Gökhan; “Bir ihale yapılacaksa bu şeffaf olmalıdır”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamidiye Tabyaları ile ilgili ihaleyi de gündeme getiren Başkan Gökhan; “İhaleyi kimler alacak hep birlikte göreceğiz” dedi.

Gökhan; “Bir ihale yapılacaksa bu şeffaf olmalıdır”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamidiye Tabyaları ile ilgili ihaleyi de gündeme getiren Başkan Gökhan; “İhaleyi kimler alacak hep birlikte göreceğiz” dedi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 18:03
Gökhan; “Bir ihale yapılacaksa bu şeffaf olmalıdır”

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; 24 Haziran seçim sonuçlarına da değindi. Çanakkale Milletvekillerine görevlerinde başarılar dileyen Başkan Gökhan; “Çanakkale Milletvekilliğinde CHP’nin 2, AKP’nin 2 Milletvekili olduğu belirlendi. Bu bağlamda yeni seçilen AKP’den Sayın Jülide İskenderoğlu, CHP’den Özgür Ceylan ve tekrar seçilen kıdemli vekillerimiz CHP’den Muharrem Erkek, AKP’den Bülent Turan’a bir kez daha seçilmelerinden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“Muharrem İnce birinci çıktı”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çanakkale genelinde oy oranı olarak Muharrem İnce’nin yüzde 43,77 ile birinci çıktığını ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale’nin gündemine geldiğimizde, burada en yüksek oyu Adalet ve Kalkınma Partisinin aldığını görüyoruz. Ama burada ittifakların söz konusu olduğunu belirtmek isterim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çanakkale genelinde oy oranı olarak Sayın Muharrem İnce yüzde 43,77 ile birinci çıkmış durumda. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ise oy oranı yüzde 41,96. Çanakkale merkezde ise Sayın Muharrem İnce 56,39, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 29,59 oy almış. Demek ki Çanakkale hem merkezde hem genelde Sayın Muharrem İnce birinci çıkmış” diye konuştu.

“1968’den beri CHP’ye oy çok bu kentte”

Çanakkale’de 1968’den beri CHP’ye çok oy çıktığını dile getiren Başkan Gökhan; “Seçimler bitti ve Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan hedefi belediyeye çevirdi ve bir soruyla ortaya çıktı. Çanakkale merkezinde CHP’ye oy niye çok? Diye bir soru karşılaştık. 1968’den beri CHP’ye oy çok bu kentte. Bunda şaşırılacak bir şey yok, topluma bakış açımız farklı. Biz hep yatırımlar yapıyoruz. Aynı zamanda halkla birebir ilişki içerisinde olduğumuz etkinlikleri yapıyoruz. Konserler yapıyoruz, toplu mekânlar açıyoruz, plajlar yapıyoruz, sinema günleri yapıyoruz, festivaller yapıyoruz, her ay kültürel ve sanatsal etkinlikler yapıyoruz, müzeler açıyoruz çok çeşitli etkinliklerimiz var. Bunda insana yönelik işler yapıyoruz. Dediğim gibi birçok alanda belediyenin yapmakla görevli olduğu işler değil ama bunun dışında halka birebir dokunan sosyal yardımlardan tutun, engelli merkezimizden tutun birçok konuda Çanakkale halkımızla beraber işlerimizi götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizde ihaleye talibiz”

Hamidiye Tabyaları restorasyon çalışmaları kapsamında yapılan işletme ve büfelerin ihalesi ile ilgili de bazı iddialarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tamamıyla bir varsayım olarak söylüyorum; bildiğim bir şey yok. Olsa zaten söylerim. Bu tabyaların restorasyonu sırasında sormuştum; buralar ne olacak? Buraların büfelerini kim işletecek? Elbet birileri işletecekse bizde girelim dedim. İlgili memur arkadaşları hatta ihale süreci ile ilgili bilgi almak için de gönderdik. Şu ana kadar bir ihale haberi çıkmadı ama duyumlarımız var. El altından teklifler toplanıyormuş! Mesela birilerini gönderiyorlarmış çeşitli firmalara; ‘Sen şurası için git teklif al gel’ diye söylentiler var. Bu söylentiler üzerine bunları söyledim. Eğer böyle ise yanlış olur, bu sefer şok şok diye yazarsınız. İhaleyi kimlerin kazandığı ortaya çıkınca şoklar olur. Kim alırsa alsın bunun söylentisi olur. O yüzden bir ihale yapılacaksa bu şeffaf olmalıdır. Belediye de girebilmelidir. En çok parayı kim veriyorsa o almalıdır ihaleyi ki devlette kazansın. Ayrıca Hamidiye Tabyalarının bakımı da büyük meseledir. Bakım masrafları da çok olacaktır. Bu benim önerimdir, yine kendileri bilir” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol