İÇDAŞ destekliyor, tarih ortaya çıkıyor

İÇDAŞ, Çanakkale’deki; Troya Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Parion Antik Kenti, Apollon Smitheion Kutsal Alanı, Alexandria Troas Antik Kenti kazılarına destek verecek.

İÇDAŞ destekliyor, tarih ortaya çıkıyor

İÇDAŞ, Çanakkale’deki; Troya Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Parion Antik Kenti, Apollon Smitheion Kutsal Alanı, Alexandria Troas Antik Kenti kazılarına destek verecek.

28 Ocak 2018 Pazar 13:26
İÇDAŞ destekliyor, tarih ortaya çıkıyor

İÇDAŞ, Anadolu’nun medeniyet merkezleri arasında önemli bir yer tutan Çanakkale’de gün yüzüne çıkarılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetki ve kontrolünde dünya çapındaki 5 önemli antik kentte devam eden kazı çalışmalarına destek verecek. İstanbul’da bir araya gelen Troia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Alexandria Troas Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Erhan Öztepe, Parion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Assos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Caner Bakan, Apollon Smintheus Kutsal Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel,  İÇDAŞ’ın verdiği destek için teşekkür ederek, Türkiye’de ilk kez 5 antik kent merkezindeki faaliyetlere bir özel sektör kuruluşunun destek olduğunu vurguladılar. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanı Köksal Özköklü’nün de katıldığı programda İÇDAŞ A.Ş. Sosyal Sorumluluklar Direktörü Suat Karataş, “İÇDAŞ’ın kültür ve tarihimize sponsorluğu 2008 yılında Parion Antik Kent kazılarıyla başladı. Bugün ülkemizin dünya çapında 5 büyük kazısının tek ana destekçisi olarak sosyal sorumluluk görevimizi yerine getiriyoruz. Apollon Smitheion Kutsal Alanı için 2011 yılında, Troia Antik Kenti kazıları için 2015 yılında, Assos Antik Kenti kazıları için 2016 yılında başlayan güçlü desteğimizi şimdi Alexandria Troas Antik Kenti için de veriyoruz. Alexandria Troas Antik Kenti için henüz bir kaç ay önce tek sponsor, tek destekçi olarak imzamızı attık.” dedi.

 “Engelliler için özel gezi yolu”

İÇDAŞ’ın desteğiyle 2018 yılında Troya Antik Kenti’nde engellilerin tarihi alanı gezebilmeleri için özel bir yol yapılacağını kaydeden İÇDAŞ A.Ş. Sosyal Sorumluluklar Direktörü Suat Karataş, “Parion Antik Kenti faaliyetleri içinde ise Kemer Köyü’ndeki yıkık ilkokul binası “Kültür Evi”, Apollon Smintheion’da Gülpınar beldesindeki yıkık bir zeytin yağ fabrikası “Zeytinyağ Müzesi” olarak restore edilerek bölge turizmine kazandırılacak.” diye konuştu.

“Belgesel filmler hazırlanıyor”

Tarihi kazı alanlarında sürdürdükleri “Küçük Arkeologlar” sosyal sorumluluk projesinin önemine vurgu yapan İÇDAŞ A.Ş. Sosyal Sorumluluklar Direktörü Suat Karataş; “Türkiye’nin kültür mirasına sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Gerektiğinde işçi, gerektiğinde vinç, dozer gönderiyoruz. Gerektiğinde tarihi mekânın korunması için devasa kafesler hazırlıyoruz. Kazı alanlarına ait bilimsel yayınların hazırlanmasına ve yayımlanmasına destek oluyoruz. Belgesel filmler hazırlayıp kültür hayatımıza kazandırıyoruz. Bütün bunlarla birlikte çocukların ve gençlerin tarihi mekânlara olan ilgisini ve hassasiyetini geliştirmek için projeler uyguluyoruz. ‘Küçük Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Projesi’ ve ‘Tarihi Kentlerde Çocuklarla Seramik Uyguluması’ Türkiye çapında öne çıkan sosyal sorumluluk uygulamaları oldu.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
IçdaşTroya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol