Güneşhan’dan barış çağrısı

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Savaşsız ve çatışmasız bir ülkede yaşamak için, barış için toplumun tüm kesimlerini çaba göstermeye çağırıyorum” dedi.

Güneşhan’dan barış çağrısı

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Savaşsız ve çatışmasız bir ülkede yaşamak için, barış için toplumun tüm kesimlerini çaba göstermeye çağırıyorum” dedi.

31 Ağustos 2018 Cuma 17:02
Güneşhan’dan barış çağrısı

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Her yanımız savaşa kesmiş durumdayken 2018 yılının Barış Günün de yeniden barış çağrısı yapmaktan başka bir seçeneğe sahip değiliz. Bu barış içinde mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Emperyalizmin yürüttüğü siyaset, büyük güçler arasındaki gerilimler, ülkelerin egemenliğine yönelik askeri ve siyasi müdahaleler devam ediyor. Dört bir yanımızda savaş var. İçinde ülkemizin de yer aldığı Ortadoğu, savaşların en fazla yoğunlaştığı bölge olma özelliğini sürdürüyor. Siyasi iktidarın, emperyalist siyasetin bir parçası olmayı sürdürdüğü bu ortamda ülkemiz de büyük sıkıntılara ve acılara sürüklemiştir. AKP hükümeti, Suriye'de aktif olan gericileri başından itibaren destekledi, politik meşruiyet sağladı, lojistik destek ve silah verdi, militan transferini kolaylaştırdı, ülke içinde örgütlenme olanakları sundu, iç politikada doğrudan milis gücü olarak kullandı.. Ortadoğu’daki çok uluslu faşist-kiralık cihat çeteleri Türkiye’nin bir iç sorunu haline geldi. Emperyalizmin ve onun işbirlikçisi bölge hükümetlerinin gerici çetelere verdiği destekler üstü örtülebilecek türden bir suç değildir: Bu ülkelerin hükümetleri savaş suçu işliyorlar. Sadece masum insanların katledilmesi değil, cinsel saldırılardan tarihi mirasa yönelik saldırılara kadar pek çok fiil insanlığa karşı işlenen suçlardır. Bu suçların failleri bir gün mutlaka yargılanacaktır. Savaşsız ve çatışmasız bir ülkede yaşamak için, barış için toplumun tüm kesimlerini çaba göstermeye çağırıyorum. Çünkü inanıyorum ki barış her zaman uğruna mücadele edilecek ve kazanılacak bir durumdur” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleChp
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol