Genç girişimcilerden Rektör Acer’e ziyaret

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı ve TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ. Kürşat Tuna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Genç girişimcilerden Rektör Acer’e ziyaret

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı ve TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ. Kürşat Tuna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

19 Şubat 2018 Pazartesi 16:33
Genç girişimcilerden Rektör Acer’e ziyaret

Yapılan ziyarette, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Ticaret Borsası Genç Girişimciler Kurulu Sorumlusu Burcu Genç ve Genç Girişimciler Kurulu üyesi Sertan Çelikten de hazır bulundu. Ziyarette Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu’nun yapısı, üye profilleri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren GGK Başkanı Tuna, “2008 yılından bu yana Çanakkale Ticaret Borsamızın sekreteryasını yürüttüğü 138 kişilik ekibimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. Tuna TOBB’un bizlere vermiş olduğu bu fırsatı çok değerli bulduklarını belirterek, diğer illerin GGK’larıyla da koordineli şekilde çalıştıklarını belirtti. TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı ile ilgili bilgiler veren, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kürşat Tuna; “Malumlarınız olduğu üzere TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı, 2015 yılında ‘teknolojik ar-ge ve inovasyon’ içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan bir geri ödemesiz %100 hibe programıdır. Bu hibe programına başvurarak teknolojik AR-GE ve İnovasyon içeren iş fikirlerini gerçekleştirmek ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilerimize bu program kapsamında iş planı yazma eğitimi, bire bir mentorluk desteği vb. tüm hizmetlerimiz ücretsiz olarak sağlanacaktır. Proje kapsamında Anadolu’daki girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemini geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonuyla yürütülen Garaj-Yap Yenilikçi Anadolu Projesi (YAP) kapsamında sürdürülen BİGG (Bireysel Genç Girişim) Garaj projesi, teknoloji konusunda özgün fikri olan, proje geliştirme için bilgi ve becerisi olan ancak yeterince destek ve kaynak bulamayan girişimci ve girişimci adaylarının projelerine TÜBİTAK tarafından 150.000 TL’ye kadar hibe kazandırmak amaçlanmaktadır” dedi. Bugüne kadar 40 girişimciye TÜBİTAK’tan her birine 150.000 TL tutarında hibe kazandırılan destek programına ilişkin, Girişimcilerin sağlanan bu imkandan faydalanmalarını isteyen İ.Kürşat Tuna; Çanakkale’den önemli fikirler çıkacağına inandığını, teknolojik ar-ge ve inavasyon içeren iş fikri başvurularının 28 Şubat 2018 tarihine kadar http://bigg-garaj.org/ adresine yapılması gerektiğini belirtti. Ziyaretin sonunda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Genç Girişimciler Kurulu’na ziyaretleri için teşekkür ederek, Girişimciliğe önem verdiklerini, BİGG (Bireysel Genç Girişim) Garaj projesinin ÇOMÜ ve ÇOMÜ Teknopark'ta duyurusunun sağlanması ile ilgili her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Tobb
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol