Gökhan; “Mutfaktaki yangını anlatın”

31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimler için çalışmalarına gençlerle başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin kadınlarıyla coşkulu kahvaltıda bir araya geldi.

Gökhan; “Mutfaktaki yangını anlatın”

31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimler için çalışmalarına gençlerle başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin kadınlarıyla coşkulu kahvaltıda bir araya geldi.

12 Şubat 2019 Salı 17:57
Gökhan; “Mutfaktaki yangını anlatın”

Kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali katıldı. Organizasyonda yeni dönem kadın Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclis Üyesi Adayı tanıtıldı. Zeynali yaptığı konuşmada; “Yerel yönetimlerimizdeki temel ilkelerden olan; kimseyi ötekileştirmeyen, hoşgörülü, şeffaf bütçeli, yoksulluğun olmadığı, çocukların yatağına aç girmediği, üreten, kültürel mirasımızı koruyarak hayata geçiren, kentteki canlılarla hakların korunduğu, çocukların parklarda oynadığı alanları istiyoruz. Esnafıyla, işçisiyle, kadınlarıyla, öğrencisiyle birlikte mutlu huzurlu belediyeler istiyoruz. İşte bu belediyecilik Çanakkale’de var” dedi.

“Çanakkale kadının elinde büyür”

İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol ise konuşmasında: “Karşıda yatan şehitlerimize borcumuz var. Alacağımız dersler var. Şimdi bizleri Çanakkale’de yeneceklerini zannedenler var. Çanakkale’yi verecek miyiz? Veriyor muyuz? Çanakkale bizim mi? Çanakkale kadındır. Çanakkale kadının elinde büyür. Çanakkale kadınla var. Çanakkale’yi kimselere vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Çanakkale’ye bahar erken geldi”

İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Geçtiğimiz günlerde gençlerimizle bir araya geldik. Bugün kadınlarımızla beraberiz. 31 Mart’ta tüm Türkiye’de çiçekler açacak, bahar gelecek ama Çanakkale’de bahar erkenden geldi. Çanakkale’de seçimlerin sonucu belli. Çanakkale’de çiçekler açtı, Çanakkale’ye bahar geldi. Bunun en önemli nedeni siz değerli kadınların gösterdiği performanstır, gayrettir. Çanakkale örgütü bu kadar güçlüyse, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale’de bu kadar oy alıyorsa bunları sizlere borçluyuz. Her zaman, her yerde, herkese söylüyoruz; Çanakkale’deki kadın örgütlenmesi Türkiye’ye örnektir. Kadınlarımızın gücü sayesinde milletvekili olan arkadaşımız, önce Genel Başkan Yardımcısı oldu, şimdi ise Genel Sekreter oldu. Sayın Muharrem Erkek’e başarılar diliyorum” dedi.

Kahvaltıya eşi Hale Gökhan ile bile katılan Başkan Gökhan kahvaltının ardından “Atatürk’ün kadınları” olarak hitap ettiği kadınlara, yeni dönem kadın adaylarını takdim etti. İlk olarak eşi Hale Gökhan’ı sahneye davet eden Başkan Gökhan Ardından sahneye diğer kadın adaylarını davet etti. Takdim edilen kadın adaylar; Rebiye Turan Ünüvar, Fatma Kaynaş, Gülay Güney Sarıkaya, Güneş Pehlivan, Birten Sarıbaş, Bilge Şimşek, Süheyla Eriş, Ahu Tümer, Emine Kardelen kentin kadınlarını selamladı.

Gökhan; “Moralimiz, umudumuz, sevincimiz yüksek”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı konuşmada; bugüne kadar gerçekleştirilen hizmetleri, Çanakkale’de hesap vermeye hazır bir belediye olduğunu ve kent için gelecek planlarını anlattı. Sloganımız; bereket, huzur ve kardeşlik… Bereket, bu toprakların kelimesidir. Bereket, çok şeyi kapsar. Onun için bereketli topraklarda, bereketli kentte, bereketli bir günde önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Kenti 5 yıl daha birlikte, el ele yönetmek için çalışmalarımızı yapacağız. Bu slogandaki hiçbir kelimeyi boşa çıkarmadan devam edeceğiz Önümüzdeki süreçte, bizlerin açamadığı kapıları sizler açacaksınız. Neler söyleyeceksiniz? Günümüz Türkiye’sinde; artan haksızlık ve hukuksuzların, kadın ve çocuk tacizinin, genç işsizliğinin arttığı karanlık dönemi anlatacaksınız. Mutfaktaki yangını en iyi yangını kadınlar bilir. Soğanın patatesin neden bu kadar pahalı olduğunu, üretmediğimiz için bunların başımıza geldiğini sizler anlatacaksınız. Üretimden yoksun bir ülke haline getirildik. Her şeyi dışardan almaya mahkum hale getirildik. Birlikte bulunduğumuz geminin her gün sular aldığını ve batmakta olduğunu teker teker anlatacaksınız. Kadına, kadının emeğine, çocuklarının gelişimine, sağlıkla büyümesine en çok sosyal demokratların değer verdiğini anlatacaksınız. Bizim derman olacağımızı anlatacaksınız” dedi.

Bir ayıbımız yok, korkumuz da yok”

CHP’li belediye olarak hiçbir ayıbımız yok diyen Başkan Gökhan; “Yıllarımız etik kurumlar ve müfettişlere dert anlatmakla geçti. Hiçbir konuda en ufak bir şaibe olmadı. Bu rahatlıkla kapı çalacaksınız.  Bizim belediyemizde yolsuzluk, kayırmacılık yandaşlık yok. Biz bundan sonra da bu yolda yürüyeceğiz. Bir ayıbımız yok, korkumuz da yok. Hedefimiz, bu seçimde huzur, barış içinde kötü söz söylemeden kendi projelerimizi anlatmak” diyerek sözlerine son verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol