ve Ayhan Öztürk’ün, İmar Komisyonu üyeliklerine Deniz Cankara, Hakan Öztürk, Gülüzar Durgunoğlu, Serkan Gelmez ve Ahmet Sezgin’in oy seçildiği toplantıda, 2017 yılındaki meclisin tatil ayı olarak Ağustos belirlendi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BelediyesiGelibolu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol