Gökhan; “Çanakkale büyüdükçe trafik sorunu da büyüyor”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ile Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından Marina Restoran’da düzenlenen programda bir araya geldi.

Gökhan; “Çanakkale büyüdükçe trafik sorunu da büyüyor”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ile Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından Marina Restoran’da düzenlenen programda bir araya geldi.

24 Eylül 2018 Pazartesi 16:03
Gökhan; “Çanakkale büyüdükçe trafik sorunu da büyüyor”

Programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, Çanakkale Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, S.S.18 Nolu Şehir içi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş ve kooperatif üyeleri katıldı. Programda konuşan Başkan Gökhan, kooperatif üyelerinin sorunlarına değinirken, kent içi ulaşımı hakkında da bilgiler verdi. Kent içi ulaşım hizmetinin belediyelerin görevi olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Otobüs işletmecileri, taksiciler, servis işi yapa değerli esnafımız, bu kentin ulaşım hizmetinde yer almakta. Ulaşım hizmetinin bir numaralı sorumlusu belediyedir. Belediye minibüsçü, taksici bulamadım diyemez. Belediyeler bu hizmetleri yapmakla görevlidir. Tabi bu görevi hep birlikte paylaşıyoruz. 2006 yılında çıkan yasa ile birlikte bu hizmeti birlikte yapmaya başladık. Kepez, Güzelyalı ve Dardanos’u da birleştirerek birlikte toplu taşıma hizmeti vermeye başladık. Bu aynı zamanda kaliteyi de yükseltti. Ama bu belediyenin sorumluluğunu azaltmıyor. Onun için yıllardır birlikte hizmet üretmenin yollarını arıyoruz. Daha iyi olabilir miyiz? Daha iyi olabiliriz” dedi.

Çanakkale büyüdükçe trafik sorunu da büyüyor

Kentin büyümesi ile birlikte trafik sorununun da arttığını belirten Başkan Gökhan; “Çanakkale büyüdükçe trafik sorunu da büyüyor. Trafik sorunumuz daha öncede vardı ve daha da olacak. Çünkü nüfus arttıkça araç artıyor, kente gelen gidenler artıyor, ilçelerden hastaneye gelenler artıyor. Bu nedenle kentin trafik yoğunluğu giderek de artacak. Kentin büyümesi ile birlikte bunları çözebilmek için bizim de toplu taşımayı arttırmamız gerekir. Kent 250 bin nüfusa ulaştığında, toplu taşımada raylı sistemlerde devreye girecek. Ama bu şehir 250 nüfusa ulaştığında olacaktır. Aynı zamanda kentimiz bir üniversite kenti. Özellikle bu nedenle sabah saatlerinde bir yoğunluk oluşuyor. Ama buna da sefer sayılarını arttırarak, ek seferler koyarak çözüm bulmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hedefimiz her geçen yıl toplu taşımayı arttırmak

Toplu taşımanın arttırılmasını gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Hedefimiz her geçen yıl toplu taşımayı arttırmak. Nitekim istatistikler de bunu gösteriyor. Çanakkale’de toplu taşımada rakamlar yükseliyor ama bunu daha da arttırmalıyız. O zaman ne yapacağız? Araçlarımızı yenileyeceğiz. Tabi bu konuda kooperatif üyelerimizi fazla zorlayamıyor, çünkü maliyetler ortada ve her geçen gün de artıyor. Ancak toplu taşıma konusunda epey bir yol aldık. Faaliyetlerimiz de bunu gösteriyor. Şimdi yeni bir trafik sirkülasyon projesi hazırladık ve bunu meclisimize sunduk. Bunu da başarabilirsek yolları tek yön haline getireceğiz. Bunu başarabildiğimiz takdirde yakıt maliyetlerimiz düşecektir.” dedi.

Esnaf kar edemiyor

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Son zamanlarda çok konuşulan konulardan bir tanesi de otobüslere ücretsiz binişler. Evet, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bir hak tanınmış olabilir. Ama 65 yaş genç bir yaş. Bu yaşın hiç olmazsa 75 yaş üstünde olması gerekir. O zaman devlet ulaşım ücretlerini hesaplasın ve emeklilere ona göre zam yapsın. Bu esnafın üzerine yıkılmasın. Esnafın çok karı olsa tamam ama esnaf kar edemiyor. Ben kendi personelime günde sadece 2 biniş hakkı veriyorum. En azından 65 yaş ulaşım kartlarına da belirli bir biniş hakkı verilmesi gerekir. Esnaflarımızın mağdur edilmemesi için bu konuda bir çözüm bulunmalı ve bu esnafa yüklenmemelidir” dedi.

Biz görevimizi yerine getiriyoruz

Konuşmasında kent içi trafik sorununa da değinen Başkan Gökhan; “Çanakkale’de trafik sorunu var, belediye bunu çözmüyor deniyor. Bu belediyenin görevi değil. Belediye yolu yapar, trafik işaretlemelerini yapar. Sen otobüsü yolun ortasına koyduğunda benim onu çektirme gibi bir yetkim yok. Kaldırımın üstüne koy, onu da çektiremem. Yasa böyle diyor. Trafik yetkisini belediyeye verdiğin zaman bu konudan beni sorumlu tutabilirsin. Onun dışında belediyeyi sorumlu tutamazsın. Yol yap diyorsun yapıyoruz, trafik işaretlemesi yap diyorsun yapıyoruz. Biz görevimizi yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu. Trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Hedefimiz her zaman daha çok toplu ulaşım ve daha çok insan taşıma olmalı. Hem trafik sorununu çözmek, hem de tasarruf etmek için bunu sağlamak zorundayız. Üzerimize düşen ne varsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Başkan Gökhan konuşmasının ardından kooperatif üyelerinin istek ve taleplerini dinlerken, program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol