“Her zaman her yerde adalet”

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, 18 Mart Stadyumu'nun yanında yer alan ve 'Üçgen Park' olarak bilinen alanda yapılan ‘Adalet Meydanı ve Adalet Heykeli'ni çok beğendiğini, ancak yerinin yanlış olduğunu söyledi.

“Her zaman her yerde adalet”

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, 18 Mart Stadyumu'nun yanında yer alan ve 'Üçgen Park' olarak bilinen alanda yapılan ‘Adalet Meydanı ve Adalet Heykeli'ni çok beğendiğini, ancak yerinin yanlış olduğunu söyledi.

26 Ocak 2019 Cumartesi 15:12
“Her zaman her yerde adalet”

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider yaptığı açıklamada; “Adalet nerede hangi vesile ile ilgili olursa olsun gündeme getiriliyorsa bu bizim başımızın tacıdır. Adalet ailenin içinde de önemlidir, Partinin içinde de önemlidir, delege dengesinde de önemlidir. Benim istediğim yerde adalet olsun, bunun dışında hiçbir yerde adalet lazım değil anlayışı çok bağnaz bir bakıştır” dedi. Heykelle ilgili hiçbir eleştiri yapılamayacağını ifade eden Gider, “Gerçekten harika bir heykel olmuş. Sanatçısını tebrik ediyorum. Emeği içinde teşekkür ediyorum. Adalet nerede hangi vesile ile ilgili olursa olsun gündeme getiriliyorsa bu bizim başımızın tacıdır. Çünkü toplumumuzun olmazsa olmazı, birinci vazgeçilmezi adalettir. Siz kalkınmayı bir tarafa atabilirsiniz, siz gelişmeyi öteleyebilirsiniz ancak adaleti ötelediğiniz zaman öteleyebilecek başka hiçbir şeyiniz kalmaz. Bu anlamda adaleti gündeme getirdiği için o heykeli yapanlara bir daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Adaletin ailenin içinde de önemli olduğunu belirten Gider, “Partinin içinde de önemlidir. Delege dengesinde de önemlidir. İl içinde de önemlidir. Ülkede ve dünyada da önemlidir. Yani benim istediğim yerde adalet olsun, bunun dışında hiçbir yerde adalet lazım değil anlayışı çok bağnaz bir bakıştır. Ya da ben bir yere geleceksem, ben bir yerde kalacaksam adaleti örseleyebilirim. Onun haricinde başkalarına adalet gelsin demekte bağnaz bir bakış açısıdır. Bu anlamda adaleti tekrar tekrar konuşmalı, tekrar tekrar gündeme getirmeliyiz. Ben bu heykeli bu yüzden önemsiyorum. Estetik kısmına gelince; öyle güzel bir heykel, öyle bir kaidede öyle bir alanda biraz körelmiş gibi geldi bana da. Yapılan şeyleri eleştirmek, yapılmayanlara prim vermek anlamı taşıyabilir diye çok fazla bunu gündeme getirmek istemiyorum. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim. Öyle güzel bir heykel bulmuşsunuz. Keşke daha güzel bir alan hazırlasaydınız da çocuklarımızın gençlerimizin her gelip geçerken gördüğü gölgesinde dinlenmek istediği yanında vakit geçirmek istediği bir yer haline gelseydi. Çok da önemli değil. 1 Nisan’dan sonra biz o bölgeyi o kadar güzel bir hale getiririz ki o heykel daha görünür olsun” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol