Geri sayım başladı

Organizasyonun Truva Yılı kapsamında özellikle yabancı yarışçılar için özel bir ilgi odağı olan Truva bölgesinde organize edilmesi nedeni ile yarışın tanıtım toplantısı Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Geri sayım başladı

Organizasyonun Truva Yılı kapsamında özellikle yabancı yarışçılar için özel bir ilgi odağı olan Truva bölgesinde organize edilmesi nedeni ile yarışın tanıtım toplantısı Çanakkale’de gerçekleştirildi.

21 Eylül 2018 Cuma 17:10
Geri sayım başladı

İSOFF Başkanı Erkan Birinci, Valilik adına Turan Yılmaz, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü adına Aziz Sinan Alp’in katıldığı koordinasyon ve bilgi toplantısında yarışın akışı ve etaplar hakkında bilgi paylaşıldı. 5 Organizatör Ülkenin katıldığı 6 ayaklık Uluslararası bir Off-Road Yarış Serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES’in 5. ayağı olan BAJA TROIA TURKEY, 4-7 Ekim tarihlerinde Çanakkale’de İSOFF tarafından organize ediliyor. Ralli ve Motosiklet Kategorilerinde koşulan 4 günlük yarışta, Türkiye’nin önde gelen otomobil ve motosiklet yarışçıları ve aralarında tanınmış İtalyan yarış takımı RALLIART’ın da yer aldığı 40’a yakın yabancı ekip start alıyor. Ralli Kategorisinde geçtiğimiz sene BAJA TROIA TURKEY’de birinci olan Ahmet Ünlü, Vural Ak, Kenan Çarpışantürk, Bant Boru adına İlayda Hancı gibi tanınmış isimler start alırken, Motosiklet Kategorisinde Şakir Şenkalaycı, Malik Akkafa, Ümit Salkım, Bora Salkım gibi başa koşan isimler yer alıyor. Ön kayıtların devam ettiği yarışta şu ana dek Bulgaristan’dan 2, İsrail’den 6, Romanya’dan 8, Sırbistan’dan 2, Yunanistan’dan 7, İtalya’dan 14 yarışçı listeye adını yazdırdı.

BAJA TROIA TURKEY 2018, 4 Ekim 18.30’da Çanakkale Truva Atı önünde seremonik start ile başlayacak. İSOFF tarafından EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN Serisi kapsamında Türkiye’ye getirilen BAJA TROIA TURKEY, ilk kez geçtiğimiz yıl 26-29 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de organize edildi. Organizasyonda özelikle yabancıların da efsanelerden tanıdıkları Truva bölgesi seçildi. Bu yıl BAJA TROIA TURKEY 2018, 4-7 Ekim tarihleri arasında yine aynı bölgede start alacak. 4x4 araçlar, buggy’ler, ATV ve UTV’ler ve motosikletler bu zorlu yarışta hem cüretkâr off-road etaplarını hem de yüksek hızlı performans etaplarını kat edecekler.

Etaplar

Yarışın etapları geçen seneki yarışla aynı bölgede, değişik parkurlar halinde planlandı. Seremonik Start Çanakkale merkezinde Truva atının önünden verilecek. Prolog Etabı ve Özel Seyirci Etapları Çanakkale Kipa yanında hazırlanan özel parkurda koşulacak. Özel Etaplar orman ve köy yollarında koşulacak. Yarışın arazi etapları merkezden yaklaşık 30 km mesafede koşuluyor. Her bir etabın ortalama uzunluğu 100 km. Toplam etap uzunluğu 822,72 km. Yarış toplam 4 gün, toplam 11 etaptan oluşuyor

Özel seyirci etabı

Seyirci etabı/Prolog 7 km uzunluğunda hazırlandı. Gece koşulacak etaplar görselliği arttırma amacı ile, araçların ikişer ikişer, yan yana start alıp, ortada bir köprü geçişi ile birbirine bağlanan ikiz parkurlarda yarışması esasına göre hazırlandı.

Katılımcılar

Ağustos sonu Ralli sınıfında 38, Motosiklet sınıfında 30 ön kayıt oldu. Bulgaristan’dan 2, İsrail’den 6, Romanya’dan 8, Sırbistan’dan 2, Yunanistan’dan 7, İtalya’dan 12 yarışçı ön kayıtlarını tamamladı. Katılanlar arasında Ralliart, Vural Ak, Şakir Şenkalaycı gibi tanınmış isimler de var. Bu sene toplamda yarışçı sayısının 100’ü aşmasını bekliyoruz. Ralli ve Motosiklette yabancı yarışçı sayısı şu anda 40 oldu. Kayıtlar Eylül’ün sonuna kadar açık olacak.

Güvenlik

Organizasyon tüm etaplarda yarışçıların hareketlerini anında izleyebileceği bir Özel GPS Takip sistemi ile iletişimi ve güvenliği üst düzeyde sağlıyor. Acil durumlar için bir helikopter ve kurtarma ekipleri hazır bekliyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol