Güneşhan; “Yerel seçimlerde iddialıyız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili yapmış oldukları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Güneşhan; “Yerel seçimlerde iddialıyız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili yapmış oldukları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

09 Ocak 2019 Çarşamba 18:09
Güneşhan; “Yerel seçimlerde iddialıyız”

CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm seçim çevrelerinde iddialı olduklarını söyledi. Güneşhan; “31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Çanakkale merkez ve diğer ilçelerde Belediye Başkan adaylarının, Belediye meclis üyesi adaylarının ve İl genel meclis üyesi adaylarının sıralamalarının tespiti için çalışmalarımıza başladık. Birden fazla belediye başkan aday adayının olduğu yerlerde tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklamasıyla Belediye Başkan adayımızı tespit ettik. İl genel meclis üyesi aday sıralamasını da yine tüm ilçelerde eğilim yoklaması yaparak adaylarımızı belirledik. Belediye meclis üyesi sıralamalarının tespitinde ise İlçeleri serbest bıraktık. Çünkü her ilçenin kendine özgü bir yapısı vardı, dinamikleri vardı, kanaat önderleri vardı. Merkez ilçede ise fermuarlı eğilim yoklaması yapılması yönünde MYK karar aldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm seçim çevrelerinde iddialıyız. Yerel yönetim sosyal demokratların işidir. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yönetildiği ilçelerde, yerleşim bölgelerinde, yaşam kalitesi, kaynakların doğru kullanılması, herkese eşit davranılması, demokratik, şeffaf, katılımcı bir anlayışla yönetilmesi açısından son derece başarılıdır” dedi.

“Yeni belediye başkanlıkları da kazanacağız”

“İNGEV yani İnsani Gelişme Vakfı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 161 Büyükşehir ilçeleri değerlendirme yapılarak ve bunun sonucunda insani gelişmişlik endeksine göre en başarılı ilk on ilçe Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdir” diyen Güneşhan; “Başarısız olan en son on ilçe ise ikisi HDP, sekizi ise AKP’li belediyelerdir. Bu şunu açıkça gösteriyor ki yerel yönetimlerde, bütün yurttaşlarımızın kaliteli hizmet alabilmesi için Cumhuriyet halk partili adaylara destek vermeleri gerekmektedir. Tüm yurttaşlarımızın kaliteli hizmet almak en doğal haklarıdır. Çanakkale özelinde sahip olmuş olduğumuz tüm belediye başkanlarımız son derece başarılıdır. Bu belediye başkanlarımız tekrar seçimleri kazanacaklardır. Artı yeni belediye başkanlıkları da kazanacağız” şeklinde konuştu.

“Çanakkale halkının teveccühünü ve desteğini almış bir partiyiz”

Güneşhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Belediye başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetlerle ilgili hiçbir şey diyemiyorlar. Sadece Belediye başkanlarımıza yönelik iftira ve karalama kampanyası yapmaktadırlar. Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz dönemde Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ve AKP Belediye meclis üyesi Tülay Ömercioğlu arasında bir siyasi tartışma meydana gelmişti. Ancak AKP’li arkadaşlar yanlış bilgiler aktararak Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ı da işe atlatmışlardır. Konu ulusal basına da yansımıştı.  AKP yönetimi daha sonra da, Cumhuriyet Savcılığına başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma izni verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na başvurmuştur. İçişleri Bakanlığı da içeriğine tam olarak bakmadan siyasi olarak değerlendirip soruşturma izni vermiştir. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan da bu soruşturma izninin iptali için Danıştay’a itiraz etmiştir. Danıştay 1. Daire yapmış olduğu incelemelerden sonra soruşturma izni iptal etmiştir. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile Tülay Ömercioğlu arasında geçen diyalogda herhangi bir hakaret herhangi bir suç unsuru olmadığına karar vererek ve soruşturma iznine gerek olmadığını belirtmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Çanakkale halkının teveccühünü ve desteğini almış bir partiyiz. 1968 yılından beri Çanakkale’de Belediye Başkanlığı Sosyal demokratların, Cumhuriyet Halk Partisinin yönetiminde olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da direktifiyle ülkemizin içinde bulunduğu krizde göz önüne alınarak sahip olduğumuz belediyelerde ve yeniden kazanacağımız belediyeler de en az 2.200.0TL maaş verilecektir. Yine bize ait olmayan ve yeni kazanacağımız belediyeler de hiç kimsenin işi ile, ekmeği ile, aşı aile oynanmayacaktır. Onların haklarını sonuna kadar koruyacağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol